fredag 14 december 2018

Då blir jag lite trött ... del 2

Jo då, det finns alltid saker att bli trött på. Sedan förra inlägget i det ämnet har jag bland annat lyckats med att ...


... glömma bort att köksbänken lutar lite för mycket.

Varför läggar jag inte äggen i en skål medan de ligger framme för att blir rumsvarma? Då rullar de ju inte ned på golvet, i alla fall.
- Det gör inget, tyckte vildkatten Tramse och slickade i sig det splattade ägget.

🏆


... se en av matbitarna trilla ned mellan gallrets trådar och lägga sig rakt på den glödande kolen. IGEN! För att rädda den måste jag alltså lyfta upp hela gallret och därmed riskera allt de andra. Nä, den får ligga kvar, det är bara jag som äter squashen i alla fall.

Varför har jag inte skaffat mig en sådan där grillbricka att grilla smått på än? Vi hade en i Sverige, fick av Storebror Kocken, men sålde den tillsammans med grillen.

🏆


... lyfta påsen med gammalt grillkol och bara få påsen i handen och botten med kolet ut på marken.

Varför lär jag mig inte att papper och vatten (= regn och revirmarkerande katter) är en dålig kombination? Varför kastade jag inte detta på en gång eller la i en plastpåse?

🏆

Ledsen, minns inte var jag lånade bilden någonstans ...

... inte komma ihåg spanjorers okunskaper i engelska. Eller mer bestämt tänker jag på ordet next, nästa, som ställer till det.
- När får sonen reda på om han klarade sitt Lengua-test? frågade jag Sekreterare Fernando en måndag i slutet av sommarlovet.
- Results are posted next Thursday, skrev han tillbaka.
Så sonen och jag knatade ned till skolan efter en och en halv vecka men där fanns inga listor. Jag frågade vaktmästaren David i receptionen var de fanns.
- En la basura, svarade han och började rota efter dem i soporna. Listorna hade alltså satts upp torsdagen innan, samma vecka som jag kommunicerade med Sekreterare Fernando.

Tänk att jag inte lär mig spanjorernas missbruk av ordet! Jag hade en diskussion om detta med Mark The Pool Guy och han bekräftade det jag har fått lära mig: är det nu på torsdag, samma vecka, så heter det on Thursday medan torsdagen efter det blir next Thursday. Vi säger ju så på svenska också. Jag borde ju liksom ha lärt mig första gången vi utsattes för det.

🏆


... glömma bort igen att köksbänken lutar lite för mycket så den väldigt mogna avokadon öppnades på ett sätt och vid en tidpunkt jag inte alls hade tänkt mig.

Tramse är inte vidare förtjust i avokado.

12 kommentarer:

 1. Man lär sig med tiden, så till slut sitter det där ska du se. Tramse drar i a f några vinstlotter.

  SvaraRadera
 2. Det bästa är att lära sig spanska och låt spanjorerna använda sitt eget språk :-). Ni vet själva att här är allt dubbat och det är inte lika lätt att lära sig engelska så som det är i Sverige :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det på ett sätt så. Men det ursäktar inte, inte egentligen. Jag anser att dubbningen av filmer är en styggelse och borde enligt lag förbjudas, de flesta i Spanien kan väl läsa i alla fall? Jag läste i ett spanskt forum en som sa att om han ville läsa så gick han inte på bio utan tog upp en bok. Jag tror inte han fattar hur mycket han går måste om med dubbningen.

   Men! Sedan måste jag så klart lära mig spanska bättre.

   Välkommen hit, förresten!

   Radera
  2. Håller med! Jag tycker också att dubbningen borde förbjudas, då skulle alla ha lättare att lära sig engelska, som är nästan ett "måste att kunna".

   Den som ibland gör mig tänka är faktum att man tycker att alla borde kunna engelska och också på ett bra sätt.

   När jag flyttade till Sverige kunde jag inte ett enda ord på svenska, jag kommer aldrig att glömma hur olika personer mer eller mindre artigt sade till mig att nu som jag hade flyttat till Sverige skulle jag lära mig svenska, jag skulle väl inte tro på att engelska skulle räcka, nej man ska lära sig det språk som pratas i landet där man bor. Jag tycker att det är rätt.

