onsdag 8 augusti 2018

Solsken, värme och bad!

Det är ju mycket prat om värme och hetta denna sommar! Rekordvärme lite här och där.

Fast här var kanske inte riktigt rätt, det är faktiskt som vanligt här på Costa del Sol för perioden. Det ligger alltså kring 30 grader och skvalpar under dygnet, dagtid skvalpar vi mest i poolen då temperaturen stiger till 32-35 grader och medusorna härjar i det kalla Medelhavsvattnet.

Men i dag! Då packade vi ihop badkassen, tog parasollet under armen, satte oss i den heta bilen och styrde mot havet. Prognosen för maneterna var Probabilidad baja, risken var alltså låg för att bränna sig. Dessutom så har temperaturen äntligen börjat närma sig härliga grader! I stället för att ligga strax under 20 grader så var det nu kring 23-24.

Med augustis ankomst och medusornas frånvaro så var det dock annat som var närvarande: bilar och folk! Vi åkte från Benalmádena till Fuengirola utan att hitta någonstans att parkera bilen. Vi har gjort denna resa förut om åren och har ibland givit upp och åkt hem. Men i dag hittade vi på tillbakavägen en plats vid El Carvajal där vi brukar bada, en riktig bra plats till och med där vi slapp släpa våra pinaler alltför långt i värmen.


Så i dag var det premiär för havsbad! Några härliga timmar spenderade vi på handdukarna och i vattnet som var klart och manetfritt (vilket jag så klart avrapporterat på appen Infomedusa). Det var inte knökfullt på stranden som tur var, till och med nästan tomt om man tänker på hur mycket bilar som stod parkerade.


När vi kom hem hängde vi upp handdukarna, duschade av oss sand och saltvatten och skuttade i poolen! Hur härligt är inte det att sedan sitta där och torka i de sista strålarna innan solen försvinner bakom berget, dricka lite Tinto de Verano!

17 kommentarer:

 1. Det låter som ni haft en riktigt härlig dag.

  SvaraRadera
 2. På den stranden var det verkligen tomt måste jag säga. Själv gillar jag inte få sand mellan tårna och ligga på handdukar har jag heller aldrig gillat, men för sonen måste det väl ja varit världens roligaste äventyr. Första badet i havet under sommarlovet. Personligen hade jag inte flyttat mig en meter från er pool;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, jag gillar att få sand mellan tårna när jag är på stranden. Annars gillar jag det inte.

   Sonen tyckte det var härligt men han gillar inte att behöva gå i från sin dator. Och se verkar han ha vuxit ifrån gräva och bygga sandslott. Trist!

   Radera
 3. Såg himla skönt ut där i vattnet! Fast sand är jag inte så jätteförtjust i...

  Här har det också kommit maneter nu och det har flaggats med manetvarning på stränderna i dagarna. Hade tänkt gå ner och bada, men, men... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sand är härligt på stranden. Men den var attans het. Roade mig med att se hur folk försökte hantera den. De flesta började med att gå normalt men sedan så kom den brännande hettan i kapp och då var det rusning till strandkanten. Några visste om det och tog sats och rusade på en gång mellan strandkanten och solsängarna längre upp.

   Som sagt, himla kul! :D

   Radera
  2. Haha! Det är festligt att se folk steppa runt i sanden faktiskt. Om man nu ska lyckas hitta EN fördel med den proppfulla Cura så skulle det kunna vara att det finns många parasollskuggor att mellanlanda i ;-)

   Har du testat stränder med svart lavasand förresten? Dom är ännu värre... Sen dom med grövre, mörka stenar - där kan man inte ens springa.

   Radera
  3. Sonen stod och grävde ned fötterna i en grop medan vi la ut handdukar osv. Det var många som hoppade ned i den gropen som mellanlandning. :)

   Nej, har inte provat lavasandstränder. Förra året vi var vid en fin strand men med många obehagliga stenar under vattnet. Mannen min och sonen snorklade och de sa att botten dessutom var full med sjöborrar längre ut. Då vi planerade att åka dit igen - eller till andra snorkelstränder (alltså med stenar) så köpte jag badskor på Decathlon. De är oanvända ... Men jag har i alla fall!

   Radera
 4. Härligt! Vi har badat en hel del på sista tiden, men det har liksom varit nödvändigt för att svalka sig. Utan AC finns det ju inte så många andra alternativ ;) Men nu har vi börjat köra norrut, så nu blir det nog lite svalare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att ni hittat badbara platser på era strapatser runt hela Europa! Fast är det så mycket svalare norrut just nu?

   Radera
 5. Skönt med en tur till havet och att byta miljö då och då kan ju pigga upp. Jag är ju inte längre på stranden men när jag var det så ville jag ha solsäng så jag slapp sanden. Och just vid vattnet.Helst doppa tårna i det.
  Skönt att komma hem igen förstås efter stranddagen. Kanske lite svalare också uppe på berget.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad lustigt det är! Ni verkar vara många i Torre som inte gillar sand mellan tårna! :D

   Vi bor en liten bit från stranden, typ två km med bil och de slingriga vägarna. Så mycket svalare är det inte här, nästan tvärtom.

   Radera
 6. Låter som en alldeles perfekt badar-dag :)
  Tänk, det finns appar till allt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det finns nog appar till allt. Vissa bättre än andra, en del till och med vettiga. Den här är vettig!

   Radera
 7. Appråpå att åka till stranden har inte blivit så många bilturer som det brukar vid denna tid av året. Annars förser vi oss med att ta ett och annat dopp i communidad poolen. Dvs om inte alla områdets barn tar över. I år har vi bestämt oss att vi kommer att bygga en liten pool i vår trädgård ( en liten naggande god) Nu flaggas även med en gul flag när det varnas för maneter. För några veckor sedan badade vi på en strand i Estepona då min man blev bränd av en manet. Stinget varade i 2 timmar och därefter gick rodnanden över. Visst får man vara på sin vakt alltid.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi var i väg i går och det var väldigt mycket mer folk nu, väldigt många småbarn. Men det var ändå helt OK, ingen som betedde sig illa eller så (vilket det nästan alltid är annars med skrik, sandkastande, hög musik osv).

   Estepona är så fint! Där har vi också badat några gånger men det var 2012, när vi bodde i Casares. Blev också stungen då. Inte badda med sötvatten!

   Radera
  2. Men, glömde u poolen! Vad härligt! Det behöver inte vara så stor pool för att det ska vara mysigt. Vår kallar jag för glorifierat badkar, den är ca 7x3 m. Funkar ju för oss och man kan simma några tag. Ska bli kul att följa ert bygge för jag hoppas du planerar skriva om det.

   Radera