söndag 2 december 2018

Skyltsöndag nr 101 - Adventsstök

Hade inte tänkt skylta i dag för jag är lite trött ...

Jag har tvättat golv och dammat, jag har bytt till den röda jullöparen på matbordet, satt upp de fyra stora blockljusen på spiselkransen samt konstaterat att jag inte gjort någon krans till ytterdörren.

Vidare har jag bakat lussekatter och pepparkakor, glögg står på spisen och kryddar ihop sig. Det tar vi efter middagen.

Jag skulle ha förhört sonen på läxa men det har inte hänt, däremot har jag tagit tag i hans enorma kalufs, den är mindre enorm nu. Kläder har tvättats också. Attans, de hänger kvar på torkvindan ... Får ta in det i morgon för nu är de fuktiga och kalla igen.

Har dessutom pustat ut en stund i fåtöljen ute med pannan vänd mot solen, ögonen mot mobilen där en spansk grammatik-app petats på.

Så i dag blir det bara en skylt. Den är från Lidl. De brukar ha koll på priserna, oerhört sällan det är fel på kvittot. Men i går när jag handlade i den julifierade butiken (det är fullt med spanskt julgodis, skinkor och skaldjur) så stod jag länge och tittade på detta:


Jag förstod ingenting ... Min spontana tanke var att det fanns två förpackningar, en på 1 kg och en på 2 kg. Men så tittade jag närmare ...


... vilket nog personalen också borde ha gjort. Det som jag strukit under med blått visar artikelnumret. Det är samma så vi pratar alltså om en produkt, inte två. Det är en förpackning på 2 kg langostiner. Som kostar ... hmmm ... 7.79 €? Nej, 15.58 €. Men frågan är vad de kostade tidigare. Kostade de 18.99 eller 16.98 €? Om jag köpt, hur stort klipp hade jag gjort?

Tur jag redan har en förpackning i frysen.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

10 kommentarer:

 1. Blir inte förvånad att du är aningen trött efter allt du åstadkommit idag. Jämfört med dig är jag nog den lataste personen på jorden;-)
  Kul att du ändå lägger upp en skylt som jag inte ens riktigt förstår efter att jag läst din text. Nu har jag tittat fyra gånger. Å nu tror jag att jag förstår... att langostinerna är superbilliga oavsett vad det kostat från början. För 15.58 Euro får du kanske fem-sex stycken här, om du har tur alltså. Men då är dom färska;-)

  Stort tack för ditt bidrag och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag råkade bara samla ihop allt till en dag. Dumt. Det fanns inte tillräckligt med ork till att göra mer i skyltväg ...

   Radera
 2. En hel del blev gjort! Kan förstå att tröttheten satte in. (Men för min del hade jag nog delegerat en del till övriga i familjen.) Skönt att du i alla fall pustade ett tag i solen.
  Vad gäller priset /kg på langostinerna kan man lätt konstatera att det inte direkt är tydlig prismärkning som gäller (har ofta sett denna otydlighet på spanska Lidlbutiker) Men billigt är det ju vilket som.
  Och alltid bra att ha lite hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den övriga familjen jobbade respektive pluggade så det gick liksom inte ...

   Radera
 3. Oj, det var en hektisk första advent du hade - hoppas det blev skönt att slappa med lite glögg i soffan efter middagen sen :-)

  Ooo... Det var en klar och tydlig konsumentinformation där. Eller inte... ;-)

  Ha en bra start på veckan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite hektiskt och ja det var väldigt skönt i soffan!

   Radera
 4. Första-adventsstök i riktig ... traditions-anda ;) Men, det är mysigt när det är gjort! Hoppas du ägnade måndagen åt att njuta av det hela :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja oftast är det skönt när det är gjort men det har liksom fortsatt lite hektiskt! Nu är jag trött!

   Radera
 5. Ibland gäller det ha ögonen med sig.
  Ja, tur att du redan hade langostiner i frysen. Jag ska hem och fortsätta julstöket med bl.a göra mina egna LCHF lussebullar, godis, julbröd, fröknäcke, rödbetssallad, skagenröra och pepparkakor. Du hann mycket tycker jag i söndags och tur att du fick klippt din sons kalufs. Det gäller att vara händig🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom på att jag glömde skriva att jag lagade sonens ryggsäck också. Nu håller den väl ett litet tag till får jag hoppas.

   Låter som mycket där att göra för din del också! Fröknäcke lät väldigt gott!!! Recept?

   Radera