söndag 1 januari 2017

Skyltsöndag nr 41 - Köksfadäsder

Jag tog några riktigt fina kort på några skyltar när jag var i centrum med sonen, hade tänkt visa dem i dag på årets första Skyltsöndag!

Men så tänkte jag att nä, jag brukar inte visa vanliga snygga skyltar - även om det har hänt - så inte ska jag börja året med att inte vara jag!

I stället ska jag berätta om min senaste vecka som jag har spenderat mycket i köket. Mycket mer än vad som var planerat! Suck.


Jag har dock haft ganska mycket sällskap fast på andra sidan dörren. Det där skyltar om att jag råkade visst ge vildkatten jag har döpt till Alin lite köttrens för ett tag sedan. Den ena kattungen - som inte längre är en kattunge - har också fått nos på det men är inte riktigt lika orädd.

~ ☺ ~

Till Julafton fick jag beställning av Fru Cuba att "baka de där små bröden du gjorde förra gången". Källarfranska? Visst! Letade upp receptet och tänkte att den här gången gör jag inte snabbvarianten. Jag gör ordentligt!

Den här bilden skyltar om hur fint det jäste!


Tog tydligen inga bilder på slutresultatet. Det blev ena platta plättar jag hade med mig... Smaken var supergod men suck... Inte de där lätta fina frallorna. Som de här, de jag bakade sedan till vår julfrukost. Jäsningen skyltar om snygga fina frallor på gång!


Men de blev trista för jag glömde ha i oljan. Ännu en miss.

~ ☺ ~

Det visade sig sedan att det var ju heller inte källarfranskorna hon menade! Hon menade mina knasiga brödbitar med solrosfrön i.
 
Nytt försök till Nyår, alltså. Problemet var att jag tyckte de var för feta så jag halverad mängden olivolja. Och så jäst jag dem kortare, orkade inte vänta i två timmar. Och de blev hur tråkiga som helst. Bara att börja om igen. Den här gången följde jag receptet (som jag själv har skrivit) och japp, de blev bra!

Tror den här bilden är upp och ned ... Passande.

~ ☺ ~

Jag har för mig att jag tidigare har berättat om Den godaste kolan! Den är supergod! Har gjort den till varje jul i flera år och den brukar ha en rykande åtgång. Jag har även gjort den vid de tre jular vi nu har firat i Spanien men då har det inte blivit krämig kola, det har blivit en krämig och supergod kolasås. Varenda gång! Jag skyller på grädden.

Så när det var dags att baka en tårta till Nyår så tänkte jag att då gör jag en sockerkaka och kokar ny kola och häller "kolasåsen" i ett lager. Självklart väljer då den förväntade såsen att bete sig som den skulle, det vill säga den blev kola! Vad i ...!


Men det blev faktiskt en god tårta av det ändå.

~ ☺ ~

Och så skulle det ju dessutom vara en tårta till Nyårsdagen. En Ambrosiatårta enligt tradition.


Det där skyltar ju om misslyckande på långa vägar! Och raka vägen ned i soptunnan!


Försök nummer två skyltar om att jag inte gillar den där förbenade silikonformen! Fast den fick duga.


Och det här skyltar om att i dag har vi firat sonens 12-årsdag! Lille skrutten!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

6 kommentarer:

 1. Hahaha! Varför ändra ett vinnande koncept... Skrattade gott åt dina ambitioner att skapa det där lilla extra, vilket du faktiskt lyckades helt perfekt med... till Skyltsöndagen alltså:-))))))

  Du är härlig! Å när jag tittar på dina bilder och läser texten så vet jag varför jag aldrig bakat nå't i hela mitt liv. Inte maken heller faktiskt. Det är sant!

  Lika sant förresten att jag aldrig räknat ut hur många blad toapapper jag använder för olika behov. Men snillet Emma är mera på bettet där, liksom Gerd...

  Stort GRATTIS till nästan tonåringen - sonen alltså:-)

  Tusen tack för en minst sagt annorlunda och härlig skyltning. Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, så sent jag kommenterar nu mer. Försöker undvika dator men läser alltid kommentarerna på en gång.

   Vad roligt att någon uppskattade fadäserna. Jag kan säga att jag gjorde det inte i alla lägen. Men inget ont... antar jag. Det blev ju bloggfoder. :)

   Radera
 2. Underbar Skyltning dina texter fick mig att le stort Tack ❤ önskar dig ett fantastiskt 2017 och bloggår
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Då blev inte Skyltsöndagen en fadäs i alla fall!

   Jag önskar dig ett riktigt härligt år också!

   Radera
 3. Nåt blir det alltid av köksliga vedermödor även om det inte alltid blir som man vill.
  God fortsättning och bättre lycka vid kommande bakningsinsatser!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, något blir det ju alltid även om det kanske mest platsar i soppåsen. Där hamnade den första omgången solrosbröd också, förresten.

   Oftast brukar jag nog få ihop det. Men det är så klart när man ska "göra sig till" som det skiter sig.

   Tack och god fortsättning till er med!

   Radera