lördag 24 oktober 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 43

Den här veckan försvann i jobbsuset, det har varit lite väl mycket. Men nog finns det lite gott ändå!

Godisbit nr 1
God mat! Att komma på mat till middag är fasen inte det lättaste, särskilt inte när alla har sina åsikter i det hela. Men i söndags grillade jag kycklingspett (Chicken satay) och gjorde jordnötssås till, allt enligt sonens önskemål. Det blev riktigt gott och sonen blev mer än nöjd!

Godisbit nr 2
Att bli lyssnad på! I närheten av Lidl står det fyra olika sopcontainrar och dessa har med tiden kommit längre och längre ut från trottoaren och därmed ut på gatan. Senaste veckan eller två har de kommit så långt ut på gatan att man måste köra ut i mötande fil och det är ju ingen höjdare. Att det sedan är i en kurva man inte kan se runt gör situationen lite läskig för nog 17 kommer det alltid en bil precis just då.

Jag tror det var i tisdags som jag hittade en e-mailadress till kommunen, en allmän sådan för allt möjligt. Jag tänkte att "jaja, jag försöker väl!" och skrev till dem och berättade hur farligt det var. Dagen efter stod de fyra containrarna snyggt uppradade mot trottoaren igen!

Godisbit nr 3
Eget hus! Eller nåja ... Ett hus i mitt namn i alla fall. Nästan, lite dålig stavning. Hur som helst, såg detta när jag tog en liten lunchpromenad kring jobbet, tyckte det var lite kul! Och titta på den vackra kakelbården som sitter runt garageporten.

6 kommentarer:

 1. Fina godisbitar. Ja, detta med mat är ju knepigt. Men chicken satay är ju en höjdare. Riktigt gott. Jag gör det då och då. Lagar ju gärna asiatisk mat. Vad gäller mat är det ju knepigt men sedan döttrarna var 9-10 år år ansvarade de för matlagning varsin dag i veckan och bestämde vad de skulle laga. Fungerade perfekt. Sedan hade maken och jag två dagar var och en dag i veckan hjälptes vi alla åt med matlagningen. Tror detta höll i sig tills döttrarna gick ut gymnasiet. (Sommartid med viss flexibilitet men var man hemma så gällde detta)
  Och båda är suveräna på matlagning och bakning.
  Så bra att du mailade om soptunnorna och blev lyssnad på.Glädjande.
  Villa Ema var bra. Kansk ekan du sätta upp en sådan skylt på ert hus. Men med din stavning av ditt namn.  SvaraRadera
 2. Dom där kycklingsspetten såg ju så himla goda ut, äve utan jordnötssås, som jag faktiskt inte är så värst förtjust i.
  Eloge till din kommun! Att de agerade efter bara ett enda mejl är ju totalt ospanskt;-)
  Det är bara att flytta bohaget över till den rätta villan;-)

  SvaraRadera
 3. Grillade kycklingspett, så gott! Och ett "eget" hus dessutom ... men jag tycker inte du ska flytta, för hu så jobbigt det är!

  SvaraRadera
 4. Mums ... grillade kycklingspett tackar man aldrig nej till!
  Bra jobbat med sopcontainrarna - både av dig och kommunen!
  Kul med huset som heter som du!

  SvaraRadera
 5. Såg onekligen otroligt gott ut det där! Fast var du inte lite snål med antalet spett? Det där kan ni väl inte ha blivit mätta på... ;-)

  Snyggt jobbat! Ibland lönar det sig verkligen att klaga.

  Kul att du har ett eget hus! :-)

  SvaraRadera
 6. Älskar kyckling med sataysås! Längesedan jag gjorde.
  Roligt med hus med ditt nämn, nästan. Många hus i Spanien har ju kvinnonamn. Har inte hittat någon med mitt namn, men flera som heter Elena, får väl skarva bilden lite där.
  Skön söndag!

  SvaraRadera