torsdag 19 januari 2017

Jag reklamerar!

Va!? Vad ska det här föreställa? Ja, inte är det sol och 25 grader i alla fall! Kolla här!

Vår väderstation i går kväll:


3,7 grader! Hade det börjat singla ned snöflingor hade ingen av oss höjt på ögonbrynen. Eller jo, det hade vi. I ren förskräckelse! Läste ju i går att det snöade i Torrevieja, i natt har det tydligen snöat här i faggorna med men det är lite högre upp i bergen.

Och så här ser den ut nu:


Inte mycket bättre! Dessutom regnar det. Eller OK, det har precis upphört.

Gästtoaletten stängde jag dörren helt till och går inte in. Jag är kvinna, jag sitter ned, och någon måtta får det vara! Tur vi har fler toaletter och som inte är på den sidan av huset.


11 grader! Inomhus! Tänker inte ens be om ursäkt för den suddiga bilden, händerna skakade av ruggighet och jag går inte in dit för att ta ett nytt foto!


I vardagsrummet har vi brasan på hela tiden och visst hjälper den. Men det finns ingen dörr mot hallen och där står ytterdörren och viner in kalluft från bergen. Ja, dörren är ju stängd men det är nästan så man kan titta ut genom springorna. Jag har hängt upp ett draperi där nu, kanske det blir lite bättre.

Solkusten? Costa del Sol? Pfft! Nä, jag reklamerar härmed Solkusten, falsk marknadsföring!

22 kommentarer:

 1. Hmm...är inte sådär väldigt avundsjuk just nu om jag säger så...;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, verkligen inte! Ska vara den härliga stora filten vi har i soffan då.

   Radera
 2. Här snöar det inte längre, men det har regnat, regnat, regnat och åskat och haglat lite på det.
  Det soliga Spanien? Tror inte det. Men vår kust gjorde i alla fall skäl för sitt namn igår - VITA kusten :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannen min konstaterade med avund att ni har åska, ja.

   Här regnade det fram till två eller så, sedan har det bara varit ruggigt.

   Radera
 3. Hatar att frysa inomhus. Det är tur ni har brasa ni kan elda i. Jag förstår att det är kallt för många i med det att många hus är så dåligt isolerade. Tack jag vetja för värmefläkt!!! Här är minsann kallt om nätterna. Bara 1 grad=/Hoppas du tar hand om dig och kryper ner under filten vid brasan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, filten är härlig den. Och stor, för hela familjen att krypa in under!

   Radera
 4. Tycker faktiskt riktigt synd om er på Solkusten och alla på Costa Blanca, speciellt turisterna som kanske är där i bara två veckor.

  Spanska hus är ju liksom inte byggda som svenska hus med riktig isolering och treglasfönster. Dragiga dörrar - ja, dom är man ju van vid från England. Där brukar dom lägga sådana tjocka "korvar" framför, så att man slipper korsdraget.

  11 grader på toa - no way även för mig! Jag fryser om innetemperaturen ligger på 20 grader, så... Men din väderstation visar ju som tur är behagliga 22,1 grader igår kväll.

  Håller tummarna att ni snart får njuta av riktig värme utan regn igen.

  PS. 5,4 plusgrader och sol ute idag:-) DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. I Sverige bygger man för att hålla värmen inne och i Spanien för att hålla den ute. Sägs det. Här har man också de där korvarna, eller som i vårt fall som en hårig list längst ned på dörren. Draperiet hjälpte kanske lite.
   Väderstationen visade vårt sovrun där ett värmeelemen tått påbdygnet runt i några dagar. Jag ser såååå fram emot den elräkningen.

   Då hade ni nog bara två-tre grader svalare än vad vi hade i dag.

   Radera
 5. Här slåss vi också mot kylan. Men någon nederbörd har vi inte, tyvärr får vi säga. Det börjar bli torrt nu.

  Kallt badrum, ja det är en styggelse, tack och lov att vi har vår lilla gasolkamin.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är i alla fall glad över att jag inte fyllde på poolen, stod och tittade på det i går eller om det var förrgår. Nu har den fyllts på lite i alla fall.

   Har också funderat på gasolkamin. Kanske nästa år...

   Radera
 6. Ruskigt kallt just nu. Blev inspirerad till eget inlägg tack vare dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad bra, då kom det något vettigt ur det här gnällinlägget!

   Radera
 7. Hujeda mig så kallt och rått.
  Jag håller utkik efter en pälsklädd toaring som jag vill ha i Italien, hittar jag köper jag en extra till dig ;)
  Hoppas du pengarna tillbaka :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. *ryyyyyys* Klädda toaringar! Säkert skönt att sitta på första gången men sedan ... Fy vad ohygieniskt! Precis som de lurviga sakerna man sätter på locken eller den lilla mattan runt toaletten.

   Tack för omtanken men leta inte åt mig! :)

   Radera

 8. Kylan passar inte alls där nere hos dig. Hoppas solen och värmen snart återvänder annars kan jag skicka vantar till dig. Här är det nästan vår. :)

  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. An någon orsak tog jag med min mina nappahandskar från Sverige. De har varit riktigt bra dessa dagar. Sund bara att jag klippte fodret ur den ena för det hade gått sönder. Tar emot att köpa nya men borde väl kanske göra det. Någon annan gång.

   Radera
 9. Ja jag såg bilder på snöfall över stranden i Orihuela...
  Kallfront här också och typ 10 grader inomhus i de delar som inte värms upp av brasan. Eller vi har en luftvärmepump men den värmer bara vardagsrummet. Men inga 20 grader där heller. (fast jag klagar inte. Solen skiner i alla fall här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Uppe i bergen ovanför Mijas, Sierra de Mijas, där ligger det fortfarande kvar snö, man ser det från Fuengirola.
   Solen ja, den har ju inte heller direkt lyst med någon närvaro. Gör ju inte att det blir varmare heller när den lyser med sin frånvaro.
   Men just nu verkar den faktiskt vara på gång. Lite ...

   Radera
 10. Ur led är tiden. Vad annat är att vänta av en dag då Donald Trump installeras som USA:s president.
  Här uppe i nord får jag mars-aprilvibbar när jag tittar ut.
  Hoppas att SOLkusten snart återvänder till er.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Comsi comsa ovan skrev också om vår, härligt. Tyvärr vet man ju i Sverige att det är i alla fall två vintermånader kvar och mycket kan hända under den tiden. Man har lurat sig själv några gånger.
   Men hitta en solig plats i lä, med en kaffekopp i handen och vänd upp ansikten! Det är en av de härligaste tiderna på året på något sätt. När luften är sval men solen värmer, sitta under en filt och läsa.

   Radera
 11. Brrr...Kallt har vi också och värre var det i onsdags och då också historiskt snöfall i 15 minuter. Nu är det regn upphör efter dvå dyngs hällregn. Kanske har det flyttat till er. I badrummet har vi ett oljeelement så där är det varmt och behagligt och i övrigt conveter/inverter (vet inte vilket det är) men kall luft på sommeran och nu sköna 23 grader inne. Vägrar att frysa. Öppen spis hade varit bra men det har vi ingen så då värmer vi upp. Just nu + 12 och en svag sol som vill fram.
  Hoppas nu att din reklammation tas på allvar av berörda parter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, ni får banne mig behålla regnet! I dag hade vi äntligen en värmande sol en stund innan det var dags för den att sänka sig bakom bergen.

   Det verkar som att de tog lite hänsyn till reklamationen. En stund i alla fall.

   Radera