måndag 7 december 2015

I perfekt skick

När vi skulle skriva på hyresavtalet för radhuset så kommenterade han som läste igenom åt oss att det står att allt är i perfecto estado, dvs att allt är i perfekt skick, och det kan det ju knappast vara. Perfekt är ju perfekt, dvs helt utan fel på något sätt, den är "fullständig, fulländad, fullkomlig, i detalj riktig, felfri"*. Och hur många bostäder är det? Eller vad som helst för den delen...

När vi sedan skulle skriva under hyreskontraktet för villan så var det med igen, perfecto estado. Men mäklaren skrattade och sa att här betyder det inte perfekt utan att det inte är trasigt, i helt och fungerande skick.

Jaha... Skriv det då i stället!

Huset vi flyttade in i var i stort sett tomt på möbler, det stod några bokhyllor och någon byrå. Så jag satte mig och kollade på Milannuncios och Segundamano (som för övrigt nyligen bytt namn till Vibbo) för att se om det fanns något begagnat av intresse.

Och där dök orden upp igen, perfecto estado. Men inte riktigt så som jag hade tänkt mig, så som Svenska Akademiens Ordbok definierar det... För jag kan inte ens med enorma potioner god vilja säga att följande är i perfekt skick.

Inte ens i bra skick, buen estado.

För kolla här!

Den här ska då vara i perfekt kondition.

I perfekt skick men lite nött. För 99 €, som hittat!

I den här annonsen borde ordet perfekt inte ens få finnas med på något sätt!
Visst, de erkänner att överdraget är skadat. Men ändå...
Och någon har faktiskt markerat den som Favorit kan man se i statistiken!

I perfekt skick. Nåja... Och för bara 150 €!

Mekanismen är i perfekt skick. Tyget är något defekt.
Ja, om man räknar med hålen på armstöden och sits,
att det börjar släppa här och där och är genomskitigt.

De kan ta bort ordet något i annonsen.

Den här sägs praktiskt taget vara ny...


Det kryyyyper i mig när jag ser dessa! Aldrig att jag skulle sätta mig i dem! De här objekten får mig att tänka på den ökända fåtöljen i Big Bang Theory som jag länkade till mitt i detta inlägget.

Och appropå det inlägget så kan jag informera om att det är i Fuengirola kommun förbjudet att ställa ut möbler på det sättet, man kan åka på 1000 € i böter (såg det i  en annons i en informationstidning). Så då är det så klart bättre att försöka sälja dem via nätet. Om det går...

*) från SAOB

5 kommentarer:

 1. Men? Jag kan då verkligen inte se några fel på dom där? HAHA! :-)

  SvaraRadera
 2. Kanske dags för ett besök optikern?

  Om du bara visste hur länge jag har tänkt på detta ämnet! Jag råkade på en "relaxfåtölj" i rent horribelt skick som klassades "perfecto estado" och jag bara gapade. Åh, vad jag önskar jag sparat DEN annonsen!

  SvaraRadera
 3. Bra att ha med i tanken när man med svenska referenser på allvar börjar kika på bostad därnere! Det ska bli så spännande att se vad som döljer sig bakom text och bild/LenaJ

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det där är spännande! Det är ju sällan som det stämmer överens!
   Och du, låt en som kan något om saken läsa igenom innan ni skriver under något!

   Radera
  2. Ja det ska vi! Tack för rådet. Det är mycket att tänka på....har jag förstått.

   Radera