lördag 17 oktober 2020

Lördagsgodis 2020 vecka 42

Varsågoda, lite smågodis ur veckan som gått!

Godisbit nr 1
Kastanjer! Var i dag och handlade och det fösta jag ser när jag kommer in i butiken är att kastanjerna har kommit. I kväll ska det rostas!


Godisbit nr 2
Space invaders! Eller ja, den här gångspärren som fick mig att tänka på figurerna i spelet Space Invaders. Tycker den var kul! Och visst är det ett ansikte! Lustigt fenomen det där, att man ser ansikten i det mest konstiga och underliga situationer. Det heter pareidoli

En del har gjort det till en grej att hitta ansikten på de mest oväntade ställena.

 

Hur kul som helst!

Godisbit nr 3
Doften av lasagne! Nä, jag tänker inte fota ugnen där lasagnen snart är färdig. Ugnen skulle behöva en grovrengöring. Men ni vet själva hur doften från lasagne sprider sig! Jag har funderat några dagar på att göra lasagne och mannen hade det som middagsförslag. Sonen är dock lagom imponerad. Man vet aldrig vad som gömmer sig i köttfärsen, kan vara sådana där läbbiga lökbitar!

8 kommentarer:

 1. Rostade kastanjer - mums! Minns att man sålde rostade kastanjer i varje gathörn under hösten och vintern i München. Å jag var en riktig storkund kan jag säga.

  Visst är det roligt med paraidoli. Å ofta behöver man inte ens leta efter ansikten, de dyker upp precis överallt, bara man har ett "öppet" sinne. Space Invaders var en av min mans absoluta favospel när vi köpte vår första dator - om det var 1980...
  Lasagne är jag inte heller så värst förtjust i, inte på grund av löken utan jag gillar inte konsistensen. Min man däremot älskar den rätten.

  SvaraRadera
 2. Kastanjer var det ett tag sedan jag åt men minns doften av dem från många resor. Och särskilt från N.Y. där de såldes i alla gathörn så här års.
  Ja, ansikten finns lite här och var och visst är det roligt att hitta dem.
  Vad gäller lasagne så är ju både lök och vitlök viktiga för smaken.(I alla fall i vårt tycke) Och lökbitar kan ju plockas bort om de inte gillas. Blev säkert en jättegod lasagne.

  SvaraRadera
 3. Lasagne ... doftar ljuvligt och smakar gott - det måste jag nog göra en dag :)
  Rostade kastanjer har jag aldrig smakat, men det låter gott.
  Ja, pareidoli är något som även jag drabbats av ... ser ansikten både här och där :)

  SvaraRadera
 4. Vet du vad? Jag tror att jag aldrig har ätit en rostad kastanj. En klar brist bland mina upplevelser känner jag nu.

  Pareidoli kan jag nog ha en lättare släng av. Vilka roliga ansikten du har hittat :-)

  Lasagne är jättegott! Men jag förstår sonen - det finns faktiskt dom som river ned morötter i köttfärssåsen. Ja, just det. River ned. Då blir dom helt omöjliga att sortera bort!

  SvaraRadera
 5. Hahaha, den där citronen är hur söt som helst, även om den egentligen är sur.
  Lasagne gillas här också.

  SvaraRadera
 6. Jag vill minnas att jag provat rostade kastanjer när vi bodde i Portugal men de var tyvärr inte i min smak. Jag gillar heller inte doften. Lasagne gillar jag däremot - mucho =)
  Paraidoli har man snubblat över ett par gånger men fått ta sig igenom vackert. Visst när du säger det så ser de ut som rymdvarelser =D
  Tänk så många ansiktsuttryck man kan finna på potäter, de man äter.
  Roligt nästan jämt.
  Ha det gott!!

  SvaraRadera
 7. Rostade kastanjer, vad gott! Alskat det!
  Kul space invader.
  Lasagne, låter gott! Din son verkar vara som in son, utan lök, tack.
  Sköt om er!

  SvaraRadera
 8. Men är det verkligen så gott med kastanjer??? Mitt minne säjer torrt, mjöligt, inte mycket smak ... men kanske minns jag fel, kanske borde jag testa igen?
  Lasagne UTAN lök i köttfärsen kan väl Sonen din ALDRIG ha ätit??? Fina "ansikten" du hittat!

  SvaraRadera