söndag 17 juli 2016

Skyltsöndag nr 21 - Bananer i semestertider

Sonen och jag var på Mercadona och handlade lite i veckan men den butiken tillhör faktiskt inte min favoritställen. Kan inte riktigt sätta fingret på orsaken varför det är så för produkterna är egentligen bra. Det skulle kunna vara prissättningen?


Jag stod ett tag och funderade på att köpa bananer men bestämde mig till slut för att nä... De var lite väl dyra.

I dag blir det inte så mycket från mig, är i packartagen då vi åker på semester i morgon. Och Familjen Cuba ska ju se efter vårt hus medan vi är borta så det gäller ju att lämna små skyltar till dem också.


Jag hoppas kunna avrapportera emellanåt vad vi har för oss på vår föräldrasväng de kommande veckorna. Kanske blir det något på nästa skyltsöndag. Eller så samlar jag bara på mig skyltgodbitar och avrapporterar sedan. Vi får se, helt enkelt!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Underhållande här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

15 kommentarer:

 1. Jag tycker platanos är mycket godare än bananer, nam,nam!
  Ha en trevlig semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är MYCKET godare! Men till det priset? Nä.

   Radera
 2. De hade tyvärr heller inte blivit några bananer för mig. Lite dyrt... Alla sätt är bra att sätta små notes på vad som ska göras och inte fastnar.. Även om jag inte begriper vad som sägs på lappen.... Trevlig semester och njut av dina nära och kära. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där är trädgårdsporten. På bilden är vredet från insidan och om man inte låser upp hela vägen (två vred åt vänster) eller låser ordentligt (två vred åt höger) och det bara är vridet en gång - mittenläge - så kan man från utsidan inte komma in med nyckel. Och då kommer vi få poolproblem eftersom Mark the Pool Guy fått nyckel till porten.

   Vi ska ha en så skön semester så!

   Radera
 3. Bra med minneslappar när det finns små egenheter att ta hänsyn till.
  Trevlig semester!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag muttrade det surt någon gång, det här huset borde ha kommit med en bruksanvisning.Men det kanske alla hus borde, de har väl alla sina egenheter. Charm kallas det för bara huset blir tillräckligt gammalt.

   Radera
 4. Hahaha! Guldbananer skulle jag säga med det priset! Bra fångat!

  Gillar dina fina skyltar med rundade kanter till och med som ger instruktioner till familjen Cuba. Bra idé Better safe than sorry som man säger. Jag är alltid tacksam när jag ser sådana lappar, det underlättar i en "främmande" miljö.

  Nu önskar jag er en helt suverän semester med många roliga äventyr. Å om vädret håller i sig här som det gjort de senasre två veckorna kommer ni att stortrivas i behagliga 20-23 grader.

  Tusen tack för att du skyltar och länkar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, undrar hur det smakade?

   Jag stod och funderade på om jag skulle säga till killen där på fruktavdelningen men jag minns ju den sura kommentaren jag fick när jag påpekade att champinjomerna på ICA var lite dyra med 19,90 kr/st.
   Tänk er den middagen! Med svensk oxfilé till!

   Radera
 5. Haha! Det var verkligen dyra bananer det :-D Jag gillar Mercadona och vi handlar ofta där på väg hem från våra promenader. Vissa grejer är bättre i vissa affärer, så vi handlar lite här och där, faktiskt :-)

  Ha nu en riktigt skön semester, och glöm för allt i världen inte att rapportera lite eftersom!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har blivit lite mindre trogen sedan vår flytt, vi handlar också lite här och där. Russinen ur kakan!

   En första rapport är gjord, dessutom.

   Radera
 6. Väl dyra bananer! Mne kansk var det böjningen av dem som höjde priset.
  Mercadona är inte riktigt min favorit heller, oftast blir det Consun eller Carefour som jag blandar med de lokaöa slaktarna, saluhallen och de små fruktbutikerna. Har nära till alla. Men ska vi ha mucket blir dte att ta med "rollsen" (dra maten) eller cyklarna.
  Önskar er en fin semester och jag kan meddela att Stockholm nu är mer fantastiskt än vanligt. Vet att dte dröjer lite tills ni är här, men jag ska försöka att hålla kvar den vackra sommaren.
  Trevlig resa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste vara kurvaturen. El snarare brist därav då platano har en tendens till att vara rakare.

   Radera
  2. Ja, det måste vara kurvaturen. El snarare brist därav då platano har en tendens till att vara rakare.

   Radera
 7. Tycker Mercadona är ok, men det är en så tråkig affär i jämförelse med svenska matbutiker. I Sverige finns det så mycket mer att välja på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och jag tycker fortfarande att de spanska är roligare, de är mer spännande för mig!

   Radera