måndag 18 juli 2016

Nu är vi i Rom!

Snälle Herr Cuba skjutsade oss till flygplatsen i morse, hans fru erbjöd oss hans tjänster!

Vi var inte de enda som skulle checka in på AlItalia och flyga till Rom. Lång kö! Men det gick rätt fort ändå. Våra två väskor checkades in för leverans till Belgrad medan vi checkades in för leverans till Rom. Där skulle vi få gå via transit.

Dryck och en vidrig smörgås med grillad aubergine serverades på flyget. Tur jag tagit med eget! Och jag har aldrig varit med om en ljudnivå på ett flygplan som detta. Inte på planet utan på passagerarna! Tänk er ett plan fyllt med spanjorer och italienare! Dessutom med ett gäng glada pensionärer på sällskapsresa. Myyyycket prat! Konstant!

Sedan har vi snurrat runt några varv på Roms flygplats utan att få raka svar på hur vi skulle få boardingkort för planet till till Belgrad. Till slut fick vi tag i en dam som sa hon skulle försöka. Försöka?! Fixa det! Hon fixade det till slut men vi har på hela vår väg fått många konstiga och förvirrade blickar, kommentarer och ageranden. Att ta sig från Málaga till Rom och vidare till Belgrad är lite tålamodsprövande. Milt sagt

Vi åt varsin pizzabit och jag tog ett glas rött vin. Väldigt gott vin. Men till och med för en flygplats hysteriskt dyrt. 10 € för ett glas!

Just nu sitter vi och väntar på att klockan ska närma sig åtta på kvällen så att vi kan gå ombord planet. 22.30 ska vi och våra väskor vara framme!

11 kommentarer:

 1. Hej Emma .Tur att jag har hörapparater som jag kan ta ut så hör jag inget Ha en fortsatt trevlig resa erkki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det nog bra med hörapparat!
   Och tack!

   Radera
 2. Ja, i Rom är man nog inte så van vid att på passagerare från Malaga skulle jag gissa. Tur att det fixade sig till slut. Hoppas bara att era väskor har en lättare resa och kommer fram till Belgrad.
  10 Euro för ett glas vin är hudlöst dyrt om man som ni är vana vid 1-1,50 Euro i Spanien. Men Italien är dyrt vad gäller mat och dryck - ungefär som Sverige då...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Våra väskor hade en utmärkt resa och vi var först av alla att få dem!

   Första gången jag var i Italien - nåja - så OK om vinetbvar svindyrt. Det var gott och jag njöt av det.

   Radera
 3. Så lustigt, har de ingen transferdisk i Rom, haha! Ibland kan man som svensk bli galen när man är i länder som är mer ineffektiva än vårt eget, vilket inkluderar typ 99% av jordens länder. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men de hänvisade bara vidare till nästa disk som hänvisade till nästa...
   Jag trodde vi skulke sitta och rulla tummar i flera timmar men det gjorde vi faktiskt inte. På gott och ont.

   Radera
 4. Vad konstigt att bagaget blev checkade hela vägen men inte ni? Många år sen det hände oss, att vi behövde göra en transitcheckin.

  Hoppas resten av resan gick bra!

  PS: Jag har åkt Ryanair från Alicante till Bergamo i Italien, så jag har en liten aning om hur resan till Rom kan ha varit... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite udda tyckte vi nog med. Men allt gick så bra så till slut.

   Vi var nog också lite förvarnade då svärmor reste denna rutt i höstas men i omvänd ordning.

   Radera
 5. Det var en strapatsrik start på semestern. Hoppas att fortsättningen blir både stillsammare och billigare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det flöt på ganska bra ändå! Och vinet var vääldigt gott, får se om jag kan hitta det sedan men till ett lägre pris. Har kvar kvittot med namnet.

   Radera
 6. Synd att du inte tog öronproppar med dig÷)) På planet till Barcelona kostade vinet 6 euro vilket jag tyckte var dyrt. Trevlig fortsatt resa Emma!!

  SvaraRadera