lördag 25 juli 2015

Den perfekta ursäkten!

Väldigt nära vårt lilla hus - gångavstånd, egentligen - ligger det en viveros, en plantskola! Det var ju... synd. :) Och Fru Cuba, mamman till sonens klasskompis som bor alldeles intill oss, sa att de dessutom har bra priser. Det var ju... värre!

Jag har inte riktigt vågat mig dit. Men så idag fick jag faktiskt den perfekta ursäkten för vi är bjudna hem till Familjen Cuba idag (OK, han är svensk) och inte kan man komma tomhänt! Mina föräldrar har fostrat mig bättre än så, eller hur!

Och visst hade Fru Cuba rätt. Det är bra priser på Viveros Veracruz på Camino de la Canteras i Benalmádena. Och det var fint, jag gick runt och njöt, insöp atmosfären, fnissade åt att i ett litet träd hade de låtit en fågel bygga bo inne i växthuset.

Sedan var det ju kört. Jag kunde inte hålla mig längre! Jag hittade en helt underbar rosa bägarranka Dipladenia amabelis (till vänster längst bak på bilden nedan) med långa fina rankor för bara 5.25€ samt en ny bekantskap i form av en rosa Praktjakobinia Justica carnea (till höger längst bak på bilden nedan) för 3.95€. Jag tog även krukad gräslök, persilja, mynta (till mojiton) och fem olika basilika. Sedan insåg jag att jag måste nog sansa mig...

Totalt betalade jag 16€ till den mycket trevliga och hjälpsamma personalen.

Tre av basilika-krukorna har jag nu slagit runt lite papper jag hade hemma, de ska jag ta med mig för Fru Cuba gillar att laga mat och det är alltid roligare med nya färska kryddor.

Hit måste jag dra med Fru Torreblanca när hon kommer tillbaka efter semestrarna!


2 kommentarer:

  1. Hej! Hur är det med myrorna nu?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, mycket bättre. Ett inlägg ligger i utkasthögen så fortsättning följer. Det gör det ju alltid med myror... Man blir ju aldrig av med dem helt.

      Radera