fredag 14 april 2017

Vilken lack!

Vi var på promenad på paseon i Fuengirola igen.
- Kolla bilen! utbrast jag.
- Var? sa de andra.
- DÄR! På andra sidan vägen.
- Woooooooow!


Den stod lite gömd bakom de andra bilarna men den syntes liksom ändå. Jag sprang över och fotade och kunde då konstatera följande:
 • Det är en Porsche (modell får någon annan artbestämma).
 • Malina är innehavaren av den.
 • Hon bor i Monaco. Eller bilen är registrerad där i alla fall. Brukar ju vara lite si och så med var man är registrerad och var man faktiskt bor när det gäller vissa länder. Pengar och skatter, ni vet.
 • Det kallas för chrome vinyl med denna typen av pimpning. Antar att det är en film man sätter på den befintliga lacken på samma sätt som man sätter dit reklam på bilar.
 • Googla gärna på bilder med sökorden chrome vinyl car - vilka bilar!
Undrar hur jag ska få mannen min att gå med på att chrome vinylpimpa vår bil i rött ...

20 kommentarer:

 1. WOW! Hur läcker som helst! Jag fick för mig att jag hade sett den och haft med den i bloggen, men det visade sig vara en annan bil och den var inte på solkusten utan i solskensstaten i USA :-)

  Klart ni ska ha en rödpimpad bil! Hur läckert som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är den läcker! Skulle Anders gå med på att pimpa om er bil? :)

   Radera
  2. Mycket tveksamt... Och jag tror faktiskt att även jag skulle välja att lägga pengarna på nåt annat. Fast just dom röda såg verkligen hur läckra ut som helst!

   Radera
  3. Håller med, skulle inte heller lägga pengarna på det i första taget. Men jag tror inte att Malina från Monaco med den kromade Porschen behöver bry sig ...

   Radera
 2. Waow vilken färg! Inte blygsam direkt. Men man blir på bra humör! Hälsningar från Tallinn och Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen varför vara blygsam?! Ha en skön Tallin-Påsk!

   Radera
 3. Hur läcker bil som helst! WOW!!! Det är en Porsche Cayenne alternativt Macan. Den skulle jag vilja ha direkt, speciellt då den har rätt färg - "lätt" lila:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag fick det också till att det borde vara en av dem men kunde inte se så därför lät jag det vara osagt. Bilar är inte min grej, egentligen.

   Trodde du skulle vara tveksam inför den rosa, att du skulle hojta om orange och grönt. Fast det är klart, lila går ju också bra, särskilt så här i Påsk-tider!

   Radera
  2. Svar: På min skärm ser bilen ut som "nästan" lila. Inte rosa alls. För då hade jag garanterat klagat på färgen. Men som du vet har jag tre favofärger lila, orange och limegrönt. Gillar alla lika mycket:-)

   Radera
  3. Tror det beror på solljuset lite också, den är ljusare rosa, mer cerise än skär, nedtill och lila upptill.

   Rosa är inte min färg men jag hade nog inte tackat nej till bilen ändå.

   Radera
 4. Wow, det kallar jag cool bil:)
  Inte för att jag skulle vilja ha den färgen på min bil. Det överlämnar jag till Marina och alla andra som vill sticka ut ....
  Porsche tycker många om men är inte min kopp av Te....
  Jag föredrar en Merchedes cabriolet eller varför inte en Ferrari:D
  Ha en riktigt Långfredag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag såg den så satt jag och drömde om hur min förra bil skulle se ut. Jag hade nämligen en röd PT Cruiser och den hade varit helt underbar i det! Nu har pappa min ögonsten.

   Vi har ju en Mercedes men inte en cab. Fast mannen min skulle aldrig vilja pimpa om det på det där sättet. Haha!

   Radera

 5. LÄCKER - Wow - Men jag skulle aldrig gissat att det var en Porsche....

  Glad Påsk och kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det ser inte ut som urtypen av Porsche.

   Påskkram!

   Radera
 6. Med den åker man ingenstans anonymt - det är ett som är klart :)
  Kanske är den inte så lockande för tjuvar heller ;) Vart skulle de ta vägen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade gärna haft en bil som denna, uppseendeväckande!

   Ja, det är sant det där med tjuvarna. Fast jag misstänker att de skeppas till en helt annan del av världen och jag tror att den där vinylen bara går att riva av. Men hoppas kan man ju att den får vara ifred för ägaren.

   Radera
 7. Såå läcker! Undrar om jag kan få någon här att gå med på något liknande...

  SvaraRadera
 8. Hej,

  Vi flyttade till Spanien i augusti förra året och precis som du beskriver i din lista har vi gjort samma saker. Tyvärr vad gäller bilen gick vi på en mina, om vi hade omregistrerat den inom två månader från vi fick residencia hade vi sluppit importtullen på 5.500 kr (gällande vår bil då en SAAB 9-5) och vi gjorde det efter två månader och tio dagar, ruttet! Men man lär sig så sakta.

  En annan sak jag vill fråga dig om är att vi båda pluggar här på distans och jag har en uppgift där jag ska granska en blogg och eftersom jag tycker väldigt mycket om din och det du skriver undrar jag om det är ok om jag skriver om din i min rapport? Det jag kommer skriva om är vad som händer under en flytt, nya intryck, sjukvården, bilproblem osv osv. Vad jag läst är dina upplevelser snarlika våra därför ligger det mig varmt om hjärtat att göra ett arbete om det här.

  Tyvärr är vi inte grannar, vi bor i Formentera Del Segura som ligger mellan Alicane och Torrevieja, en mil in i landet. Ligger som i en trehörning vid Rojales och Benijofar, mycket holländare och engelsmän och supertrevliga spanjorer.

  Med vänlig hälsning

  Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Niklas!

   Jag önskar någon hade berättat "allt" men det är ju inte så lätt eftersom det skiljer sig så mellan områdena. Himla trist med bilen. De där pengarna hade man kunnat göra MYCKET roligare saker för särskilt som Spanien egentlige inte får ta ut den där avgiften, det är ju fritt inom EU.

   Du får gärna använda dig av våra erfarenheter! Det vore väldigt trevligt att ta del av det du kommer fram till. Min mailadress är solsomsol(a)outlook.com.

   Ha en trevlig helg!

   Emma

   Radera