lördag 15 februari 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 7

Dags att gå in efter en dag i solen. Måste ju ställa fram godisskålen!

Manicken som används för att pressa in antikalkmedel i vattenrören.

Godisbit nr 1
Varmvatten! Senaste tiden har trycket i varmvattenröret varit lite lågt, om man säger så. När "varmvattnet" som mest nådde 30 grader och sedan helt slutade komma så bad jag Miguel, han som vi hyr av, kontakta en reparatör. Den här gången gnällde han faktiskt lite och tyckte att det tillhörde våra kostnader men det tyckte inte jag. Vi betalar för det vi förbrukar, han ser till att vi kan förbruka det.

Brännaren utan skyddskåpa.
På-/av-enheten sitter där till vänster om den gröna dutten.

I alla fall, dagen efter kom samme kille som var här för fyra år sedan. Det visade sig att det var inte bara igenkalkat så som det blir med det hårda vattnet här. På-/av-knappen hade bestämt sig för av-läge så den enheten fick bytas ut samt lite annat fix. Inte bara vanligt underhåll, alltså.

Den varma duschen med det nya munstycket som vi köpt var vääääldigt skön!


Godisbit nr 2
Oemotståndlig! Lidl sålde orkidéer inför Alla hjärtans dag och det är klart jag tittade på dem. Tittade kanske lite för mycket på dem. Men en vit orkidé med en aning till rosa i sitt gap - dessutom med tre blomsterstänglar! - liksom bara slank med hem, vet inte riktigt hur det gick till! Jag tyckte nog att jag var värd den. Det är ju min födelsedag om några dagar, dessutom.

Emellanåt brukar jag titta in på det spanska blomsterforumet Infojardin, alltid lär man sig något nytt samtidigt som man tränar lite spanska. Det lustiga var att jag kunde vid mitt senaste besök konstatera att det var inte bara jag som hade haft svårt att låta bli just denna vita. Skönt att man inte är ensam.


Godisbit nr 3
Kastanjeblad! Jag trodde inte att den skulle ta sig, den andra kastanjenöten jag hittade som hade börjat gro i butiken. Men så i dag när jag plockade upp den avklippta PET-flaskan för att kasta ut jorden så ser jag att där är något grönt som tittar upp!

Vad roligt, nu har jag två små kastanjeplantor! Ska det någon gång bli kastanjer så behöver jag nämligen det.


Godisbit nr 4
Mannen mins körkort! Tro't eller ej men efter drygt 9 månader låg hans körkort i brevlådan  här i veckan. Bara så där, ingen avi, inget mottagningsbevis.

WOW ...!

16 kommentarer:

 1. Börjar med slutet! Skönt att denna sega historia med makens körkort äntligen är över. Och håller förstås tummarna för dig.
  Kan absolut först att orkidén fick följa med hem. Jag hade nog köpt flera. Älskar orkidéer och det är de enda växter jag har hemma i Stockholm. Och i många olika varianter. De trängs i fönstren och gör mig alltid så glad. Förstår att du är glad för din.
  Fint att reparatören ko och fixade ert vattenproblem. Och givetvis ska ju hyresvärden stå för detta. Ni hyr och han ska se till att det ni betalar för ska fungera. Och det gjorde han ju.
  Roligt med kastanjebladet och håller tummarna för att det tar sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst är det skönt med körkortet!

   Vad roligt med dina orkidéer! Du får ta kort på dem och visa upp dina skönheter där hemma. Väldigt intressant växt när man lär sig mer om den.

   Radera
 2. Precis som Ditte börjar jag också med den fjärde godisbiten. Nio månader och äntligen ett riktigt körkort. Måste dock säga att jag kommer sakna dina inlägg i ämnet. En himla tur för mig att ditt körkortsärende fortfarande är aktuellt;-)

  Du har då verkligen gröna fingrar, men det har jag ju sagt så många gånger. Vet inte hur du gör, du har nog bara den rätta känslan tror jag;-)

  Bra att du stod på dig med brännaren. Jag menar ni betalar ju hyra för huset och då borde ägaren stå för "hardware", vilket han ju också gjorde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en hel graviditet! :D Jag ska nog kunna hitta på andra saker att skriva om, du vet ju hur det är. Finns alltid byråkrati att ta tag i.

   Som mannen min sa, vi gör ju faktiskt en del själva också utan att ringa på hjälp. Och köper saker (som duschmunstycken). Men det finns gränser. Vi betalar trots allt en hel del varje månad.

   Radera
 3. Härligt - tänk att det kom i alla fall ... äntligen!
  Grattis till den vackra orkidén och till ännu ett framtida kastanjeträd! Bra att ni fick vattnet fixat också - klart det är hyresvärden som ska stå för sånt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk! Bara så där så låg det i brevlådan. Hade faktiskt inte väntat mig det.

   Visst är den vacker och de små nyväckta bladen så söta.

   Radera
 4. Äntligen, hoppas nu att ditt körkort kommer inom kort.
  Vad kul med kastanjen. Det ska bli spännande att se hur den utvecklas. Med dina gröna fingrar kommer den säkert att frodas.
  Även om ni bor i ett land med varm klimat vill ni givetvis ha varmvatten, skönt att det är fixat och att kostnaden inte föll på er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Äntligen, verkligen. Mitt temporära har jag tid för att hämta den 9 mars och förhoppningsvis har jag då mitt körkort i mitten av april. I teorin ...

   Ja du, varmvatten på vintern är nödvändigt öven här. Det är skitkallt när solen inte skiner.

   Radera
 5. En liten orkidé är man värd, ofta! Grattis till det där svåråtkomliga körkortet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen visst är man det. Jag behöver vara mer värd, vill ha fler. :D

   Radera
 6. Åh! Stort GRATTIS till körkortet! Det är nog enklare att ta ett nytt här i Spanien än att konvertera sitt svenska skulle jag tro, men nu ÄNTLIGEN!!!

  Självklart är det ju den som hyr ut som ska se till att allt fungerar. Fattas bara annat!

  Orkidén var jättefin! Såna har vi också dödat. Jag kan meddela att dom inte trivs i direkt solljus ute på terrassen. Hursa? Ja, det var så lite så. Jag delar gärna av mig med mina växttips.

  Det där gröna som kommer upp? Är du säker på att det ska vara där? För säkerhets skull kanske du ska knipsa av det med en sekatör. Jag kan skicka Anders om du vill? ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag har surfat runt så är det många spanjorer som undrar när de ska få sina nytagna körkort, inlägg som är nya såväl som gamla.

   Anders hade fått f-n om han rört den lille gröne som sticker upp. Han hade mer än gärna fått klippa i annat som är i behov av klippning dock! :D

   Radera
 7. Vilka härliga godisbitar! Inte minst din mans körkort, grattis till alla fyra bitar!
  Jag förstår precis varför orkidén fick följa med hem,köpte två såna stora orkidéer förra vintern, så fina så, blommar fortfarande (kors i taket!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är svårt att låta bli orkidéerna, nu var de helt slut på Lidl när jag var där någon dag efteråt. Attans också ... :D

   Radera