lördag 11 augusti 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 32

Börjar bli hungrig, känner jag! Jag vet, inget godis före middagen men vaddå! Jag kan ju ställa fram skålen i alla fall!


Godisbit nr 1
En bra stekpanna! Jag har en liten stekpanna som är superbra! Jag har två större på ca 28 cm som också är jättebra men just nu är det den lilla på ca 24 cm som är favoriten, den som mamma och pappa köpte till mig i påskas. Den är så där härligt tung utan att vara otymplig.

Godisbit nr 2
Spansk tortilla! Stekt i den lilla stekpannan, så klart. Det var den största anledningen till att jag ville ha en mindre. Och åh så gott det blir att steka ihop potatis, lök, ägg, salt och peppar. Samt gärna lite riven ost! Och vet ni hur gott det är att ta sig en skiva tortilla, lägga det på hårt bröd (eller det går bra med vilket bröd som helst, egentligen) och så lite majonnäs till det!

Fasen, måste till IKEA, mitt hårda bröd är slut!

Godisbit nr 3
Att gräva ned tårna i sanden! Att äntligen komma ned till havet, njuta av sol och bad! Det är dessutom underbar och välbehövlig träning för fötterna att gå barfota i sanden, det känner jag i foten som jag opererade för fem år sedan. (Oj så tiden går!)

Jag vet, ni verkar vara många som inte gillar sand mellan tårna! Men det går faktiskt väldigt lätt att torka bort sanden när den torkat med en liten frottéhandduk (storlek tvättlapp). Ha den i bilen, bara att torka av fötterna innan man sätter sig i bilen och åker hem. Åker man inte bil så ha den lilla handduken i en liten plastpåse i handväskan. Lätt som en plätt!

19 kommentarer:

 1. Tortillan ser supergod ut! (Hungrig just nu :))

  SvaraRadera
 2. Fy f*n så sugen jag blev på en tortilla nu! Har faktiskt lyckats en gång med att laga en egen. Vet ju hur gott den är som tapas på en brödskiva. Mums säger jag bara, fast utan majonnäs. Den lokala ICA har som tur är tortillas som vi köper ibland (=ganska ofta).

  Hahaha! Att jag inte gillar sand mellan tårna beror på att jag är vettskrämd att trampa på något vasst och skada foten. Att borsta/tvätta av sanden är då inget problem för mig. Då min man dessutom tar blodförtunnande medicin skulle ett "feltramp" ju ha mindre roliga konsekvenser.
  Sand överhuvudtaget har aldrig varit min grej. Fördrar att ligga på gräs faktiskt;-)

  En fin godispåse du bjöd på:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med att kliva på något fattar jag verkligen! När jag var 12 så var vi några som hand i hand hoppade vid bryggan på Lida och jag skar foten rätt bra för det låg något vasst på botten. Hade problem med det resten av sommaren, ärret är fortfarande där.

   Radera
 3. Fina godisbitar! Håller helt med dig om dessa stekpannor i modell mindre. Har dem både här hemma i Stockholm och i Spanien och använder de mest till tortilla. Men även till amerikanska pannkakor och annat. Sand mellan tårna gillar jag om jag som i Thailand kan gå längs en nästan folktom strand med fötterna i det kristallklara vattnet och sand som är vit som mjöl.(Godis för mig) Men jag vill inte ligga i sanden. Bekväm solsäng med stort parasoll hade jag förr och nu ligger jag ju aldrig mer på stranden.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gjorde några pannkakor i den lilla men det blev ramaskri från herrarna här hemma! De var alldeles för små! :D

   Radera
 4. Spansk tortilla är inte dumt det :-)

  Om nu sanden nöjde sig med att stanna mellan tårna vore det väl en sak... Men den hittar en massa andra ställen där den verkar trivas och sen gillar den att följa med hem. Och den är INTE bjuden! :-D Att promenera efter en sandstrand är däremot helt okej, och det är så våra strandbesök brukar gå till när dom väl blir av.

  Men du. Det är ju ett stort privilegium med att bli vuxen. Man får äta godis PRECIS när man vill, och man kan till och med äta det SOM middag istället för före eller efter. Fast ni får ju smyga för sonen då såklart vilket gör det hela lite mer komplicerat... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, sanden har en tendens till att fastna och sätta sig lite här och där, det håller jag med. Men det finns ändå en viss charm att ett halvår efteråt stoppa handen i en väska eller ficka och hitta sand där.

   - VA! Vad äter ni för något?!?! Den har man ju hört några gånger från sonen. När jag tänker efter har jag nog dessutom sagt det till mina föräldrar också.

   Radera
 5. nr. 1. Bra köksredskap är guld värda. Jag brukar vara uppmärksam på sånt D kan sakna i köket och köpa det till henne som en present "bara så där"
  nr. 2. Det blir potatisrätt till middag på Getingstorp idag, inte spansk tortilla utan en hederlig svensk potatisgratäng med quornfärsbiffar.
  Så klart måste du ha knäckebröd hemma.
  mr. 3. Jag skulle gärna vilja ha lite sand mellan tårna, men att gå barfota i sanden är en konst som jag sedan 17 år tillbaka inte längre behärskar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra redskap överhuvudtaget hjälper och gör det lättare. Men man har inte alltid råd eller viljan att köpa det som kostar mer, kanske inte för enstaka användande. Men denna stekpanna används mycket nu!

   Radera
 6. Mums, vad gott. Här heter det Frittata. Jag älskar sand emellan tårna, det finns ju numera duschar på varenda strand, lätt att skölja både tår och hår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi brukar försöka att efter sista doppet duscha av oss det värsta. Så himla obehagligt att sitta salt och sandig i bilen hem.

   Alla länder verkar ha sin version där ägget är basen. I Spanien är det ju alltid potatis med i tortillan, sedan kan man lägga i annat som man vill och tycker är gott.

   Radera
 7. Mums! Dags för lite kvällsmat tror jag minsann ;)
  Sand mellan tårna - det trodde jag de flesta sol- och stranddyrkarna tog som något njutbart ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det trodde jag också! Sand mellan tårna = semester, njutning, sol, bad ... Men jag har sedan förstått att alla inte sätter likhetstecknet där. :D

   Radera
 8. Jag har precis köpt en ny stekpanna men 28 cm. Jag var tvungen att slönga den gamla panna, otymplig och en stekyta där allt fastnar. Jag kan förstå att din panna passar bättre till att göra tortilla. Inte alls dumt att ha en bit tortilla på knäckemacka.
  Jag älskar sand mellan tårna och havet för mig är bättre en pool. Jag har en pappa som inte alls gillar att få sand mellan tårna. Annars är det även bra att använda en av fotduscharna på stranden och bli av med sanden innan hemkomst. Smart med en liten handduk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du får skaffa dig en liten panna också! Mamma mailade mig nyss och berättade att hon inspirerats av min tråd, hon bjöd gäster på tortilla! Det är verkligen gott!

   Vi har precis kommit hem efter några timmar på stranden i dag med. Härligt! Vi har faktiskt två (Ikea-)trasor med: en att torka bort saltvatten i ansiktet (sonen och jag gillar inte när det rinner i ögonen) och en för fötterna.

   Radera
 9. hårdbröd! :) norrlänning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nänänä ... född och uppvuxen stockholmare! Men det är väldigt gott med knäckebröd.

   Radera
  2. haha jasså? som inflyttad stockholmare vände sig hela bordet om och tittade som om man kom från... ja norrland om jag råkade nämna ordet hårdbröd. vilket vi ju alla vet är den korrekta termen ;)

   Radera