onsdag 5 april 2017

Inte läsa kommentarer?

Ledsen, ingen rondell i dag. Har inte hunnit fota några denna veckan för det har varit lite mycket annat att göra. Detta inlägget är som ett levnadstecken från min sida, bara.


Det här var Googles lilla meddelande i dag:

Now seems like as good a time as any for an important reminder: Never read the comments.

VA? Vad tråkigt det skulle vara för oss bloggare då! Fast antagligen har jag väl helt missat poängen med detta meddelandet. Verkar ha något med troll att göra, dvs de som bara sitter och skriver för att röra om i grytan.

20 kommentarer:

 1. Man kan inte hinna med allt och vissa veckor och dagar fylls av annat än bloggande som tur är.Lite svårt att förstå meningen i budskapet från Firefox men visst vore det trist att inte läsa kommentarerna. Och troll finns upenbarligen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk vad folk går igång på att skapa dumma situationer. Obegripligt.

   Radera
 2. Kommentarerna är ju halva grejen med att blogga! Den andra halvan är kanske... kommentarerna? ;-)

  Ibland hinner man inte med. Men jag saknar verkligen en rondell att snurra runt i nu... :-D

  SvaraRadera
 3. Eller så syftar meddelandet på all skräppost man får;-)
  Nej, det skulle inte vara roligt att inte få kommentarer till sina inlägg.

  PS. Undrar om Google lägger ut olika meddelanden i olika länder respektive sökmotorer. Du kör Mozilla Firefox och jag Google Chrome. Jag fick inget meddelande alls idag. DS.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det var ngt omatt mn inte skulle läsa kommentarer för man blir bara arg. Men då kan ju folk lika gärna sluta upp att skriva saker på internet oavsett var. Och var står vi då? Troll kommer alltid att finnas, men man måste visa sitt ogillande för annas kommer det plötsligt att vara helt OK att bete sig som ett.

   Ja, de kanske beter sig olika beroende på vad man använder. Land, definitivt.

   Radera
 4. Ett livstecken tycker jag är en helt ok ersättning för en utebliven rondell. Rondellerna står säkert kvar att föreviga när tid finnes. Det där med kommentarer ja. Under en period jobbade jag intensivt med frågor som då av somliga ansågs så kontroversiella att de gav unkna avtryck i mitt kommentatorsfält. Då valde jag att låta alla kommentarer passera mitt "nålsöga " innan publicering. Jag ser fram emot nästa rondell.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det är det som de menar, att många gånger blir man upprörd av kommentarerna och det läser inget så då kan man lika gärna låta bli att läsa dem.

   Vissa forum är ju också så, drar till sig så mycket troll men också (egenutnämnda) visa gummor (eller häxor?) så det blir rena sagoskogen, vad som är sant ar svårt att veta.

   Radera
 5. Det känns bra att jag bara har "snälla troll" hos mig, vars kommentarer jag tycker om att läsa ;)

  SvaraRadera
 6. Man ska ju inte blogga för att man tycker man måste, bara för att man vill. Vi snälla troll väntar tills du har tid och ork.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ork har jag, det är det andra som emellanåt blir fyllt med annat...

   Radera
 7. Svar: Så rät som det är sagt:-)))) Men jag hade inte förväntat mig att svaret kom från di faktiskt utan från Anki. Måte säga att jag är oerhört impad över din allmänbildning som verkar inkludera även blommor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blommor är ju en passion! Har ibland funderat på att utbilda mig till trädgårdsmästare men slitigt och dåligt betalt om man inte heter Rappne.

   Radera
 8. Fattar inte var trollet menar, det vore ju jättetråkigt att inte läsa dem. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så! Och det är så otroligt roligt att få dem också!

   Radera
 9. Ser framemot till ditt nästa rondellinlägg=) Ibland hinns inte tiden till men jag kommer såklart att kommentera. Att läsa kommentarerna är ju den största glädjen att få ta del i=) Vad trollet egentligen menar vore ju spännande att få en rimlig förklaring på// Trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skoj med kommentarer! Och jag älskar att få dem!

   Ha en underbar helg!

   Radera
 10. :) Men om man läser kommentarer på, t.ex. YouTube, eller Twitter så förstår man vad trollet menar tror jag!
  Som bloggare vore det ju allt för tråkigt att inte läsa dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag tror också att det är det som det är frågan om. Minns när jag var aktiv på Familjeliv, där fanns det riktigt läbbiga troll.

   Jag hoppas att folk som skriver kommentarer på bloggar har mer vett och etikett än forumtrollen. Men ibland undrar man ju.

   Men jag tycker det är så jätteroligt med alla som kommenterar!

   Radera