söndag 10 juli 2016

Skyltsöndag nr 20 - Öppnas här

Först en lite avrapportering!

Kommer ni ihåg min djupdykning bland deoderanter för två veckor sedan? I förrgår när jag var och handlade så sprayade jag faktiskt lite av den där första burken. Som mannen min påpekade så står det ju chocolate, engelska för choklad, och tro't om ni vill men det är faktiskt precis vad den luktar! Undrar om det är en storsäljare ...?

Men ny söndag och ny djupdykning. Denna gång in i mitt eget skafferi!

Man står där med kartongen eller påsen i handen och ska öppna den, man sliter tag i ett hörn och rycker till och allt bara exploderar. Jippi... Ris över hela köksgolvet och i kökslådan man inte dragit igen. Eller så händer absolut ingenting, man rycker och sliter. Inbrottssäker! Va f-n! utbrister man högt (de som inte svär tänker det) och börjar rota efter saxen. När man sedan till slut med sax och kniv har öppnat kartongen så ser man att jaha, där skulle man visst ha öppnat den... Missade visst det. Nästa gång.

Så det där har jag tittat på. Hur bra skyltat är det egentligen?


Vi börjar med den klassiska ostförpackningen som är vacuumpackad. Abre fácil står det, öppna lätt. Man ska alltså bara kunna ta tag i den röda fliken och dra. Kan meddela att där har vi då ett havererat samarbete mellan den som gjort trycket och den som gjort förpackningen. Den var fruktansvärt svår att öppna med fliken. Saxen löste problemet.

~ ☺ ~


De där dra-sakerna brukar jag sällan använda så vida det inte är en förackning som ska återförslutas. Det här var en Taco Dinner-kit därmed inget som ska återförslutas. Den röda pilen och dra-remsan ignorerade jag helt, bortkastade pengar i förpackningssynpunkt, perforering kostar ju extra.

~ ☺ ~


Ny ketchupflaska, man tar bort plastcellofanet kring locket och skakar. Inget händer. Ah, det sitter ett oblat för också! Suck. Pet-pet! Vad 17! Så. Nu så ... säger man och ser då att jaha, jag skulle inte peta upp den lilla millimeterstora tampen för att få ett tag där utan jag skulle lyfta på den där plasthalvan på oblaten och dra i den. Jaja, kanske nästa gång.

~ ☺ ~


Jag förstår inte varför den här osten heter La vache qui rire, Den skrattande kon. Det är inte ett dugg roligt att öppna de små folieförpackningarna. När man sitter där med kladdig ost på varje finger så ser man den lilla tampen eller tråden som man skulle har rivit upp folien med. Nästa macka ... då ska vi prova den!

~ ☺ ~


På den här och på de flesta andra pastapåsarna (oavsett märke och språk) står det att den är lätt att öppna och lätt att stänga. Öppnandet brukar gå bra men hur bra funkar verkligen den där post-it-lappen att stänga med? Som alla vet så brukar lapparna ligga lite här och där efter ett tag. Och pastan med när man har letat efter något annat på hyllan.

~ ☺ ~


Men faktiskt! Spanska Gallo har kommit på det så på deras pastapåslappar står det bara att det är lätt att öppna!

~ ☺ ~


Klassikern... Exploderad påse brukar det resultera i.

~ ☺ ~


Här är det så osynligt och egentligen ganska obegripligt. Och en typisk förpackning där man bara river upp utan att alls kolla hur förpackningsmakarna hade tänkt sig.

~ ☺ ~


Medicinbrukar och rengörningsmedel. Vilket gissel, särskilt för alla de som har svårt med värk och styrka i händerna. Och jag tänker alltid på min faster som inte kunde öppna barngrinden vid trappan hos en av sina söner.
- Så här gör man, farmor! sa barnbarnet (som var orsaken till grinden) och visade hur man öppnade den.

~ ☺ ~


De flesta mjölk- och juiceförpackningarna nuförtiden har ju dessa skruvlock. De är ju inte så svåra att hantera. Det är bara det att det är lite jobbigt att hälla ur dem, det är svårt att få en jämn stråle och det splattar överallt. Men nu ska ni få ett litet tips! För om man tittar närmare på mjölkförpackningen så finns där en liten illustration!


