söndag 2 april 2017

Skyltsöndag nr 54 - Brevlådan

Ytterligare en söndag jag inte alls hade tänkt att delta i denna underbara skyltparad. Men så gick jag en promenad och tittade runt omkring mig och insåg att här finns till och med en röd tråd! Alldeles inpå knuten!

Så varsågoda, i all enkelhet ett collage med skyltar som visar var brevbäraren lämpligen bör peta ned posten.


En tunn liten springa under den stora skylten Buzón, brevlåda,

~ ☺ ~

 

På denna hade de nya ägarna målat över texten med sitt namn. Jag har i min tur kladdat ut deras namn ...Rätt ska vara rätt. Men fint är det ändå.

~ ☺ ~


 Vacker!

~ ☺ ~


 Jag förstår att brevbärarna ibland har svårt att dela ut posten, denna syns knappt!

~ ☺ ~

 

Ytterligare en som var svår att se.

~ ☺ ~


En vertikal!
~ ☺ ~


Titta så fin! Med en egen liten lucka under för ... vad? Ödlor? I vår brevlåda (inte den på bild) sitter det ibland ödlor där inne i brevlådan.
Jisses vad rädd jag blev när en stor ödla rände iväg när jag öppnade luckan! Squeeek!
Jisses vad takläggarna skrattade när de såg det.

~ ☺ ~
 

 Ännu ett hål i väggen. Eller muren.
~ ☺ ~

 

En lite mer internationell tolkning.

~ ☺ ~


 Visst är den fin! Och väldigt spansk, namnet till trots.

~ ☺ ~
 


Och visst är denna vanligt tråkig!

~ ☺ ~

Men hur ska då brevbäraren få posten att stoppa ned i alla dessa brevinkast och -lådor? Jo, man letar upp denna:


~ ☺ ~


Inte denna, dock! Förstår inte ens varför det står att man inte ska stoppa ned brev i denna gröna, det finns liksom inte någonstans att stoppa ned posten såvida man inte bänder upp luckan.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltar och annonser kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen.
Och glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare

17 kommentarer:


 1. Många vackra brevlådor bjöd du på idag, det är så roligt att inte alla ser likadana ut....

  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, många vackra finns det! Fast det vet jag att det gör i Sverige med men där är det mycket handmålade.

   Radera
 2. Där ser du!!! Du är en baddare på att inte bara hitta för oss nordbor ovanliga skyltar utan också röda trådar. Bra gjort där!!!
  Gillar brevlådorna i keramik, som jag faktiskt inte sett på Costa blanca - eller så har jag inte tittat efter dom. Urläckra är dom iaf.

  Ödlor i en brevlåda - hahaha! Älskar små ödlor på väggar/murar, men hde nog reagerat precis som du om jag hade fått en eller fler "per post" om man säger så;-)

  Å du vet väl att de stora gula postlådorna inte töms under vintern!!!? Nej då, den spanska Posten inväntar turistsäsongen för att tömma dom. Så våra (få) vykort som skickades i mars ifjol anlände tre månader senare...

  Tusen tack för en toppen skyltning och stort tack för länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jisses, den där ödlan. Skulle öppna för att ta posten och något ganska stort rörde sig, det var jag inte alls beredd på! Jag hoppade en meter bakåt och utstötte inte ett skriiii! utan ett sqeeek! Och hör sedan världens garv från taket.
   - Es un .... sa jag och pekade.
   - Una salamandra, fyllde en av dem i.
   - Una salamandra grande!

   Alla sätt att lära sig språk är väl bra, antar jag.

   Radera
 3. Haha! Visst finns det många varianter på brevlådor här i Spanien. Gemensamt för dom flesta (i lägenhetshus i alla fall) är att dom är på tok för små! Ett A4-brev sticker ut... Varför är det så? Det saknas inte plats i trappuppgångarna i alla fall.

  Och att vara brevbärare i den här stan måste vara ett elände innan man lär sig. Gatuskyltar gödslar dom inte med, och gatunummer är dom ännu mer snåla med. Sen är det inte så noga ifall dom där gatunumren är i nummerordning heller. Eller att det finns två hus med samma nummer i varsin ände av gatan...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag håller med! De är alldeles för små. Så därför kan man lägga bredvid eller innan för grinden, tycker brevbäraren.

   Jag ska be att någon gång senare få återkomma till det där med brevbärare. Suck.

   Radera
 4. Kul med lite personlig prägel på brevlådorna. Hur skulle PostNord klara sig där tro? (https://stevereflekterar.blogspot.se/2015/12/postnord-gladjeforstorare.html)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja just ja! Du har nämnt det där med PostNord några gånger. Undrar om de inte har gått i samma skola? Eller snarare att de skolkade tillsammans, satt och rökte och drack på baksidan av skolan antagligen :)

   Radera
 5. Kul skyltning och många fina brevlådor. Absolut en "röd" tråd. I Spanien, liksom i många andra länder, är brevlådorna oftast väldigt presonliga och du har verkligen fångat detta. Och som Ama säger, tur att man intefår så många A4 kuvert... (Har fått ett hit i Spanien.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var ju bara ett litet axplock av lådor, verkligen i all hast för tiden är lite fylld med annat just nu. Nä, är det stort knögglas det ned eller läggs utanför.

   Radera
 6. Vilken enormt variation på brevlådor. Men huuuu för att stöta på en ödla när man ska hämta posten! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där ödlorna är rätt söta (inte som de du ser på dina resor, direkt) och normalt ganska stor. Men den här var lite större men framför allt var jag inte beredd på den. Haha!

   Radera
 7. Ja, ibland undrar man hur de tänkte där...
  Hur är det möjligt att få plats med de stora kuverten....
  Jag gillar dessa personliga spanska brevlådorna där det även står Casa de...Det gäller att skylta väl var brevlådan finns. Jag undrar även om brevlådan är en komination av ett fågelbo...Jag menar hålet på bottnen av brevlådan=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Satt just och funderade på det där med större. Jo, jag tror man budar större saker och får det då via bank på dörren. Eller så ligger det en avi. Ibland har faktiskt brevbäraren knackat på dörren.
   - ¡Correos!

   Och nu kom jag på att det där hålet är kanske ett titthål för att se om det ligger något där i botten. Det där var ju praktiskt och tråkigt, det är ju så klart roligare om det är för en tomte, fågel eller mus eller så.

   Radera
  2. Det har ju även hänt att bud har kommit med paket. Då gäller det att man inte är på resande fot. Om de inte ringer och varskor i god tid=) Vilket inte är så ofta. Då hår paketet tillbaka=(
   Förhoppningsvis är hålet bara för kikhål eller för en och annan kackerlacka.....

   Radera
 8. Lite som att vara detektiv, att vara brevbärare i Spanien. Det måste ju ändå vara ett rätt kul och utmanande jobb att hitta rätt "hål".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha ja, det gäller ju att se det positiva i tillvaron!

   Radera