lördag 12 september 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 37

Solen fortsätter att skina här på Costa del Sol, i dag har det varit 30 grader och hade veckans godisbitar varit choklad hade de smält.

Lite snett och det var för trångt för att få med båda fönstren i helhet.

Godisbit nr 1
Utbildning med utsikt! I veckan har jag suttit i ett konferensrum för vidareutbildning. Framför mig har jag haft utsikten ovan. Helt fantastiskt! Bilden är tagen på morgonen, framåt dagen har jag har kunnat njuta av en blå himmel när jag inte måste titta på datorskärmen.

Godisbit nr 2
Nya underkläder! Det ska minsann inte underskattas, att fylla byrålådan med nya strumpor och trosor. Det var liksom dags, jag kände att det hade kunnat bli en lite jobbig situation om jag haft kjol när jag reste mig upp från kontorsstolen ... Solen går hårt åt resår så nu har byrålådan fyllts på med nytt!

Godisbit nr 3
Smarta lösningar, om jag får säga det själv! När man gör rent poolens sandfilter så gör man en så kallad back flush, det vill säga att istället för att vattnet åker tillbaka till poolen så hälls det ut i avloppet. I vårt fall hälls det ut lite här och där. Den sista biten rör är för smalt så vattnet trycks åt olika håll: upp i golvbrunnen vid uteplatsen, i duschen ute i tvättstugan samt ut på gatan.

Jag har länge gått och funderat på det där, stått och tittat på rören och valv. Det borde enkelt gå att leda om vattnet ut på gräsmattan - där det behövs - istället för att skapa översvämning på golvet i tvättstugan. Jag presenterade mitt förslag till lösning för Miguel, han som vi hyr av, och han köpte det! Så nu har vi en lång slang som vi kan rulla ut på gräsmattan när tvättmaskinen körs eller sandfiltret ska rengöras. Vi tar hand om vattnet och slipper vattna gräset med rent dricksvatten samt att det inte blir vattenskador hos oss och grannarna! Win-win! 

Tre veckor efter att jag stoppade det lilla pelargonfröet i jorden.

Godisbit nr 4
Hjärtblad! Ett av fröerna jag fick av Anki har efter två veckors väntan grott, jag såg den första tillstymmelsen till grönt i söndags. Hoppas nu att den lilla plantan klarar sig och att karaktärsbladen, de "riktiga" pelargonbladen, snart utvecklar sig.

12 kommentarer:

 1. Fina godisbitar att glädjas åt. Och en god utsikt både på hemma och jobbet är verkligen trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det trevligt med utsikt, för mig är det till och med ett måste!

   Radera
 2. 1. A room with a view. Vilken utsikt från konferensrummet! Bara tacka och ta emot!

  2. Roligt att du skrev det med trosor. Jag klickade också hem ett "sexpack" som jag fick förrförra veckan. Trosor håller inte mera än ett eller två år, inte om man vill se lite "fräsch" ut vill säga.

  3. Du är en riktig uppfinnar-Jocke. Du är fantastiskt duktig med att komma på smarta lösningar. Dessutom ta du helt kål på min fördom att det mest är killar som är tekniskt duktiga.

  4. Vilken söt liten planta:-) Den kommer att trivas i dina temperaturer:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag har tagit kål på din fördom så är det för mig en stor extra godisbit!

   Radera
 3. Smart med vattenlösningen och så himla kul när första bladen dyker upp på sådden!
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det underbart med de första små bladen som dyker upp!

   Radera
 4. Måste ha varit svårt att koncentrera sig på utbildningen med den utsikten :-)

  Jag har mina favorittrosor lite långt bort. Finns på Walmart i USA. Undrar när jag kan förnya lagret? Får väl börja med byxor igen ifall trosorna blir alltför slappa i resåren, då ramlar dom åtminstone inte ned på golvet/gatan... ;-)

  Smarta du! En perfekt lösning ju :-)

  Kul att det har börjat gro! Fast jag undrar lite... Två stycken godisbit nummer 3? :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Utsikten var perfekt, det gäller att välja rätt plats.

   Slapp resår är verkligen ett bottennapp. Har du kollat om dina favoriter inte finns att beställa? Jag vet att du föredrar att köpa på plats men ...

   Jag var så irriterad på Blogger när jag skrev mitt inlägg, deras bildhantering är inte kul. Jag tröttnade till slut på allt och tryckte på Publicera. Nu är det rättat, i alla fall!

   Radera
  2. Jag har full förståelse över din frustration, nya WP promenerar på mina nerver!

   Radera
  3. Det blir säkert bättre vad det lider. Det = vi, om inte annat.

   Radera
 5. Du är en smart kvinna, full av bra idéer. Kul att din idé dessutom förverkligats.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är lite extra när man ser att det fungerar!

   Radera