lördag 10 oktober 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 41

Den här godispåsen får ha ett litet tema och det är sömnad! Det är så roligt att sy när man väl sätter igång!

Godisbit nr 1
Roliga hjälpmedel! Har sett en del videor på Youtube och där använder de inte alltid nålar när de ska hålla ihop två tygstycken. De använder sig istället av små plastklämmor. Så himla bra! Ibland kan det vara jätteknöligt att få dit en nål. Så jag beställde en bunt med färgglada klämmor och fick leveransen i veckan.

Så fina så! Men jag måste säga att jag blev lite besviken när jag såg att det bara var två röda klämmor i paketet. (Och nej, hittade just då inget paket som bara hade röda, inte för snabb leverans i alla fall.)

Godisbit nr 2
Nya nålar till symaskinen! Jag höll på att bli galen! Symaskinen åt upp nålar som vore det godis! Det vill säga nålarna gick hela tiden av eller böjdes. Vet inte var jag fått dem ifrån men jäkla skitnålar är det! Nu har jag köpt nya i en kvalité som är bra så nu är det bara att sy igen!

Bra med olika att matcha med de kläder man har på sig för dagen.
Fast leopardmönstrade kläder har jag inte ... Men det funkar ju med bruna kläder!

Godisbit nr 3
Roliga munskydd! Nu är det ju bara att inrätta sig i ledet och då är det munskydd på när man vistas utanför hemmet här i Spanien. Eftersom jag gillar att använda saker flera gånger och prompt måste göra saker själv så blir det ju självklart egna munskydd. Har provat några olika mönster och modeller men detta är den jag gillar bäst! Det svarta tyget är trikå i dubbla lager så det ligger mjukt och följsamt under hakan och runt näsan. Det gör att glasögonen inte immar igen.

Titta så användbara plastklämmorna är! Så enkelt att stryka slätt, klämma ihop, låta svalna och sedan sy ihop. Inga stick i fingrarna!

Den här blir väl snygg när man bär jeans och en vit blus, skjorta eller tröja!

När jag ändå var i farten slaktade jag ett linne och använde spetsen samt jeanstyg. Resten av jeanstyget är sonens eller mannen mins shorts. Att ha kvar saker för annan framtida användning, en godisbit bara det!

8 kommentarer:

 1. Vilka härliga godisbitar! Och särskilt om man är intresserad av sömnad. Praktiska varianter. Verkligen! Och roligt för mig att se sim inte syr. Klämmorna skulle jag kunna använda till mycket som inte har med sömnad att göra.
  Kul tanke med munskydden som ni ju måste bära. Dina är jättefina. Har testat munskydd i tyg, inför en ev. resa till ett munskyddsland, men de kändes ohygieniska efter en kort stund. De jag testade ventilerade inte alls. Har du lyckats få till små hål för ventilation? I de jag har hemma (inte i tyg) finns många små lufthål som gör att luften till viss del cirkulerar. Här hemma bär jag ju inte alls munskydd.Men har om resa blir aktuell.

  SvaraRadera
 2. Du är helt fantastisk. Å om du behöver ett litet extraknäck är det bara att börja sälja dina munskydd som ju är moderiktiga accessoarer.
  Nu syr jag inte och har ingen symaskin heller, men dessa klämmor var verkligen fräcka, speciellt de orangea. Gissar att Ama också håller med, trots att de bara var två röda med;-)

  SvaraRadera
 3. Du är då både kreativ och duktig! Smart med klämmorna - även om jag aldrig syr och liksom BP inte äger någon symaskin :) Är glad att det finns textillim :)

  SvaraRadera
 4. Vilka söta klämmor! Med attans otur att det bara fanns två röda...
  Du är så himla händig! Min maskin som står i garaget har bara sytt en enda söm på dom dryga 14 år vi bott fast här...

  Läckra blev dom, munskydden :-)

  SvaraRadera
 5. Roligt sygodis.
  Bra tips också och ibland behöver man lite extra inspiration.
  Skön söndag!

  SvaraRadera
 6. Händig och påhittig, det är du.
  Min maskin är utlånad på obestämd framtid. Jag blir tyvärr alltid på dåligt humör när jag syr, inget blir som jag tänkt. Nålar går av, det trasslar, jag syr fel och måste sprätta, jag svär. Inte bra.

  SvaraRadera
 7. Svar: Tack för länken. Det inlägget var nog skrivit innan jag började följa din blogg. Usch, stackars svärmor. Det hade hon då inte räknat med att göra under sin semester. Men det gick ju hur smidigt som helst. Här hade du fått vänta minst åtta timmar på "service", troligen ännu längre.

  SvaraRadera
 8. Oj nu fick jag nästan lite lust att ta fram symaskinen! De där klämmorna är smarta! Och dina munskydd, absolut, när man nu måste ha dem. Då är det ju kul om de är lite fina också.

  SvaraRadera