lördag 31 oktober 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 44

Kan ju bara konstatera att den här veckan har varit ... sådär. Så den här godisskålen är inte mycket att ställa fram egentligen.

Soluppgången är i alla fall en godisbit!

Bit nr 1
Trio i åkommor. Mannen min har varit irriterad i örat och har väl dragit lite på det. Att komma till en läkare just nu är inte så attans lätt och vem har lust att sätta sig på akuten? Sedan fick han ont i en tand så han har varit hos tandläkaren och kom ut med penicillinrecept i handen och återbesök på kalendern. Som lite extra krydda så fick han ryggskott. Han har rätt lätt för att hålla sig för skratt, om man säger så.

Förra årets julstjärna är fantastiskt vacker i sin grönska.
De röda bladen kommer att komma

Bit nr 2
För mycket jobb. När man ser att ens schema är lagt så att man av åtta dagar jobbar sju så är det rätt lätt att hålla sig för skratt. Jag är inte van längre vid att ha ett jobb att gå till och att varje dag ha olika arbetstider är jag definitivt inte van vid. Julen vågar jag knappt tänka på, har inte fått någon ledighet då. Just nu är jag rätt trött!

Dessa tre har jag haft några år nu och de blommar konstant. Vilken godisbit!

Bit nr 3
Läkartider. Jag har tyckt att vi tidigare har haft så lätt att få kontakt med läkare om vi behövt det. Ingen av oss har något allvarligare som vi dras med men ibland måste man ta sig till läkare. Då har vi kunnat boka besök samma dag eller dagen efter. Sedan ändrade de så att man kunde boka tid för besök eller telefonkontakt. Det är ju bra, man behöver inte alltid åka och träffa läkare. Sedan tog de bort alternativet att komma på besök och nu är det en dryg vecka för att boka en telefontid! Att boka vanligt besök går inte, de svarar inte ens i telefon på vårdcentralen. Så behöver man snabb hjälp får man antagligen åka till akuten även det inte är akut. Fattar faktiskt inte vad de håller på med. Jag förstår att de knäar inom sjukvården just nu men vanliga åkommor fortsätter ju de med ... Som sagt, lätt att hålla sig för skratt emellanåt.


Bit nr 4
Gaffelbrist. Helt sanslöst. På jobbet försvinner besticken. Gafflarna försvann först. Det sägs att de köpte in nya men de är nu helt borta igen. Sedan försvann skedarna. Vad i hela friden?!

De köpte nya gafflar, modell dessert. Jag undrade var tårtan var när jag såg dem...
Nu är de borta de med.


När jag för någon dag sedan stod helt handfallen och tittade ned i den helt tomma besticklådan var det en kollega som kom till undsättning och gav mig en plastgaffel som hon köpt en påse av. Efter lunchen diskade jag gaffeln och la i mitt skåp. Ska nog ta och köpa mig en riktig en ...

Muggar och tallrikar av porslin kan gå sönder, det fattar jag. Men bestick? Vart tar de vägen?

Bit nr 5
Notarius-besök. Mannen min har fått klara sig själv rätt mycket nu när jag jobbar. Men när han skulle till Notarius behövde han spanskahjälp och grannen Fru Cuba kom snabbt till undsättning! Det är helt fantastiskt att ha vänner och grannar så nära, bara några meter bort!

Det var alla fall en riktigt godisbit!

9 kommentarer:

  1. Bildmässigt fick du absolut till en riktig fin godisskål. Mindre roligt med din stackars man och hans åkommor. Urusel tajming. Inte roligt att vara vanligt sjuk i Spanien just nu kan jag tänka mig. Inte i andra hård drabbade länder heller. Inte ens här är det lätt att få en telefontid hos vårdcentralen längre, men det beror på att tiderna är upptagna på grund av bokning av vaccination mot influensa.

    Det verkar vara mycket på ditt jobb, inte bara bestick som får fötter utan du har att göra också. Efter en sådan lång ledighet som du hade kan jag tänka mig att det känns rejält att jobba heltid och det sju dagar i veckan. Kan du inte gå ned i tid, eller åtminstone "skylla på" att du har barn för att vara ledig när det är högtider.

    SvaraRadera
  2. Trist när hälsan trasslar och maken sedan med tre åkommor. Förstår att det var en del småsura bitar i skålen.
    Och knepigt med läkartider verkar det ju vara inom det allmänna. Vet ju att vännerna som bor på heltid i Torrevieja har privata sjukförsäkringar och då har tillgång till Quiron, privatsjukhuset. Säkert en fördel i rådande tider. Men medför också säkert en "viss" kostnad kostnad.
    Hoppas på att ni ändå kan få den hjälp ni behöver. Nog så viktigt. Känns betydligt enklare här.
    Märkligt med saker som försvinner på jobbet. Kanske får man ha egna bestick i sitt skåp för att säkra dessa.
    Vad gäller jobbet låter det mycket tid. Men hoppas att andra veckor är lindrigare och att tiden slås ut per månad.
    Har en dotter som jobbade på SAS och då var det ibland så att hon jobbade julen men var då ledig nyår. Eller tvärt om.
    Men en lyckad godisbit var helt klart att fru Cuba kunde bistå maken hos notarien.

    SvaraRadera
  3. En olycka kommer sällan ensam... Trist att drabbas av triss i åkommor!

    Jobbigt med ett så tufft schema! Hoppas du får lite julledighet i alla fall.

    Visst känns det onödigt att åka till akuten när det inte är akut, men vad ska man göra när dom tar bort alla andra möjligheter?

    Ni har nog en gaffelsamlare bland personalen - sätt upp en övervakningskamera! ;-)

    Det fanns allt lite bildgodis från veckan som gått och den sista godisbiten är ju helt suverän!

    SvaraRadera
  4. Det var ingen rolig vecka, Emma! Hoppas att nästa vecka blir mycket bättre!

    SvaraRadera
  5. Hälsa mannen från mig och önska honom bättring. Så mycket på en gång.
    Vilka arbetspass du verkar ha, mycket på en gång där också.
    Har ni fått in en liten skata på jobbet? Konstiga saker som försvinner.
    Skön söndag!

    SvaraRadera
  6. Äntligen fungerade det att kommentera. Har försökt flera gånger men kommentarerna bara försvinner.
    Trist att inte kunna få läkarhjälp som man behöver nu under coronatider mycket måste tyvärr vänta om det inte är akut.
    Kanske kan du, som BP är inne på, gå ner lite i arbetstid. Kan vara värt att tänka på.
    Hoppas kommande vecka blir lite mer uppåt, att mannen kryar på sig och du känner dig piggare.

    SvaraRadera
  7. Din julstjärna är jättefin - men inte blir det väl några röda blad på den??? Så speciella ljusförhållanden kan du väl inte bjuda på? Eller?
    Tycker riktigt synd om mannen din. Och om dej, du måste ju få lite ledigt nån gång emellanåt! kram!

    SvaraRadera
  8. Ja fler olyckor brukar oftast följas åt. Att arbetetsschemat ser jobbigt ut är heller inget roligt. Speciellt när man innan har haft mycket fritid. Vi har lyckats få en läkartid avbokad pga av att läkaren inte kunde. Vi ville göra en årskontroll/ rutinkontroll dvs provtagning och lite annat. Mammografi och Gynokologtider är helt omöjligt att få under coronatider om det inte är något speciellt. Allt är fokuserat numer pp Covid 19. Tråkigt att bli sjuk i något annat och inte lyckas få uppmärksamhet =(
    Ha det gott<3

    SvaraRadera