tisdag 7 juli 2015

När allt bara smälter

Varmt.

Jättevarmt.

Så varmt att stearinljusen på bordet smälter - och då är ljusen inte ens tända!!!

Åska? Jag säger ju att den är knäpp...
Men temperaturen är korrekt: 32,4 ute vid kl 10 på morgonen.
Väderstationen vi tog med oss från Sverige fattar ingenting! Men den visar i alla fall korrekt temperatur inne och ute. 38 grader... Inte en vindpust.

Men ändå har vi i värmen idag lyckats byta till oss ett nytt parasoll (det första gick sönder efter två minuter), vi har köpt två fläktar, en golvlampa, bilen är tvättad...

Och den nya grillen som vi köpte idag är invigd! Jag ska berätta mer om det men nu orkar jag inte.

Jag hoppar ned i poolen i stället! Även om vattnet är nästan 30 grader så svalkar det kanske lite i alla fall. Och ska man ta sig en kopp té eller ett glas med isvatten? Det blir nog båda!

2 kommentarer:

 1. Skönt med värme, men bäst är ju när väderstationen någorlunda stämmer med verkligheten. Barometervärdet i en väderstation behöver trimmas in om stationen hamnar på en ny höjd över havet, kan det vara det som är orsaken? Ni hade förmodligen inte 997 mb/hPa vid tillfället.
  Här i Castelo Branco (PT) hade vi bara 30.4 vid 10 den dagen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mannen min kommenterade samma sak, den är inte ordentligt inställd. Eller var, ska jag säga för idag har den visat en gigantisk stor sol och närmare 40 grader. Just nu är klockan 23,40 och det är 34 grader, jag har precis tagit mig ett "svalkande) dopp i poolen där det är nästan 30 grader i vattentemp.
   Puh!

   Radera