söndag 16 december 2018

Skyltsöndag nr 102 - Uppdatering

Min dator började för några dagar sedan skylta om att det var dags att starta om för det har skett en uppdatering.

Suck. Vad har de hittat på nu då som gör att annat inte fungerar? Men det är ju liksom bara att göra det för den kommer inte att ge sig, den där meddelanderutan.

I går började den tjata om att det skulle startas om igen! Mer Windows-uppdateringar! Vad 17! Stänga ned allt man har öppet och starta om. Igen. Äh, det fick vänta lite.

Jag startade om datorn nu på förmiddagen. Sedan började den uppdatera. Tid tog det också. Har i stort sett hunnit städa hela huset medan den tuggat runt, räknat upp procenten, startat om, räknat upp igen, startat om ... Ungefär när jag var färdig med städningen så var uppdateringen det med. Jag loggade in på datorn och möttes av den sedvanliga Välkommen till din uppdaterade dator-skyltningen.

Sol som sol?

Oktoberuppdatering? Jag som tänkte baka nästa omgång med lussekatter och pepparkakor, dra fram julgranen och senare tända det tredje adventsljuset på spiselkransen. Vad har jag nu missat?

Sol som sol?

Och bara för att göra det ännu lite mer intressant så började HP skylta om att jag ska starta om datorn igen! Som att jag inte har annat att göra? Skriva blogginlägg, baka lussekatter och pepparkakor till exempel!

Två omstarter senare verkar den äntligen hålla tyst! För tillfället ... Men jag undrar fortfarande varför den kallas för oktoberuppdatering nu i mitten av december.

Ahhhh ... Google säger att de tvingades dra tillbaka uppdateringen för den var mindre lyckad. Surprise-surprise! Men varför inte döpa om den då?
 

Hade inte det varit trevligare att få detta?

 ~ ☺ ~

Detta var ytterligare ett avsnitt i genren Fritt Tolkad Skyltsöndag

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

11 kommentarer:

 1. Så tröttsamt! Och irriterande! Men ett bra bidrag till skyltsöndag blev det ju helt klart. Och dessutom verkar det ju vara sent med oktober i december. Är i detta läge väldans glad för min Mac.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har förstått att mackarna inte har lika mycket uppdateringar, vilket ju kan vara skönt. Men jag kommer inte att byta ändå! :D

   Radera
 2. Hahaha! Skrattar gott här. Nej, inte skadeglädje här heller utan hög igenkänningsfaktor. Fast det roliga - om man kan kalla det för roligt - är att jag "drabbas" ju av samma uppdateringar med jämna mellanrum jag med. Å de tar TID, men jag har aldrig fått en "välkomstskärm". Å juluppdateringen från Google har jag inte heller fått. Konstigt...

  Älskar dina fria tolkningar av Skyltsöndag. Tusen tack för ditt bidrag och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att du inte har fått den där juluppdateringen kan ju bero på att den inte finns, det var ju jag med PhotoShops hjälp hittade på den! :D

   Radera
 3. Åh... Dom där uppdateringarna kommer ALLTID så olägligt. Precis när man "ska bara...".
  Sen kliar det i mitt rebelliska avstängarfinger också när texten "stäng inte av datorn" kommer upp. Vem är dom att bestämma vad jag får och inte får göra, liksom?

  Fast jag har lärt mig den hårda vägen att man inte ska stänga av datorn i känsliga faser. En gång i forntiden när jag var drabbad av tetris-speldjävulen och inte ville erkänna mitt beroende för Anders så satt jag med avstängarfingret berett medan den höll på att koppla ned eftersom jag hörde hur Anders körde in på uppfarten. Satt där och väntade med fingret preciiis på knappen, då jag helt plötsligt - atjooo! - nös. Fingret hoppade till och stängde tvärt av mitt i det hela, varvid spelet "gick sönder" och inte gick att starta igen.

  Mina böner (efter erkännandet) om att Anders skulle installera om det hela gick för döva öron...

  Men inget ont som inte har nåt gott med sig. Det var vid det tillfället jag lärde mig hur man läste in en backup :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är det så! Jag hittade till slut inställningen också där jag kunde stänga av den automatiska avstängningen. Flera gånger så bestämde datorn att nu minsann skulle det startas om och där satt jag mitt i ett jobb. Eller kanske ett blogginlägg ... Då blev jag ju skogstokig! Nu har jag lite bättre styre på det hela!

   Radera
  2. Tetris finns säkert att ladda ned till mobilen ...

   Radera
  3. Jag har inte ett endaste spel på min dator/platta/mobil. Jag fastnar hejdlöst! Speldjävulen griper mig direkt och det går en massa tid till ännu mer onyttigheter än dom jag redan håller på med. (Som tur är så har jag aldrig fastnat i nåt spel med pengar).
   Det senaste som jag fastnade i var Wordfeud. Hade mängder av spel på gång samtidigt med både kända och okända. Till slut bad jag Anders avinstallera det hela överallt och sen är jag för lat för att ta reda på hur jag får tillbaks det ;-)

   Radera
  4. Wordfeud har jag medvetet hållit mig ifrån! Däremot har jag ju mina språkappar som är lite som spel. Och så AlphaBetty, den är lite kul, samma som gjort CandyCrush som jag höll på med innan. Men det är under kontroll! :D Min kontroll, alltså.

   Radera
 4. Vad jobbigt med dessa tekniska grejer, men du har ju i alla fall mycket mer koll än vad jag har. Hoppas allt går bra i fortsättningen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja ibland är de bökiga! Hoppas du har fått ordning på dina foton.

   Radera