lördag 22 februari 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 8

Dags att se tillbaka på den gångna veckan och hitta lite godisbitar!


Godisbit nr 1
Servad bil! Skönt, nu var det avklarat. Medan bilen var inlämnad passade vi på att promenera lite i Fuengirola och hittade då en butik till som säljer bland annat svenska produkter. Kauppa International heter den så den har lite mer inriktning mot det finska. Vi köpte knäckebröd (5.50 €) och mörk sirap (3.20 €) så jag är nöjd. Mannen min var också nöjd för han hittade punschknappar, de försvann fort.


Godisbit nr 2
Sportlov! Att under en vecka slippa ställa klockan för att gå upp klockan 7. Att på kvällen kunna ligga och läsa i min nya e-boksläsare så länge som jag vill!

Tror det snart är dags för en ny judogi, judodräkt,
den börjar se rätt sjavig ut. Och kanske lite kort också ...

Godisbit nr 3
Brunt bälte i judo! Sonen hade i veckan äntligen sin gradering i judo, den har blivit uppskjuten vecka efter vecka. Men i onsdags kom han i alla fall hem med ett brunt bälte i handen, han hade inte ens hunnit få det knutet kring midjan innan det var dags att gå hem.

Men nu har han det!

10 kommentarer:

 1. 1: Härligt att hitta "godis" och grattis till både er och bilen!

  2: Sportlov... Tänk den som ändå hade lov nån gång! En Ama de casa är aldrig ledig. Speciellt inte nu.

  3: Stort GRATTIS till sonen - så duktig han är! Klarar både skolan och bältena med bravur :-)

  4: Ja. Jag vet att det fanns tre godisbitar, men jag tar den här fjärde - jag klarade godiset på en lördag! Nu börjar snart Schlagern, ajöss! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen det är ju perfekt att du hittar en fjärde bit i veckans godis!

   Radera
 2. Grattis till den nyservade bilen!
  Med tanke på att knäckebrödet importeras från Sverige och Leksand är det ju riktigt billigt. Hos Mathem kostar förpackningen du visar 32 kronor. Så 18 kronor påslag för transport är ju ingenting. Undrar vilka marginaler butiken har, för de vill väl/ska ju också tjäna en slant. Marginalen på sirapen var ännu mindre...

  Visste inte att Spanien också hade sportlov. Så hoppas du och inte minst sonen njöt för fullt av er sovmorgnar.

  Brunt bälte! Skitbra jobbat! Då har sonen väl "bara" alla olika graderingar inom det svarta bältet kvar. Tycker han är värd en ny judodräkt för den bedriften:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Priset är helt OK, jag äter det med andakt!

   Jodå, här finns Semana Blanca! Det är nu denna vecka, skrev nog lite förvirrande.

   Japp, svart bälte nästa! Helt otroligt! Jodå, han ska få ny dräkt vad det lider, än är den inte helt för liten. Det är av bra kvalité så den har hållit länge också. Efter lite extra vitgöring i tvättvattnet så ser den riktigt ren och fin ut igen!

   Radera
 3. Kul med den här butiken för det finns ju mer hemtama varor man kan sakna. (Tror att det är den jag besökt ett par gånger med vänner som bor i Fuengirola-)
  Verkligen en godisbit med sportlov och att inte behöva sätta en klocka.
  Roligt att du är så nöjd med din e-boksläsare och den är ju väldigt praktisk. och nu då du kan läsa en hel natt om du vill. Skönt att i alla fall lite kunna "äga" din tid.
  Har försökt flera gånger med olika varianter av läsplattor men ännu inte fastnat. Men har inte gett upp.
  Däremot har jag fastnat för "storytel" som komplement till pappersböcker och kan där lyssna på de flesta böcker som ges ut. Och mycket lyssnade blir det. Mycket läsande också.
  Stort grattis till sonens bruna bälte. En godisbit för er alla. Jättekul!Och visst blir det väl en ny judodräkt till sonen.
  Önskar dig en fin söndag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns tydligen tre butiker som säljer skandinaviska produkter: Casa Nordica precis vid feriaplatsen, Ewalds som ligger på tåggatan nära svenska skolan samt Kauppa som ligger vid fotbollsstadion.

   Bra att du inte har gett upp på dina e-boksläsare. Vilka har du försökt med? Vad var inte bra? Vore intressant att höra.

   Nu har jag tvättat dräkten och den är ren och vit igen. Tror han får vänta till nästa säsong, såvida han inte växer en decimeter snabbt. :D

   Radera
 4. Trevligt godis i din skål!
  Grattis till sonen och hans uppgradering!
  Skönt med sportlov, nyservad bil - och gott med Leksandsknäcke!

  SvaraRadera
 5. Precis som mannen din gillar jag punschknappar, men knäckebröd skulle jag nästan inte överleva utan ... Gratta sonen till bältet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, punschknappar är gott det! Håller med dig, knäckebröd är jag uppvuxen med att det ska finnas hemma så jag är ogärna utan. Helst vill jag ju ha dessa mörka med råg, finns faktiskt på Ikea också. Men ibland får jag "stå ut med" de ljusa som Lidl har.

   Jag ska hälsa honom.

   Radera