lördag 9 mars 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 10

Ännu en vecka har gått som har gått på blogglågvarv från min sida. Jag har helt kommit av mig ... Det har varit så mycket annat att läsa och skriva om så det har räckt med datortid. Men så klart det kommer lite lördagsgodis!


Godisbit nr 1
Läckra blommor! Alltså kolla på det här stjärnögat! Hur läckra färger är inte det?! Det roliga är att den har stått där i krukan i några år nu, ända sedan vi bodde i radhuset. Så ganska exakt fyra år, faktiskt. Från början var det två färger till i krukan men de plantorna tackade för sig så nu har denna skönhet krukan helt för sig själv!


Godisbit nr 2
Vakna till bröddoft! Och att lyfta på locket och se denna perfekthet!


(Det blev rödkrull under. Perfektion heter det nog. Egentligen. Fast jag gillar perfekthet - både som ord och som verklighet. Låter mindre pretentiöst än perfektion. Ordet finns till och med omnämnt i SAOB.)

Brödmaskinen har fått stå på golvet hittills, på den plats där det gamla kylskåpet stod under arbetsbänken. På ett sätt bra, det står stadigt och inget som vibrerar. Men det är lite bökigt med att ha den där och det känns inte helt fräscht. Ute i garaget hittade jag en liten skranglig och vinglig hurts/hylla på hjul. Jag skruvade bort hjulen och drog åt en massa skruvar så nu är den relativt stadig och maskinen har kommit i lite bättre arbetshöjd. Dessutom blev det en bra hylla under för tillbehören. Även om allt som producerats i den inte har lidit av perfekthet - det har varit några bakslag (vilket passande ord!) - så har bakmaskinen fått en egen plats hos oss.


Godisbit nr 3
Ny väderstation! Vi har köpt hem en ny väderstation som vi funderar på att ta in i vårt lilla sortiment. Den är så ny på marknaden så jag kan inte skriva så mycket om den. I stället för en bild på väderstationen får ni njuta av en vacker bild tagen längst ut på piren vid Benalmádena Puerto där vi promenerade i veckan. Njutbart, va!

18 kommentarer:

 1. Bloman framför den fina kakelväggen är otroligt vacker. Klart den är, den har ju mina favofärger i sig:-)
  Bakmaskinen verkar vara en riktig höjdare. Och tekniskt begåvad som du är har den nu även fått ett eget bord att stå på. Så duktig du är!
  Sista bilden är en drömbild. Den behövde jag idag, då vi nollåttor har haft jo-jo-väder hela vintern. Alltså kallt, varmt, snö, regn, is åsså har den ordningen repeterats hela vintern. Suck!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den läcker! Även om dess centrum är lite åt det rosa hållet. :D Det är fascinerande hur naturen får till det.

   Ja, här njuter vi av vädret!

   Radera
 2. Skönt med ordet perfekthet, det är helt enkelt inte sådär överdrivet perfekt :) Trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det ju perfekt när det inte är helt perfekt.

   Radera
 3. Jättefin blomma! Jag tror jag har ägt några såna där, men dom är försvunna nu. Dom behöver nog vatten, va? ;-)
  Haha! Rödkrull kan verkligen trigga fram rebellen i en. KLART att det ordet finns! Det är till och med bättre än det som det inte blir rödkrull under. :-D

  Vädret är helt fantastiskt nu - med eller utan väderstation :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stjärnöga är svåra att motstå när man är på en viveros, de är så vackra och finns i så många olika färger.

   Rödkrull kan vara väldigt irriterande - för man har stavat fel - men väldigt kul när man skriver ett ord som inte anses finnas. Jo, perfekthet känns ganska bra faktiskt! Ganska perfekt, faktiskt.

