söndag 3 juli 2016

Skyltsöndag nr 19 - Tidningsannonser

Jag gillar annonser och reklam! Satte aldrig upp någon "Reklam, nej tack!" på brevlådan i Sverige för jag roades av att titta på den, få lite information och inspiration i arbetet.

Den mesta reklamen är väl OK, varken bra eller dålig men heller inget man reagerar på. En liten del är riktigt bra och underhållande. Så därför tänkte jag börja med en som jag tyckte var snygg och som dessutom borde tilltala vår kära Skyltsöndagsförvaltare BP så här i dessa tider:

Fotbollskonst hos Sekretza!
 
~ ☺ ~

Men väldigt mycket av reklamen i dag är dålig! Skräp! Dåligt gjord, dåligt koncept, dåligt formulerad, dålig produkt.

Och det där dåliga, det är ju det som man hänger upp sig på. Reklammakarna och förståsigpåarna hävdar att det gör inget, du minns ju, du reagerade ju. Jo, men allvarligt! Vill man verkligen bli ihågkommen och associerad på det sättet? Jag tillhör dessutom dem som blir anti, kommer aldrig köpa den produkten för de har gjort reklam som jag tar avstånd ifrån (typ Clearasil och deras "använd vår produkt så kommer alla tonårspojkar/-flickor att skockas runt dig!").

Så här kommer några dåliga och några kanske inte såååå smart genomförda:Den där blir jag faktiskt arg på! Där står de och kramas och så kan de inte låta bli mobilerna! Är det ett beteende som behöver uppmuntras? Så bra kan den tidningsappen heller inte vara, den finns ju inte ens till Windows Phones!

~ ☺ ~

Joinery betyder att man kan sätta ihop saker snyggt, finsnickeri.
Det fick jag slå upp.

Antingen så visar man att man är specialiserad eller så visar man att man kan allt. Och kan man allt så ska man lista det. Och för att visa hur mycket man verkligen gör kan man ju skriva samma sak två gånger, säkert ingen ordsnok som märker det ...

~ ☺ ~

Kanske har jag sett för många skräckfilmer där det visar sig att de söta barnen är allt annat än söta.

Det är ju viktigt att dricksvattnet håller en hög kvalité. Och söta barn brukar gå hem i annonser, det känns rätt och rejält. Men vem 17 kom på idén att sätta den söta flickan i en sådan där 70-talsglasbubbla/-kula? Det ser ju bara läbbigt ut ju! 

~ ☺ ~


Ja, då var det dags att ta fram den röda pennan. En annons om en engelsk skola som öppnar i september här på Costa del Sol, den engelska drottningens grammatikskola till och med. Man kanske då kan tycka att de borde ha felfri engelska i sin annons.
 1. Det heter "... between the ages of 7 and 16..." precis som i svenskan.
 2. Man har inte gärna dubbla mellanslag i början av meningen. Vet att engelsmän och amerikanare har lite pippi på det men i så fall ska det användas konsekvent i hela texten. Och är orsaken att mellanrummet dragits ut för det är rak högermarginal så är det bara dålig typografi - inte OK det heller.
 3. Man avslutar meningar med en punkt.
~ ☺ ~


Spansk matlagningskonst blandat med lite asiatisk dito kanske kan vara gott. Jag har ingen aning så det säger jag inget om. Men vi tar en lite närmare titt på matadoren som står där i solen.


Vem kom på den strålande idén att sätta en sushi i fejjan på honom?!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Underhållande här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

16 kommentarer:

 1. Hmmm... Vet inte om jag törs kommentera här - rödpennan kanske kommer fram... ;-)

  Minns i förhistorisk tid då jag verkligen inte ville missa reklamen på bio. Superviktigt att inte komma för sent. Då var det ju ingen reklam alls på TV i Sverige. Sen minns jag att jag var väldigt fascinerad av reklamen på TV i USA när jag var liten. Alla leksaker såg såååå roliga ut!

  Nu blir jag mest irriterad på reklamen i rutan. Samma, samma, samma. Och helst på en ljudnivå som ligger bra mycket högre än programmen gör.
  :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bioreklamen, ja! Då var det kul! Nu har man redan sett den.
   Vi har en tendens att ALLTID se samma reklam på TV. Antagligen för att No!No! har köpt in sig på varenda reklamslot hela dagen hela året.

   Radera

 2. Brevlådereklam är rätt kul medan teve reklamen får mig att bryta ihop. Jag tror på riktigt att vi hjärntvättad.. 😳
  Så kul du fått till det med etiketter och text. 😀

  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Reklamen i TV:n är nog svårare att värja sig ifrån och precis som Ama skriver så är ju ljudnivån några snäpp högre - vi måste ju höra reklamen in till toan och köket!

   Radera
 3. Jag gillar särskilt att du läxar upp den nya engelska skolan. Det beror förstås på att jag själv från tid till annan ikläder mig språkpolisrollen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Med en mamma som var lärare i svenska och engelska så kanske det inte är så konstigt. Och de om några borde väl ha kontrollerat sin text. Det är lätt att bli hemmablind och därför är korrekturläsning av en annan person så viktigt! Men oftast tar sig inte företag tid till det eller tycker det är en onödig kostnad. I reklamvärlden är nog tiden oftast den primära faktorn.

   Radera
 4. kan glaskulan vara en tvättmaskin?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilket vore ännu värre!
   - Du är lite smutsig, in i tvättmaskin med dig. Kör korta programmet. Och glöm inte att torktumla dig!

   Radera
 5. Man tar sig för pannan och undrar hur det står till på reklambyråerna nuförtiden :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodu, det undrar man ju rätt ofta.

   Men det förutsätter att det är en reklambyrå som gjort annonsen. Jag är inte alltid säker på att det är det. Bara folk som kommer över en massa roliga funktioner i bildhanteringsprogrammen.

   Radera
 6. Haha men vad finns det för konstig reklam egentligen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, när man ser dessa så undrar man ju verkligen!

   Radera
 7. Roligt att hitta din blogg, har varit nere i Spanien sen mitten av 80-talet men bara på "semester" vi har en Casa i Calahonda. På måndag lämnar vi Sverige för 4 härliga veckor i Spanien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Välkommen hit, både till min lilla blogg och till stora Spanien. Calahonda är fint, där har vi badat en del, var nära att hyra ett hus under en eucalyptus där också.

   Radera
 8. Åj då - Det var mycket som var fel, men om
  det inte hade funnits några fel, kanske det
  inte blivit nåt bloggskrivande överhuvudtaget. :)

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så sant så! Vad vore bloggandet utan (ful-)felparkeringar, misstag och andra klantigheter! :D

   Radera