Vänd på flaskan så att korken är i övre hörnet, då kommer det in luft och det splattar inte! ¡No salpicaduras! Prova ska ni få se!


Sedan ska man ju bara komma ihåg det också... Nästa gång.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Underhållande här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

16 kommentarer:

 1. Haha! Redan när jag började läsa det här inlägget - direkt efter chokladdoftavslöjandet - tänkte jag (med ett morr...) "Abre fácil"... Det är ALDRIG enkelt att öppna när det står så.

  Att bryta sig in i förpackningar utan att spilla, kladda eller att blodsvite uppstår, det är skitsvårt!

  Dom små ketchup/majjo/senapsförpackningarna på restauranger. GAAAH!!!

  Allra, allra svårast är nog när man har köpt en välpaketerad sax just därför att man inte har nån sax...
  :-)

  Underbart inlägg med hög igenkänningsfaktor! :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!

   Ja, den där saxen är ju en klassiker! På IKEA satte de en sådan där hårdplastring med prisetiketten och för att man skulle kunna ta bort ringen behövdes en sax.

   Och ja, de där portionsförpackningarna! Hua!

   Radera
 2. Ja, ja, känner igen problemen och värre och värre blir det ju äldre man blir. Över 50 år, problem, över 55 år svårligheter, över 60 i det närmaste omöjligt (jag är 61 år).
  Men kul skrivit, du får mej att skratta!
  Ha en skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, då har jag lyckats idag! Ja, inte med att öppna förpackningarna utan kladd men att få dig att le.

   Ha en riktigt skön söndag du med!

   Radera

 3. Åh så rätt du har om dessa förpackningar, försöker verkligen hitta finessen med många av dessa men misslyckas nästan jämt.... Kramen ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är rätt ofta som man undrar hur någon tänkte sig att det skulle öppnas och kanske sedan återförslutas på ett lämpligt sätt. Oftast tror jag inte att de har tänkt!

   Radera
 4. Haha!! Bra inlägg!! Det borde stå "abre No fácil" Visst är det ett otroligt kämpande innan man har lyckats öppna dessa produkter. Det är en utmaningen vill jag lova. Ingenting ska vara så lätt. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, ibland tror jag de tänker att "hmmmm, hur ska vi krångla till det här nu då?!"

   Radera
 5. Imponerande undersökning. Som alltid är du grundlig i dina "vetenskapliga studier".
  Jag,som numera är "enarmad", vill inte ens sätta på pränt vad jag utbrustit när jag stridit i förpackningsdjungeln.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh! Nästan så att du borde be D spela in!

   Skämt åsido, jag kan inte ens förstå hur svårt det måste vara med endast en fungerande arm, särskilt i vissa situationer. Vet ju hur störande och irriterande det är när man har ett plåster på ett finger och det är ju ingenting i jämförelse. Jag är så otroligt beroende av att ha två fungerande händer särskilt med tanke på allt handarbete som jag roar mig med.

   Radera
 6. Ja du har helt rätt! Vissa förpackningar kan man verkligen fundera över hur det var tänkt - kul undersökning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevligt att den uppskattas (vilket man inte kan påstå att man gör med alla förpackningar!)

   Radera
 7. Hahaha! Skrattade från början till slut! Deodorantinlägget var toppen, men det här är ännu bättre! Allt du skriver har jag tänkt många gånger. Du har gått ett steg längre och satt tankerna på prät. Helt underbart.

  Åsså har jag lärt mig nå't också - att vända på mjölk-/juicekartongen. Hur ofta har inte jag svurit över de spanska juicepaketen. Skulle aldrig ha tänkt på en så simpel lösning på splatterproblemet. Tack Emma!

  1 000 tack för underbar, uppmärksam och informativ skyltning samt länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nöjet är på min sida - jag lovar! Och tack för de fina orden.

   Radera
 8. Bitte bitte, kan du inte starta en Youtube-kanal med instruktionsvideor för hur man öppnar respektive förpackning? Först vill vi se hur man INTE ska göra för att i nästa scen se HUR man ska göra. Visst var det en bra idé? Seså, iväg med dig och börja filma med dig ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, den var ju väldigt bra! Får fundera på det.

   Radera