   Radera
 4. Vilka trevliga godisbitar! Gillade nog mest din vackra stjärnöga som verkligen lyser upp. Toppen att du är så nöjd med bakmaskonen och att den verkar vara fullt sysselsatt. (Här har jag maken som bakar och det fungerar väldans bra det också) Fiffigt att maskinen fått en egen plats för det verkar den helt klart vara värd.
  Och vädret! Läcker bild! Har ju njutit i flera veckor av olika hav och i olika väder men hav fascinerar mig alltid. Även i storm.
  Vad gäller perfekthet nöjer jag mig numer med att vara det i de jobb jag har. Men i övrigt är perfekthet för mig att släppa taget just på det perfekta. Känns riktigt bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ofta så ska man krypa riktigt nära blommor, då ser man hur vackra de allra vanligaste blommorna är. Eller böja sig fram , alla fall.

   Jo, jag är ju också en bakmaskin, tycker ju det är kul och jag kommer nog emellanåt att fortsätta använda händerna. Men fördelen med en bakmaskin är ju att jag slipper stiga upp vid 4-tiden för att ha nybakat till frukost klockan 7.

   Det är rätt läckert med de där stora betongkolosserna som ligger där för att bryta vågorna, de är gigantiska! 4 meter kanske? De ligger blandat med de stora stenblocken och skapar onekligen en vacker förgrund till det ack så lockande havet!

   Det gäller att veta vilken perfekthet man ska släppa och vid vilka tillfällen. Det är inte alltid så lätt.

   Radera
 5. Rödkrull låter inte lika perfekt som Perfektion. Däremot är ett bakslag passande i ett opassande bakverk. Du verkar ha haft nycket användning av er bakmaskin. Gott på morgonen med ett fräscht och doftande god limpa 🤗
  Spännande med en ny väderstation!!
  Ta den tid det tar att blogga ska inte alltid kännas som ett tvång utan en glädje🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, bakmaskinen kommer till nytta! Har köpt bröd två gånger sedan dess ankomst. Man kan ju använda den till mycket mer än så: marmelad, knåda degar, pastadeg, risgrynsgröt!

   Nej, det ska vara kul att skriva!

   Radera
 6. Ditt lördagsgodis hör ju lördagar till. Även om jag läser det först idag.
  nr. 1. Vilken skönhet!
  nr. 2. Nybakat bröd. Mmmmmmm! Ett bakslag låter som en väldoftande tillställning.
  nr. 3. Blir vädret bättre om man har flera väderstationer?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det är väl bra att man kan ta lite godis när det passar!

   Nä, vädret bryr sig inte om hur många väderstationer vi har men vi bryr oss om hur många andra har! :D

   Radera
 7. Man kan inte alltid vara sugen på att förmedla sig. Det är ju inget tvång och lite bloggvila emellanåt skadar kanske inte. Liksom du har jag haft annat att tänka på.

  Det är i alla fall alltid kul att läsa dina inlägg så jag hoppas lusten återkommer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Anette1 Ja, just nu ha det varit en hel del, först med svärmor och mina föräldrars besök. Sedan ska man komma ikapp lite och då startade vi lite nya jobbprojekt (nya väderstationen) och det är en hel del. Och man måste ju som alltid prioritera.

   Radera
 8. Vilken fin blomma, och det där nybakta brödet ser ju helt ljuvligt ut. Och kul med ny väderstation! :)

  Och blogglågvarv måste man få ha. Jag är så imponerad att du hinner skriva och kommentera så otroligt flitigt som du gör, och är så tacksam för alla dina kommentarer. (Men det ger ju andra prestationsångest när man också kämpar mot internetlågvarv här i Asien. ;) )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prestationsångest är nog det minsta du ska ha, med alla era upplevelser och fantastiska inlägg.

   Plockade precis upp en gigantisk nybakad limpa så snart blir det frukost!

   Radera
 9. Stannar upp vid sista bilden och njuter av vad den gör med mitt humör :) Underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk så lite som egentligen kan få en att andas ut, lägga åt sidan ... Vatten, solsken ... Ganska grundläggande och det är så lätt att förlora sig i det.

   Vad glad jag blir för att du kan ta bilden till dig trots alla avstånd!

   Radera