onsdag 4 januari 2017

Rondell nr 6 - De två

Jag gillar ju de spanska utsmyckade rondellerna. Men en rondell behöver inte vara ett utstuderat konstverk med statyer och fontäner, det behöver inte vara en massa krusiduller. Inte för att behaga mig, i alla fall. Krusiduller har aldrig behagat mig.

Rondell nr 1

Det är lite svårt att se på bilden, men det är ett olivträd som står där i mitten, omgiven av en vackert bullig grågrön växt. Vet tyvärr inte vad växten heter men den används flitigt i publika planteringar. Dess olivgröna blad vittnar om att den är torktålig. Och nej, det är inte lavendel.

Rondell nr 1

De här två rondellerna (den ovan och den under denna texten) är så otroligt vackra. De är väldigt små, den ovan fyller inget för mig synligt syfte för det är bara en väg ut och en annan in. Ja, om det inte är för att sänka farten samtidigt som man smyckar vägen. Eller troligen är det för att folk inte ska gena i kurvan efter bron och därmed riskera möta bilar från andra hållet.

Rondell nr 2

Den här bilden blev lite suddig, såg det när jag kom hem, men jag vill ändå visa det knotiga olivträdet. På sommaren är här lite mer färg under olivträdet, det är även omgivet av vackert vajande högt gräs. Just nu ser det lite halvdant ut kanske men det är trots allt vinter.

Rondell nr 2

Dessa cirkulationsplatser utan namn ligger med bara några meter emellan, de skiljs endast av bron som bär tågets skenor mellan Málaga och Fuengirola. Man ser den andra rondellen där bortom bron.

Och jag tycker de är så fina!

Vill du själv se dem? Då kan du åka hit:
Korsning: Calle Turquesa samt Calle Eucaliptus/Avenida Mare Nostrum
Ort: Arrogo de la Miel, Benalmádena
Provins: Málaga, Andalusien, Spanien
Google Maps hjälper dig till rätta.


Det här är min lilla serie med cirkulationsplatser jag har kört förbi eller genom i först och främst Spanien. Vill du ser fler vackra, roliga, konstnärliga eller helt enkelt bara udda rondeller? Klicka då på etikett Rondeller. Planen är att publicera en ny varje onsdag.

4 kommentarer:

 1. Håller helt med dig - båda rondeller är otroligt fina och som vanligt i Spanien mycket välskötta. Det är en fröjd att se faktiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här typen av rondell är kanske det som är den vanligaste med lite olika variation på den. Men de är så vackra. Den första ligger s¨fint skyddad där med muren runt, den ligger liksom nere i en grop.

   Radera
 2. Jag älskar gamla knotiga olivträd, och numera även utsmyckade spanska rondeller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, knotiga träd är något alldeles speciellt! Men jag lovar dig, Steve. Alla rondeller är inte mycket för världen! Det kommer nog komma en och annan av dem med.

   Spoilervarning! Jag tror - inte helt säkert - att nästa veckas inlägg blir en sådan.

   Radera