   Nu som jag bor i Spanien har jag träffat så många svenskor som inte pratar spanska trots de har bott i Spanien i många år. Självklart är de personerna inte samma som jag berättade ovan men jag kan inte låta bli att tänka om vad dessa svenskor (i Spanien) skulle säga om någon invandrare inte lär sig svenska trots den har bott många år i Sverige :-).

   Ahh livet är inte lätt, men så roligt!! :-)

   Radera
 3. Visst kan en bli trött. Trött på sig själv och trött på annat, både det mer praktiska och det mer "spanska" som ingår i tillvaron. (Sen kan man ju hoppas och önska att sonen själv i skolan får reda på resutlatet sina test av lärarna och att de inte ens ska behövas att efterfrågas av föräldrar) Tidsuttrycken känner jag väl igen från kinesiskan som har liknande... Och har missat många gånger. Kan le åt det idag när jag lärt mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det mesta ingår väl i tillvaron. Bara att inse. Men trött blir man ändå.

   Radera
 4. Hahaha! Nej, jag skrattar inte på grund av skadeglädje, jag ler bara stort åt din helt naturliga klantighet. Känner igen mig med ägget. Har dock ingen katt som rengör efter;-)

  Kunde inte låta bli när jag tänkte vad som hände mig igår faktiskt: Köpte dessa hos Picard: http://www.picard.se/2-pilgrimsmusslor.html. De ska tinas upp och gratineras i ugnen, där de ska "rätas upp" med aluminiumfolie. Inget problem. Att sedan ta upp dom och lägga dom på en tallrik är en helt annan sak, om man använder en sked som är för liten. Men fyllningen hamnade som tur är på den rostfria diskbänken. Bara ta samma sked och skyffla tillbaka fyllningen... Ja, du förstår;-)

  Har ingen grill, men hade du inte kunnat ta upp zucchinin med en gaffel(grillgaffel? Ja och grillkolen - "what a mess" - att rengöra alltså...

  Då du inte skriver resultatet av sonens Lengua test så antar jag att han inte klarade den. gör inget i så fall! Den klipska killen klarar det nästa gång:-)

  PS. Efter mottot "man lär dig bara den hårda vägen, så har jag för vana nuförtiden att lägga ägg, avokado och andra saker som har en tendens att rulla på en bit hushållspapper. Funkar faktiskt. Har man ingen Tramse så... DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är skönt att inte vara ensam! Tur att diskbänken var ren där i ditt fall. Hade det varit en köttbit som åkt ned i glöden hade jag krånglat upp den men inte för en slamsa zucchini.
   Nej, han klarade inte Lenguan så han har omprov i april men han har "bestämt sig" för att han kommer inte klara det heller.

   Vår bänk är lite trasig och lutar så mycket så att lägga på ett hushållspapper skulle inte räcka. Brukar försöka lägga mot något, bakom en kniv eller så men ibland glömmer jag.

   Radera
 5. Det där med "nästa" är inte alls så lätt, inte ens på det egna modersmålet.
  Om man på måndag säger "nästa måndag" är det då den som kommer eller den därpå? Och om man istället yttrar det hela på tisdagen, vad gäller då?

  Det där har ställt till det en hel del genom åren för min del. Minns en gång när Anders på söndagen sa "nästa vecka åker vi iväg en sväng". Jag jublade högt och sa "Kanske åker vi redan imorgon?". Nej, "nästa vecka" började tydligen inte så snart.

  "Ta nästa höger" kan också betyda lite vad som helst. Det kan vara den korsning du precis passerat/passerar eller kanske nån korsning längre fram. I värsta fall kan jag mena att man ska svänga vänster.

  Haha! Inte ett dugg lätt det där. Vi har haft många diskussioner och brukar nuförtiden för säkerhets skull säga datumet också ifall det har med när i tiden saker och ting ska ske att göra :-D

  PS: Du får sluta skämma bort Tramse på det där viset! Lär honom äta avokado, för tusan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jisses så man kan röra till det för sig med språk! Bra fråga där med om det är måndag, vad blir det med nästa måndag. Då hade det för mig varit veckan efter alltså om den innevarande måndagen är 1:a i månaden så är nästa måndag 8:e.

   Som du säger, bäst att förtydliga med datum.

   Och jag är glad att han inte äter avokado, den vill ju jag ha!

   Radera
 6. Skrattade gott vid sista bilden - Tramse gillar kraschade ägg men inte avokadon - jaja, men avokadon gick säkert att rädda till matte ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror det blev en geggamole av det hela!

   Radera