tisdag 7 augusti 2018

Konfunderad

Ibland blir man verkligen konfunderad!

Som i dag då jag la en bit av entrecôten som jag sparat åt vildkatten Tramse, en slamsa jag skurit bort från den grillade biten och lagt i kylskåpet tills han visade sig.


Som man kan se så sitter han bara där. Han tittade på köttet och sedan på mig, tillbaka till köttbiten och därefter total ignorans av den.

Men pastabiten jag råkade tappa på golvet, den minsann nappade han åt sig och sprang ut med! Förbi köttbiten som numer ligger i soporna.

Det måste vara värmen, han ville inte heller ha något tungt att äta.

18 kommentarer:

 1. Kanske föredrar Tramse fisk....Eller också var han inte hungrig. Här äter vi nu i värmen nästan bara skaldjur och annan kall mat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Får han välja så brukar det vara kött, fisk är inte lika attraktivt.

   Jo, vi äter också en hel del kall mat. Tyvärr inte så mycket skaldjur eftersom sonen knappt äter det och ork till att krångla har jag ju inte - även om sonen har det. )

   Radera
 2. Tramse, du ska veta att det är ok att inte äta kött.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han kan ju alltid äta en cikada eller så. Jag skulle vara glad om han åt myrorna men dem rycker han bara på svansen åt.

   Radera
 3. Alltså seriöst Emma;-) Jag skulle inte heller vilja äta slamsor serverade utan tallrik på golvet. Lite stil ska det då ändå vara även när det gäller kattmat;-)
  Hahaha!!!

  PS. Precis som Ditte har vi också ställt om kosten de senaste månaderna. Dessutom har vi "ställt om" levnadsvanorna till "Costa Blanca" dito, typ allt är framflyttat i tiden;-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, märks att du inte haft katt! Om jag ställer ned maten på en tallrik så tar han köttbiten och lyfter ur den ur tallriken och sätter sig att äta den på golvet i alla fall. Lägger jag ut en tidning släpar han bort det från tidningen.

   Så där har i stort sett alla katter jag haft betett sig!

   Jag kan alltså lika gärna lägga den rakt på golvet, då slipper jag diska en tallrik.

   Radera
 4. Your kitten is so adorable, I love how you were able to take a photo of him through the door. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.
  World of Animals

  SvaraRadera
 5. Han börjar bli bra bortskämd, Tramse... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nähä... tycker du...?! :D

   Fast man börjar ju så klart undra vad det var för fel med köttet när han inte äter det. Just nu hör jag att han sitter och äter hårdisar. Det ljudet känns så hemma på något sätt.

   Ock hårdisarna ligger INTE av mig utspridda på golvet, de serveras i en skål. Att sedan Tramse smular när han äter är en annan sak.

   Radera
  2. Haha! Jag tänkte också på det där med hur köttet egentligen "mådde", men ni verkar ju må bra, så det var nog ingen fara :-D

   Radera
 6. Det var kanske inte helt delikat det där köttet? ;) Härligt hur bestämda och viljestarka katter kan vara. Mycket söt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är många gånger som man undrar hur det är ställt med köttet när man ser en katt nosa på det, knycka på svansen och gå därifrån. Min mamma brukar också kommentera det. Men när man sedan ser vad annat de äter så ... Nåja.

   Som sagt, vi åt det ju för någon dag sedan och vi har inte mått dåligt.

   Han kände väl inte för grillat just då.

   Radera
 7. :) Vem vet hur en katt tänker :) men att de gör det, OCH att de har bestämda åsikter om det mesta, DET vet vi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sv: Ja, hur går det för er? Klarar ni er undan den värsta värmen? Tänker på dig när de pratar om de extra graderna i Spanien och Portugal.

   Radera
 8. Är det bara jag som har problem med att kommentera vissa av dina inlägg?
  Nu funkade det visst.
  Jag läser dem i alla fall ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad roligt att du läser! Har ingen aning om det är fler som har problem. Kan det vara någon cache eller så som behöver tömmas? Spånar utan att veta.

   Radera