söndag 4 oktober 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 40

Lördagsgodis på en söndag? Nu blev det så i alla fall, jag hade inte riktigt tid/ork i går så jag ställer fram skålen i dag i stället!

Blått i olika toner.
Det är rätt kallt nu, 22 i luften och 20 i poolvattnet.

Godisbit nr 1
Grannträff! I går var vi bjudna till Familjen Cuba framåt den sena eftermiddagen. Massor med gott fick vi, Fru Cuba hade till och med hittat små kräftor på SuperSol. De är inte kokta på svenskt sätt och inte alls så salta men gott var det. Och så satt vi och mumsade på en väldigt god paté tillsammans med allt annat som stod på bordet. Tog jag några foton på den snyggt upplagda maten? Nä.

Men trevligt var det, vi har inte setts på hur länge som helst!

Godisbit nr 2
Klappa katt! Vildkatten Tramse är fortfarande no tocar, det vill säga inte röra. Men Familjen Cuba har tagit hand om en liten kissemissa som nu är cirka 6 månader gammal och så söt! Med rejserfart sprang hon runt i hus och trädgård, nyfiken som katter ju alltid ska vara. Dessutom kunde jag fånga upp henne några gånger för lite gos och kli under hakan. Jättesöt!


Godisbit nr 3
Piaggio X8 Scooter. Det här är kanske inte riktigt min godisbit, inte än i alla fall. Men jo, mannen min "vann matchen" och nu står det här en motorcykel på tomten. Än har jag inte kört den men vi ska i dag ut och träna på Lidls tomma parkeringsplats (stängt på söndagar nu).

Scootern hittade vi på Milannuncios, som Blocket. Det var en lärare här i Benalmádena som sålde den då han opererat ryggen och inte längre kan köra den. Mannen min tog hjälp av en gestoría för pappersarbetet och slapp på det sättet åka till Jefatura de Tráfico i Málaga för att skriva över ägandet. Ja, ni vet ju vad vi gillar Jefatura de Tráfico i Málaga vid det här laget ...

Det här blir spännande!

12 kommentarer:

  1. Fina godisbitar! Och din scooter är ju perfekt. Grattis! Kan ju användas av er alla. Ja, sonen också snart förstår jag. Fint att köpa pappersarbetstjänsten och inte själv behöva trassla med sådant. Tid är ju både pengar och bekvämlighet. Den här varianten är enkel att köra så det behövs nog bara lite träning så är du i gång. Lycka till!

    SvaraRadera
  2. Skrattar när du skriver; glömde ta foto av maten. Skönt att det finns någon mer som är som jag! Kul att festa lite igen!
    Ja, ja, män och deras leksaker, samma sedan de var små, bara betydligt dyrare när det är s k vuxna. Har några runt mig, som du vet.
    Sköt om er!

    SvaraRadera
  3. Den som spar han har - och nu hade du ju godis kvar till idag! Spännande att se hur du gillar att köra scooter - det blir säkert jättebra!

    SvaraRadera
  4. Då så! Undrade just var din godisskål hade tagit vägen igår. Saknade den. Jättekul att du lägger upp gobitarna idag:-)
    Blev riktigt sugen på "spanska" kräftor. Älskar ju kräftor och det är alltid intressant att testa nåt nytt.
    Som icke-kattmänniska kan jag såklart inte direkt glädja mig åt din lek med grannens katt. Men den är alltså också en vildkatt, fast den har kanske inte hunnit bli lika "no tocar" som Tramse, som ju är betydligt äldre och kom till er som "vuxen".
    Stort GRATTIS till skotern. Jättekul ju! Å om du inte gillar köra den, så kan du ju ta bilen och mannen din får ta skotern;-)

    SvaraRadera
  5. Svar: Ditt tips med bildtexten var KANOOOON! Visst lyckades jag med bildtexter efter ditt tips, men de blev ju pyttesmå, som den under din bild. Lyckades inte ändra storlek på bildtexten, och då jag har några läsare med dålig syn, så...
    Men än en gång - tusen tack:-)

    SvaraRadera
  6. Så då fick jag mitt söndagsgodis på en måndag dårå, det går precis lika bra så tack för gobitarna :-)

    Trevligt med grannträff som dessutom inkluderade kattklapp :-) Spanjorerna kan inte koka kräftor på rätt sätt, dom är rätt smaklösa (kräftorna, alltså ;-) ). Vi brukar köpa svenskkokade spanska kräftor på Scandígo tvärs över gatan.

    Grattis till Scootern! Smart att anlita en gestoría tycker jag som inte orkar bråka med byråkratin :-)

    SvaraRadera
  7. Vilka godisbitar!!
    Särskilt gratis middag hos grannen, nya scotern som ni alla har användning av och kli och kel med grannens kisse. Ha det gott Emma<3

    SvaraRadera
  8. Jag vet inte om mitt meddelande nådde fram. Jag provar igen=)
    Trevligt med gratis middag hos grannen!
    Alltid bra att kunna dela sins emellan på ett fordon som Scouter. Bäst att öva innan.
    Härligt att du får kel och kiv från grannkatten när Tramse är fortfarande på sin vakt.
    Ha det gott Emma <3

    SvaraRadera
  9. Svar: Din bildtext är lika liten som min. Det går inte att ändra till "Normal" hur jag än försöker. Det går att kursivera texten, men det är allt. Om jag går in i html-läge ändras hela "layouten" och klumpas ihop. Så då måste jag börja från början igen - grrrrrrr:-(

    SvaraRadera
  10. Neeej, jag som hade hoppats på en el-cykel! :)

    Var försiktig på scootern... Kom ihåg att du måste "tänka" även för hur bilisterna kör. :/


    SvaraRadera
  11. Svar: Stort tack för att du (återigen) var uppmärksam. Ett litet "SHIFT/RETURN" löste det problemet:-)

    SvaraRadera
  12. Åkdon och rar katt i all ära - men det är poolen jag vill till ... 20 grader funkar bra!

    SvaraRadera