söndag 8 januari 2017

Skyltsöndag nr 42 - Arroyo de la Miel

OK, nu tar vi de där tråkigare skyltarna som jag pratade om förra veckan. Gillar dem, dock!


Vi bor alltså i Arroyo de la Miel och i stadens centrum finns det en hel del ganska fina fasadskyltar. Just ja, måste ta ett mycket bättre kort på det där apoteket!

Jag har alltid hört att det ska vara en ganska ung stadsdel i kommunen Benalmádena men enligt Wikipedia - denna källa av sanningar - finns här lämningar som är 35 000 år gamla. (Vet inte riktigt vad som räknas som gammalt och ungt i det här sammanhanget men ungt är väl inte det jag skulle kalla det för.) Men precis som resten av Costa del Sol så hände mycket under 60-talet då när turisterna började strömma till. För ca 15-20 år sedan bodde det ungefär 25 000 människor i kommunen, nu är det ca 52 000 personer som är skrivna här. Under sommarhalvåret är det säkert det dubbla, om inte tredubbla till och med.

~ ☺ ~


Som alla centrum finns här många typer av serveringar. Den här skylten gillar jag! Cervecería. Öleria. Ölbar, antar jag att det heter på svenska. Eller kanske bara bar. Fast öleria låter trevligare, ett ställe där man sätter sig och tar en öl i solen, inte att man sätter sig och tar en öl i baren med dunkande musik.

Tänk vad man kan fundera över ... :) Jag som knappt dricker öl.

~ ☺ ~


Den här har jag suttit länge och försökt se vad där står. Något med Picasso? För visst ser det ut som hans signatur. Det är något slags kulturhus, Casa de la Cultura de Benalmádena, så antagligen är det nog Picasso.

Google-google-google...

Japp, Picasso. Det står Pablo Ruíz Picasso där på väggen. En vacker byggnad är det även om det kanske inte syns på fotot, det ska tydligen ha renoverats för några år sedan. Men när de nu verkar ha målat fasaden, kunde de inte ha målat hela vägen upp?
- Nä, vi sparar lite tid, arbete och färg och målar bara halva. Det är det nog ingen som ser!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkande.

16 kommentarer:

 1. Vacker skyltning! Och ofta är både butiks/restaurang och andra skyltar så vackra utomlands. Har särskilt tänkt på vackra skyltar i Spanien (namn på gator) Italien och stora delar av Europa.
  Och en Picasso på huset är nog värdefull ur många aspekter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Picasso verkar finnas överallt han!

   Radera

 2. Fina skyltar men Picasso tog nog priset. 🤗

  Kram ❤

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den är fin där på husväggen! I den förra skyltsöndagen så nämner jag i kommentaren till Ditte att det finns en till som nästan slår dem och det var Picasson jag menade.

   Radera
 3. Häftigt! Tack för skyltningen! Mycket finare skyltar utomlands.
  Skyltsöndagskram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, de är fina. Och man uppskattar för de är annorlunda mot hemma i Sverige. Men det finns jättefina där med.

   Radera
 4. Love it!

  Arroyo de la Miel har ett roligt typsnitt. Gillas:-)

  Om det heter Cervecería, Öleria(:-) ) eller Ölbar spelar ingen som helst roll. Stället serverar CruzCampo som är den bästa ölen som finns. Den skulle till och med du gilla. Vår absoluta favo, men det måste vara fatöl som hålls kyld på två plusgrader, inte flasköl. Bingo när det är varmt säger jag bara:-)

  Sista skylten då. Ja, antingen har du en kamera som jag - alltså en sådan som automatiskt suddar ut "skavanker" - eller så är jag blind, men jag ser faktiskt inte att de bara har målat halva väggen. Tack kameran - antar jag;-)

  Härliga skyltar med extra plus för Cervecerían:-) Tusen tack för skyltarna och länkarna:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj, jag har ett bigpack med Cruzcampo på burk hemma. De blir lite liggande.

   Men ser du inte!? De har ju bara målat upp i höjd med portens kant ungefär, precis vid trädtopparna. Haha!

   Radera
 5. Picasso? Jo jag tackar jag. Inte underligt att dom inte målade ända upp. Dom ville väl inte förstöra hans signatur, kan tro :-)

  Ölerior är inte dumma dom! Jag gillar dessutom öl, vilket gör dom ännu bättre :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det måste ha varit en attans stor pensel han hade när han signerade den där fasaden... Nä, det är faktiskt av plåt som står ut en bit och dessutom rostar.

   Radera
 6. Tänker som Ama, de vill förstås inte förstöra den fina signaturen, samtidigt som de sparade lite färg :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spara är bra men inte i alla lägen.

   Radera
 7. "Öleria" - vilket underbart ord!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja det låter rätt trevligt, faktiskt.

   Radera
 8. Det där med att måla halva väggen känns väldigt "Medelhavskt". Men det gick nog snabbt att få den undre halvan målad, inga behov att långa diskussioner och möten för att få det gjort... Öleria låter som ett ställe för mig, har alltid gillat öl men sedan min kropp börjat bli känslig mot rödvin så har jag nästa övergått till att bara dricka öl (om det dricks alkohol alltså, jag dricker annat också! :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du sa, det gick lätt att göra så OK. Den övre halvan behövs det väl klättertillstånd för och då blev det jobbigt.

   Tur att min kropp inte är mer överkänslig mot rödvin än vad som brukar vara normal effekt.

   Radera