lördag 30 mars 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 13

Tänk så fort det går, redan dags att leta upp det trevliga ur veckan!


Godisbit nr 1
Fylla på skafferiet. Jag har endast hittat marmelad med naranja amarga, beska apelsiner, i butikerna här i Spanien. Jag tycker visserligen det är supergott men herrarna gör det inte. Så i veckan när de hade bra pris på fina apelsiner på Lidl, 1.99 € för 4 kg, passade jag på och köpte två säckar. Nu står det några burkar i skafferiet som jag hoppas blev mildare.

Dessutom hade jag en massa äpplen som ingen åt, de har bara blivit liggande och börjat se lite trista ut. Så förutom en äppelpaj blev det några burkar äppelmos. Jag pressade i en citron också för att det skulle bli lite "liv" i äppelmoset. Förra omgången jag gjorde blev så tråkig. I tryckkokaren var det gjort i ett kick och blev jättegott, tummen upp från hela familjen när de fick det på havregrynsgröten!

Godisbit nr 2
Det som får mig att skratta högt! Klimakteriehäxan skrev i går om denna händelse som jag hoppas hon är OK med att jag kopierar in här.

"Min glada och härliga väninna, nyss fyllda 70, är ute på stan. Hamnar vid ett rödljus. Bredvid henne en ung pappa med barnvagn. Barnet i vagnen tittar på tanten, tar nappen ur munnen och säger så gulligt:
-Mamma!!!

Hoppsan, det var faktiskt lite oväntat eller hur? Vad svarar man? Tja, min kompis behöver inte tänka länge trots att det väl faktiskt handlade om en smärre chock. Berättar:
-Jag sa till pappan att jag nog inte riktigt kom ihåg allt men att jag självklart tar mitt fulla ansvar!

Huruvida en annan kvinna, en yngre och medlem i den lilla familjen, fått kännedom om detta snabba replikskifte vet jag förstås inte."

Jag skrattar fortfarande! Och jag undrar så hur pappan reagerade!


Godisbit nr 3
Doften från det blommande citronträdet! Att komma hem på kvällen och känna en ljuvlig doft, se att citronträdet står i blom! Det luktar så oerhört gott nu på framsidan av huset där det stora trädet står. Tyvärr blev fotot inte bra, det är inte lätt att zooma, hålla fast en kvist som inte vill vara still i vinden och trycka på mobiltelefonens kamera samtidigt. Dessutom gillar tydligen inte min mobil att ta närbilder.

Oavsett fotot, doften är helt magisk, en söt doft men ändå inte så tung.

Godisbit nr 4
E-post från läsare! Jag fick i veckan ett så oerhört trevligt brev (Jag har tillstånd att visa meddelandet i mitt Lördagsgodis, jag har på eget bevåg plockat bort namn och ändrat på orterna, annars är det oförändrat.):

"Hej Emma,
Jag heter C och bor (än så länge) i Stockholmsområdet.
Det har varit så oerhört lärorikt och roligt att läsa din blogg Sol som sol.

Vi är i en liknande situation nu, som ni befann er i för ett år sedan. Min man, vår son född 2005 och jag, har tänkt att flytta Fuengirolatrakten. 
Ett av våra större bekymmer, har varit att ta beslut om vilken skola vi ska söka till. Jag har verkligen haft mycket nytta av din blogg med dina funderingar som du har delat med dig av och god hjälp med att få veta hur saker och ting fungerar, t.ex. vilka papper som behövs och inte minst en rolig och högst aktuell läsning.

Tack!!


Vänliga hälsningar"

Visst är det underbart att se att ens - många gånger - mödosamma arbete och erfarenheter har varit till stor hjälp för någon annan. Jag vill passa på att tacka ni som tar er tid att skriva till mig med frågor och hejar-rop, det är så himla roligt! Så godisbiten gäller inte bara C i Stockholmsområdet utan er alla.

12 kommentarer:

 1. Min mamma hade varit oerhört stolt över dig. Hon gjorde också sylt och äppelmos i mängder. Tyvärr har hennes dotter varken ärvt talangen eller intresset. Så himla duktig du är Emma!

  Precis som du skrattade jag gott åt Klimakteriehäxans berättelse och vill också gärna veta hur pappan reagerade. Antar att han asgarvade.

  Doften kan jag verkligen känna:-)

  Så kul att dina inlägg om skolvalet med alla tips uppskattas av dina läsare. Du gav ju verkligen ovärderliga tips där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad gulligt av dig, jag axlar lite av din mamma så gärna. Jag är stolt över den genen, att kunna fixa och dona.

   Jamen gu så jag har skrattat, mungiporna når öronen bara jag tänker på det! Jag hoppas att det var en familj som kan ta situationen på rätt sätt.

   Ja, jag är så glad om det jag skrivit kan hjälpa andra. Vet ju hur svår situationen kan vara.

   Radera
  2. Svar: Nu har du sett till att såväl min allmänbildning som mitt ordförråd har ökat ett snäpp. Fick faktiskt googla onomatopoetisk för att haja vad det betyder. Nu vet jag det också. Tusen tack:-)

   Radera
  3. Åh, nöjet är helt på min sida!

   Radera
 2. Vilka trevliga och goda bitar. Fint att få se och känna doften av citronblomman hos dig. Vi har ju citronträd hos grannarna men de blommar inte just nu. Träden där är fyllda med ljuvligt gula citroner. Perfekt att både göra äpplemos och marmelad och visst är en tryckkokare bra. Ärvde en jättebra av min mamma men används inte så ofta numer. Men jag har gjort.
  Skrattade gott åt "Klimakteriehäxans" berättelse. Det vill till att man finner sig när en sådan situation uppstår.
  Jätteroligt med mailet du fick och visst fint att kunna dela med sig av de erfarenheter man har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blommar de senare då hos er? Trädet är fullt med gula och gröna citroner samt de doftande blommorna. Det gör att vi har tillgång till citroner året om, har inga köpt sedan vi flyttade hit.

   Tryckkokare är suverän till mycket, det är bara så lätt att glömma bort. Allt blir färdigt på en bråkdel.

   Radera
 3. Jag tycker faktiskt att du har gjort dig förtjänt av sponsorpengar från dom som tillverkar/säljer tryckkokare :-D

  Jag tycker mig förnimma den där underbara doften av citronblommorna. Men sen kom Anders med sin sekatör... ;-)

  Haha! Underbar historia där - vissa är väldans snabba i både tanke och mun. (Själv hör jag till dom som är tvärt om - oftast går munnen INNAN tanken... ;-) )

  Kul att få respons på det där viset - du har verkligen kommit med mycket matnyttig information. I dubbel bemärkelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sponsorpengar från tillverkaren av tryckkokare (Magefesa), det vore något. Tillägger bakmaskinstillverkaren också (Moulinex).

   Anders och hans sekatör. :(

   Själv kommer jag på kommentarerna några minuter efter. Samma sak med spanskan ...

   Visst är det kul med respons! När den är positiv, i alla fall!

   Radera
 4. Trevliga små godisbitar.
  Kul historia från verkliga livet, jag skrattade också.
  Doften av citronträd, underbart!
  Alla positiva mail mottages med tacksamhet, kul att få.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag sitter fortfarande och flinar på det där MAMMA!

   Radera
 5. Gillar, så klart, varenda godisbit :)
  Rappa svar storgillar jag!

  SvaraRadera