lördag 4 augusti 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 31

Härligt att kunna ställa fram veckans godisskål, fylld med mumsigheter för er att njuta av!


Godisbit nr 1
Hitta hålet! Glassen började smälta där den låg i poolen. Skulle ha köpt två, en reservglass, vi gillar verkligen den här! Men som sagt, den började sloka i går, det är någonstans ett hål. Mannen min och jag letade och letade, jag satt på glassen och mannen min dök under för att leta bubblor. Vi höll på att ge upp eller i alla fall försöka komma på alternativa hålletarmetoder (svenskan är fantastisk!).
- Jag har hittat det! utropade mannen min till sist och höll ett finger på stället medan jag kravlade mig av, torkade mig som hastigast och hämtade en tuschpenna att markera hålet med. Det där senaste är vishet av erfarenhet: hur många gånger har man inte lokaliserat hålet och fått börja om med lagningslappen i handen?


Godisbit nr 2
Rötter! Norpade åt mig en stickling av gul underblomma när vi promenerade från restaurangen på vår bröllopsdag. Ställde i ett glas, lite vatten ... Och poff! Massor med rötter! Nu måste jag bara komma ihåg att plantera i jord också!

Godisbit nr 3
Svärmor kommer! Det är nog många som undrar vad svärmor har i en godisskål att göra men jag gillar min svärmor! Om några veckor kommer hon hit, biljetterna är äntligen köpta och önskelistorna har börjat skickas in: ratluk (Turkish Delight), orasnice (helt underbara kakor av valnötter som jag någon dag ska prova att göra själv), fetaost (för jag hittar ingen god här), serbisk chokladpudding som mannen min älskar... Men så klart viktigast att hon får med sig själv!

Godisbit nr 4
Renskrubbad grill! Den började se hemsk ut, tjocka äckliga avlagringar invändigt och en smutsig hinna på locket efter mycket användande. I går rullade jag ut den på gräsmattan, spolade och skrubbade den någorlunda ren - det finns ju måtta för vad man orkar göra när det är 32 grader. Lite matolja på en bit hushållspapper gjorde locket så där speglande selfie-blankt igen!

Dags att dra igång den, köpte entrecote för knappa 11 € kilot i dag och egen pommes frites och persiljesmör till det. Jo, jag blir nog poppis här hemma i dag med!

10 kommentarer:

 1. nr. 1. Mina tankar går till min uppväxt då jag jobbade på mina föräldrars mack och inte sällan lagade punkteringar. Då lokaliserade jag hålet genom att snurra slangen i ett vattenbad. Jag har dock aldrig tänkt på det som vishet av erfarenhet.

  nr. 2. Nåt extra ska väl restaurangen bjuda på.

  nr. 3. Så härligt att längta efter Svärmor.

  NR. 4. Så skönt det är att ha en egenbyggd grill gjuten av stenar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det är ju så man letar efter en punka, har gjort det många gånger jag med. Men den här var så svår, många vinklar och vrår, många sömmar, bökig att få ned under ytan. Hålet var minimalt, knappt synbart.

   Radera
 2. Riktiga godisbitar är det. Och varierade, Fint att ni hittade hålet på "glassen". Och dessa uppblåsbara glassar/flamingon eller annat brukar ju inte blir så långlivade. Bra att ni utökade levnaden på den.
  Att grillen är i ordning, när det väl är gjort är trevligt för ett galler som inte är helt piggt gör en ju inte direkt glad. Trevligt att återinviga med kött och egen pommes. (Något annat har vi inte här. En fritös tillhör väsentligheterna)
  Och svärmor som kommer med en väska med godsaker, plus sig själv är bara att tacka och ta emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de brukar inte bli så långlivade. Faktiskt lite förvånad att den hållit så länge som den gjort.

   Fritös har vi inte skaffat, det går riktigt bra i ugnen. Men jag försåt att du har fritös.

   Radera
 3. 1. Att glassen fick ett hål redan efter ett par veckor - ooops! Kul att ni hittade hålet och uppenbarligen har rätt grejer för att täppa igen det. Ni är verkligen duktiga. Själv hade jag bara slänt glassen och köpt en ny, fast inte en glass då;-)

  2. Gul underblomma - vad är det för nåt? Får googla.

  3. Inte visste jag att matolja kan användas som poleringsmedel. Tackar för det tipset!

  4. En sådan svärmor skulle jag också vilja ha! Min egen kunde ju knappast ta med sig fish 'n chips från England;-)

  En helt suverän godispåse idag. Loved it:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ingick lagningsbitar till den, de vet väl om att det brukar gå sönder. Glad att det inte var i en söm för då är det rätt kört.

   Jag skrev tidigare om den rosa underblomman jag har, här är den:
   https://solsomsol.blogspot.com/2018/06/lordagsgodis-2018-vecka-24.html

   En liten droppe matolja kan verkligen ge lystern åter. Särskilt effektivt på plast som ser lite trött ut/diskats i diskmaskin.

   En bra svärmor gör livet onekligen bättre!

   Radera
 4. Snyggt hålletat där! Framför allt snyggt hålmarkerat också :-)

  Underblomma? Nån sorts lavendel, eller?

  Vi har hittat det fantastiska rengöringsmedlet KH-7. Säkert livsfarligt men oj vad effektivt! Gör det till en ren fröjd att städa där det är fettigt och flottigt. På riktigt! :-) Snygg selfie!

  Jag gillade min svärmor också. Hon hade alltid med sig kakor :-D (Men det var inte bara den anledningen som gjorde att jag gillade henne). Kul med sånt finbesök på gång :-)

  Ha en härlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. KH-7? Det måste jag kolla närmare på.

   Ha en härlig söndag du med!

   Radera
  2. Finns på Mercadona, Carrefour, Consum... Speciellt den fettborttagande varianten är en ren fröjd. Spruta på, torka av... Rena rama reklamfilmen, faktiskt. (Tyvärr funkar den inte på kroppen... ;-) )

   Antikalken är inte så dum den heller. Har sett att den nu har kommit med fläckborttagning på kläder också, den har jag dock inte testat ännu. Har Vanish kvar :-D

   Radera
 5. Hurra för er som lagar istället för att springa iväg och köpa nytt :) Och väldigt smart att använda pennan ;) det har många av oss lärt sig av att INTE ha gjort det!
  Klart en svärmor kan finnas med i lördagsgodiset :) en sådan svärmor aspirerar jag att bli en dag! :)
  Här är det grillförbud i stort sett över allt! Så de flesta grillar här har nog dammat igen ;) Din ser fantastisk ut!

  SvaraRadera