lördag 7 januari 2017

Lördagsgodis vecka 1 2017

En intensiv vecka med Nyår och allt vad det nu har inneburit. Man blir lite slak dagarna efter, man försöker komma i kapp med allt som man lagt åt sidan. Och visst finns det några riktigt härliga godisbitar även från den gångna veckan! Rätt många, till och med!

Godisbit nummer 1
Jag är så himla nöjd med vårt matbord! Och med juldekorationerna på det. Jag fick några små plantor järnek och lingon av grannen och vännen Fru Cuba, jag satte dem i en hjärtformad röd springform tillsammans med några av de stora kottarna från larvträdet. Jag blev så nöjd! Har inte alls lust att ta bort det om några dagar.


Godisbit nummer 2
Nyårsafton var en riktig godisbit! Vi hade det otroligt trevligt hos Familjen Cuba, den andra familjen som var inbjuden kom från England och oj så trevliga de var! Surkålen? Den försvann i ett huj! Alltså att se engelsmannen ösa surkål på sin tallrik var verkligen såååå härligt! Gulliga svärmor ringde tidigare på Nyårsafton för att kolla att jag gjorde surkålen rätt. Jo, det blev rätt bra! Jag tror vi släckte klockan fem på morgonen.

Godisbit nummer 3
Efter Nyårsafton kommer Nyårsdagen. I vår familj en av de mest speciella dagarna då det är sonens födelsedag. Stackare! Vem orkar gå upp och sjunga för honom i sängen? Fast som jag sa till mannen min, om några år kommer det bli så här:
- Ja må han leva! Ja må han leva! ...
- Va f-n! Tyst! Jag sover! Kom ju precis hem, ju!

Så vi får nog några få år till njuta av den glada och förväntansfulle (inte så) lille pojken som möter en med ett soligt och glatt ansikte på Nyårsdagens morgon. Trots att man bara har sovit fem timmar.

Och att det nästan blev glädjetårar över att få en ny mobiltelefon... Lille skrutten.

Godisbit nummer 4
Efter regn kommer sol. Åh, vad vi har längtat efter denna sol! 20 grader! Solsken! Fast i dag är det svalare och moln. Men solen kommer ju tillbaka. Det kan man ju räkna med.

Godisbit nummer 5
Trots att både sonen och mannen min påpekade i torsddags att det var Los Reyes Magos i går, dvs den spanska julaftonen, så registrerade jag det inte. Tänkte inte på att affärer var stängda under fredagen. Jag hade ju tänkt handla! Inte en brödbit hade vi hemma. Men med frysen full av rester (köttfärssås), skafferiet fullt med torrvaror (spagetti, mjöl mm) så blev det bra. Det blev till och med nybakade frallor till frukosten. Om man nu kan kalla det frukost för klockan var nog närmare 11:30 då när vi åt den.


Och de var lika goda i dag!

10 kommentarer:

 1. Verkligen många goodisbitar den gångna veckan! Min pappa var också född den 1 januari, så honom tyckte jag också synd om, då hans julklappar alltid delades upp mellan jul och hans födelsedag. Kul att ni inte gör det utan ger honom en ny mobil!

  Att engelsmän gillar surkål visste jag inte, men stor GRATTIS till succén.

  Önskade att vi var lika smarta som du med att ha en välfylld frys och ett fullt skafferi. Vi är riktigt dåliga på det faktiskt. Å som vädret ser ut här vill man inte gå ut trots att alla affärer håller öppet.

  Tack för toppen lördagsgodis från Spanien:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett välfyllt skafferi/frys kallar jag för vardagsrikedom! Känner mig rik när jag ser det, vet att jag kan fixa mat av det som finns.

   Sonen får ju separata jul- och födelsedagspresenter men det kan ju hända att han får kombinerade, att tyngden ligger på den ena.

   Radera
 2. Nr 1: varför inte låta matbordet behålla sin stilfulla utsmyckning en tid till.
  Nr 2: Bra jobbat där, både med surkål och uthållighet.
  Nr 3: Så klockrent!
  Nr 4: Här har vi oxå 20 grader , men inte lika efterlängtat.
  Nr: En gång om året kan det väl få vara ok att äta frukost vid lunchtid. Vi hann precis avsluta vår innan nyårskonserten från Wien.
  Må fortsättningen av 2017 innehålla lika mycket godis som denna vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas också på ett godisfyllt år - för oss alla!

   Radera
 3. Godis är gott och du bjuder på många trevliga godbitar. Kul att surkålen upskattades av engelsmännen för de brukar ju inte vara så pigga på nymodigheter. Men man får inte dra alla över en kam.
  Att fylla år på nyårsdagen är ju som det är. Det är en födelsedag och ska firas.
  Vi har döttrarna som fyller den 2/1 så lite respit har vi alltid haft efter nyårsfirandet. Och inte har presenterna heller blivit färrre för att det är så nära inpå jul.
  Förstår att sonen blev glad över en ny "fån". Vem skulle inte bli det. (Har satsat på kameror i stället med snart är det nog akut läge för en ny mobil för mig också.)
  Eftersom vi inte varit hemma över jul så var det bara adventsljustakarna att plocka bort, men du kan ju spara ditt fint dekorerade bord ett tag till. Och att byta ut en röd duk mot en mindre julfärgad (om man nu tycker det om rött) går ju bra.
  Här är ju butikerna ständigt öppna så mat m.m. går alltid att få tag på. Och även hemkörning om man inte vill gå ut.
  Men vi har alltid en bra backup på matfronten och det underlättar.
  Trevlig söndag önskar jag från ett vackert och vintervitt Stockholm/Södermalm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, nä han hade en fru som sa att det här ska du smaka på! Punkt slut! Och det gjorde han.

   Mobilen fick han av mina föräldrar och han släpper den nästan inte ur handen. Blev skogstokig på honom i går när vi var och handlade och han började trava burkar med ena handen, allt för att slippa släppa mobilen i den andra. Klart det välte och sedan hade vi chokladpudding i halva kundvagnen.

   Radera
 4. Jag tycker absolut man kan kalla det för frukost även om klockan säger något annat, med färska frallor är det helt ok ;)

  SvaraRadera
 5. Så snyggt juldekorerat bord! Eller jag skriver bara dekorerat bord, så slipper du ta bort det när Knut kommer :-)

  Många godbitar, inte minst vädret! Skulle föredra 20 grader istället för den varma fuktiga varianten vi har här. Undrar varför jag åker bort? ;-)

  Baka? Duktigt! Men jag skulle ha ätit spagetti och köttfärssås till frukost jag. Blir bara sur av att försöka baka och det blir dessutom alltid oätligt... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sitter och funderar på hur jag ska kunna förändra det men ändå inte. Vita ljus, beige löpare, de där röda konstgjorda bären kan plockas bort. Den röda formen? Hmmm ...

   Äsch! Det löser sig! Och lite rött ska det ju vara minsann!

   Radera