torsdag 14 juli 2016

Poolen - akt 21

- ¡Hola vecina! sa Herr Holland i måndags och tittade fram bakom bourganvillean som börjar blomma över så smått.
- íHola! svarade jag.
- Förlåt att jag stör men vi får ned vatten igen. Kan det vara tvättmaskinen eller duschen, tro?

Suck.

Alltså, jag suckade inte alls åt Herr Holland, han kom så snällt och informerade oss. Jag suckade över dessa rör som dragits hit och dit mellan pool och gatan. Hade jag fått grannens vatten sipprande genom mark och murar så det bildas rännilar så hade jag som husägare blivit skogstokig! Särskilt som det pågått under flera år utan bättring.

Redan första månaden som vi var här så sa Roberto The Handyman att den idiotiskt placerade uteduschen precis intill poolen skulle vi använda ganska sparsamt, max treminutersduschar, för rören är nog lite halvdana. Jag tyckte att vi skulle plugga igen markavloppet men det tyckte inte han. Så snabba duschar är vad vi har tagit för att skölja av oss klorvatten och jag brukar passa på att snabbt tvätta håret medan jag ändå är blöt i håret. Men tydligen så var dessa korta duschar ändå för mycket.

Jag gick raka vägen och tittade på det där förbenade avloppet. Och vad jag kan se så är det bara ett hål i marken. Finns det några rör till avloppet eller för avrinning på gatan så syns de inte. Det var just snyggt!

Jag stod länge och bara glodde surt på det, med händerna på höfterna. Och så bestämde jag att nu ska hålet pluggas igen! En balja kan ställas under duschen så att det mesta vattnet samlas upp (och kan hällas ut på gräsmattan) medan solgasset och hettan tar hand om resten.

Ibland får man som man vill!
Jag har velat ställa en balja där från början men blev
motarbetad av övrig familj för att den bara skulle vara i vägen.
Men vad ska man plugga igen det med...? Tittade runt i huset och tvättstugan i jakt på tankar och idéer. Sätta något runt den där silen och silikona fast den? Något som täcker igen, som en duk... Jamen jag tiggde ju till mig lite av poollinern!

Så det meckade jag runt med ett tag, hade velat forma linern platt runt den där silen men utan rätt verktyg (som en varmluftspistol, hårfönen var inte tillräcklig) blev det ett lite halvdant jobb. Men på plats sitter den med hjälp av silikon i alla fall så nu får vi se om det hjälper, om det det blir något resultat. För blir det ingen bättring, ja då är vi tillbaka på ruta ett igen.

- Woah, what's that?! undrade Mark The Pool Guy när han kom för veckorengöringen. Så där stod vi sedan och beklagades oss ett tag över den spanska rördragningen. Eller i det här fallet, bristen på därav. Vi har ju gjort det några gånger vid det här laget.

Sonen och jag hittade en balja på kinabutiken i går. Ganska låg och tillräckligt vid för att man ska kunna stå i den. Blev ganska OK, matchar poolen (ser mörkare ut på bilden än vad den är). Och jag får mer vatten insamlat till trädgården!

(Har du missat de tidigare akterna så kan du klicka på etikett Poolen.)

12 kommentarer:

 1. Lösningsfokuserad som alltid. Man tager vad man haver. Skönt med en näraliggande semester innan ytterligare poolakter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja om du bara visste! Minns inte vad det var nu men mannen min kallade mig för "j-a scout!" för några dagar sedan vilket jag tar som en mycket stor komplimang!

   Jag säger det igen: vill inte ha några fler poolakter nu! Eller vattenrelaterade historier. Även om det är bra bloggfoder så lägger jag hellre ned tid och energi på att göra och skriva om annat.

   Radera

 2. Fiffigt gjort, hoppas nu du kan tvätta håret nu utan att tvätta håret på grannen under också. :D)

  Kramen ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det får han banne mig göra själv i sin egen nya och fina utedusch.

   Fast mannen min gillar inte att jag tvättar håret där, jag gillar det dock!

   Radera
 3. Hej kan inte läckan berott på jordbävningen som ni hade 13.39 i dag på 2.5 magn ovanför er erkki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, hade vi det? Det måste bara ha varit en hicka eller axelryckning då...

   Radera
 4. Emma The Haandywoman skulle jag säga. Du är verkligen skärpt vad gäller hitta ovanliga lösningar med det som finns till hands. Duktigt gjort! Proppen är dessutom riktigt snygg tycker jag! Hoppas bara det hjälper nu! Annars blir det väl akt nummer 22 snart...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar!

   Det där är något som "runs in the family", så att säga - Cajsa Warg-stuket är en stark ådra i vår familj. Att se ett problem och lösa det med det man har hemma eller till hands är en otrolig utmaning som roar mig enormt. Saknar (på ett sätt) mina skräp-(= skatt)högar...

   Och jag kan inte nog poängtera att jag vill inte ha fler pool-akter!

   Radera
 5. God tanke och bra jobbat!Snyggt dessutom! Smart idé! Men ägaren??? Har förstått att ni hyr huset och då ska detta fungera. Eller? Nåväl, jag vet ju hur rördragningar i Spanien kan se ut.
  Tyckte du var ortoligt uppfinningsrik. Kanske hinner allt nu torka upp när ni är på semester och önskvärt att ägaren byter rören/drar om dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, vi hyr. Men jag är ju i genuppsättningen tillverkad som sådan att kan bäst själv. Kan jag lösa det så gör jag det. Och det här är ett ständigt återkommande ämne: vattnet och rördragningarna. Grannarna är trötta på ägarna - ägarna är trötta på grannarna. Och där står vi, lite mittemellan.

   Jag tykr att vi har löst situationen rätt bra. Jag ska skicka ett WhatsApp-meddelande till Naiara, hon som vi hyr av, och säga att det här har vi gjort. Punkt slut.

   Hoppas jag.

   Radera
 6. Nöden är uppfinningarnas moder... Eller ja, nöd och nöd, men uppfinningsrik, det är du allt - smart gjort :-) Med återvinning av vatten och allt. På den egna tomten.

  Ha en fin fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där är faktiskt något som jag verkligen tror på och lever efter!

   Jag är ju trots att gjord sådan att jag gillar denna typen av utmaning: lösa något praktiskt med vad jag har hemma och till hands.

   Och vattnet kommer ju verkligen till nytta nu mer än det gör ute på gatan!

   Radera