fredag 13 januari 2017

Den utdansade julen

Ja, då står man där igen med en hög av julsaker och inser att jaha ja, kartongen är för liten. Igen. Den måste ha krympt sedan Första Advent. För inte kan det väl vara så att jag har skaffat fler julpryttlar inte. Jag? Det kan väl inte vara möjligt ...? Nähäe då!

(Jo, det är högst möjligt. Högst sannolikt, skulle jag vilja påstå till och med.)

Men hur gick det nu då med mitt mobilfodral och det juldekorerade matbordet?

Mobiltelefonfodralet borde kanske bytas ut men det visar mobiltelefonen tendenser till att också behöva göras. Och jag kan ge mig fasen på att köper jag nytt fodral lägger mobilen av helt. Alltså är det "Operation pimpning" som gäller!


För några dagar sedan dansade julpimpningen ut av sig själv och därför så har jag gått runt med ett mobilfodral som ser ut såhär:


Snyggt, va...? Inte särskilt, tur att jag mest varit hemma. I går fick jag dock nog.


Jag sprayade allt med en svart spray (tog bort telefonen först!). Och sedan limmade jag på ett dekorationstyg/presentpapperstyg eller vad det nu är. Hittade det i kinabutiken, så klart. Rött och glittrigt blev det!

Sorry, blev lite grönstick i bilden.
Måste ha reflekterats från telefonen,
den är nämligen illgrön!

Och jo, det blev rätt bra! Den stinker fortfarande av limmet och jag önskar jag haft spraylim i stället men jaja. Det här duger ett tag! Och det godkändes av övriga tyckande personer i familjen.

Matbordet, då? Det som jag hela julen känt mig så himla nöjd med.


Och den vackra gruppen med järnek, pinjekottar och lingon, den i den hjärtformade kakformen. Vad göra med den?


Jo, jag bytte ut den röda IKEA-vepan mot en likadan men beige, de röda blockljusen mot vita. Och visst är det mindre juligt!


De röda "bärkvistarna" virade jag av ifrån järneken. Det visade sig vara frigolitkulor doppade i rödfärg på en ståltråd. Haha!


Och där får nu gruppen stå. För inte kan jag kasta ut växterna bara för att vi av tradition säger att nu är det slut? Titta så vackra de är! De växer och skjuter nya skott! Ja, inte kottarna så klart.

Och jo, de nysydda röda kuddarna i soffan får ligga kvar. Som en accentfärg, som det så fint heter på inredningsspråk. De röda julstjärnorna får också stå kvar ett tag, jag ska sedan ställa ut dem i trädgården. Nästa år har de vackra röda högblad igen.

Nu är det avjulat. Det var den julen. Det var det. Nu längtar vi snart till nästa!

11 kommentarer:

 1. Förlåt Emma, men här asgarvade jag. Absolut inte åt dina blommor/växter som du inte slängde (varför slänga nå't som fortfarande är fint, grönt och växer, det gör inte jag heller) utan åt dina försök att pimpa ditt mobilfodral. Uppfinningsrikt - utan tvekan! Småsnålt - absolut, speciellt med tanke på hur billigt mobilfodral är på spanska marknader...
  Å en illgrön mobil har jag då aldrig sett. Bildbevis tack;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu ställer jag mig i försvarsställning!

   1, Har du en Iphone el möjligen Samsung Galaxy, då finns det ett hav med skräp till dem, variationerna är oändliga. Har du en Windowstelefon, då krynper det till en rännil och sedan en droppe för varje modell.
   2, Om jag beställer ett fodral på Amazon, finns biliga, för några €, så kommer telefonen att lägga av och då är det inte längre några få € vi pratar om.
   3, Jag tycker det är så himla roligt!
   4, Jag har något som ingen annan har!

   Ska skaffa bildbevis på min illgröna telefon! :-)

   Radera
 2. INstämmer här hellt med BP för det kan ju inte vara pengarna som styr vad gäller mobilfodral. (Timpenningen m.m. för sjlva tillverkningen är ju hög. Eller?) Men å andra sidan är det bra att använda sin kreativitet.
  Bordets förvandling blev "very stylish" och ser ut att invänta den nalkande våren. För vår del bestod avjulningen i att ta bort adventsljusstakarna och det var snabbt gjort. Och jag kan inte tänka mig att nästa jul kommer atttillbringas någo nannastans än i Asien. Men jag har julpynt och tomtedjälvlar och annat i en låda om - huruvida- utifall att...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Står fortfarande i försvarsställning! Se svaren till BP.

   Tyvärr är det ofta - inte alltid - så att handarbetar och pysslar spara man inte pengar på. För mig är det oftast frågan om att försöka lösa en situation. Allra helst med det jag har hemma redan,

   Tomtedjävlar? Men Ditte, då! :-)

   Radera
 3. Många plus för din kreativitet och åtevinningsambition.
  Du är dessutom händig.
  Bra där ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Återvinning och återanvändning gillar jag.

   Radera
 4. Hur mysigt det är är med jul så är det alltid härligt när den åker ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, på något sätt. Men julgranens ljus saknas, vi funderar på någon variant där som man kan ha resten av året.

   Radera
 5. WOW! Jag är jätteimponerad av din kreativitet! Och extra impad att du tog ur telefonen innan du sprejade. Antar att du inte satte tillbaks den under limningsfasen heller ;-)

  Att plocka fram julen är jättekul. Att plocka bort julen är skittrist. Så igår var jag nöjd med att julen aldrig kom fram här hemma (ingen idé då vi åkte bort just efter första advent).

  Snyggt avjulat av bordsdekorationen också. Du är så piffig av dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja, telefonen fick komma ur sitt skal under några timmar. Vädra sig lite.

   Piffig? Haha!

   Radera
 6. Testar här. Kunde inte kommentera ditt sista inlägg. Kommentaren ville inte ta namn och webbadress.

  SvaraRadera