onsdag 12 april 2017

Rondell nr 18 - Semesterkänslan

Inget ont som inte har något gott med sig, brukar det ju sägas. Men att rensa öronen med en bomullspinne så att man sedan tvingas ut och till läkare är kanske lite väl mycket för bloggen.


Men positivt tänkande! Strålande vackert väder med en klarblå himmel och en vacker rondell med stora palmer och kantad med någon lila växt som väller överkanten. Väldigt stor semesterkänsla i den rondellen, tycker jag!


Egentligen finns det inte så mycket att säga om den namnlösa rondellen förutom att växtligheten i de tillhörande refugerna för tillfället inte tillförde så väldigt mycket. Men jag tror det är för att det just nu inte är deras tid.


Uppskattar ändå att det inte bara är en betongsockel, att man passat på att göra något som emellanåt nog är vackert.

Örat då? Ingen smärta och hörseln är oförändrad. Jag åkte på en penicillinkur, så klart. Duscha med igenproppat öra, återbesök om tio dagar. Och så fick jag ju en banning med höjt finger och allt av läkaren: ¡No tocar! Inte röra! Nä, jag vet att man inte ska röra hörselgången med mindre saker än en armbåge men varför finns det tops då? De heter ju till och med öronpinne!


Vill du själv se den? Då kan du åka hit:
Korsning: Calle de Alemania/Avenida del Sol
Ort: Torrequebrada, Benalmádena
Provins: Málaga, Andalusien, Spanien
Google Maps hjälper dig till rätta.


Det här är min lilla serie med cirkulationsplatser jag har kört förbi eller genom i först och främst Spanien. Vill du ser fler vackra, roliga, konstnärliga eller helt enkelt bara udda rondeller? Klicka då på etikett Rondeller. Planen är att publicera en ny varje onsdag.

12 kommentarer:

 1. Tack för ännu en fin rondell. Har nu överallt börjat titta efter vackra rondeller och kan konstatera att det även i Krakow fanns vackra sådana och många med vackra växter i. Dock kyligare vintrar så en del nyplanteringar sker ju. Har även hemma i Stockholm med omnejder tittat på rondeller och nu med andra ögon och där finns också en hel del godsaker att se.
  Skönt att rondellerna bara inte blir till fula cirkulationsplatser.
  Glad Påsk från Costa Blanca i strålande sol och en kväll på terrassen. SEnt i kväll blir det att titta på ett par påskprocessioner.
  Trist med örat men hoppas att det läker ut bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk vad bloggandet kan göra. Man ser saker på andra sätt! Roligt (men attans jobbigt för dem omkring oss).

   Jag vet att det finns fina rondeller i Sverige, Täby har några.

   Påskprocessionerna skippar vi, jag blir så trött av penicillin.

   Radera
 2. Tops - m in bäste vän. Men ... ja,, man ska tydligen inte stoppa in dem FÖR långt? ;)
  Snygg rondell, den där första. Som en hel liten skog (heter det det om det är palmer - eller är det en djungel?)!
  De där trekanterna ... de är på tillväxt? Ska bli rondeller när de blir stora? ;)
  Önskar dig en fortsatt fin Stilla Vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ah, en till öronrensare! Gillar INTE att vara smutsig i öronen. Tyckte jag var så försiktig men näpp, tydligen inte. Har aldrig petat så långt förut att trumhinnan spruckit. Har bara lyckats med det genom att få dubbelsidig öroninflammation så att läkarna spräckte. DET gjorde ont. Det här var bara som ett blåmärke i jämförelse.

   Radera
 3. Tror jag håller mig till den första rondellen som jag bara älskar! Den är verkligen somrig och välkomnande. Refugerna gillar jag däremot inte, men de kanske "blommar ut" sedan.

  Hur f*n kan man peta sig i öronen med Tops? Det har jag faktiskt aldrig gjort. Var sjätte eller sjunde år går jag till min (snygga) husläkare. Då brukar jag få en spolning (eller urblåsning) av vax. Garanterat smärtfritt och utan penicillin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, refugerna var verkligen inte de bästa, särskilt inte den lilla.

   Jag avskyr känslan av att vara smutsig i öronen! Jag har å andra sidan aldrig varit hos husläkaren och spolat ur och detta var första gången som jag gjorde illa mig. Fördelen med sommaren och poolbad är att då får man automatiska sköljningar!

   Radera
 4. Den första palmrondellen var riktigt mysig, nästan lite så man förväntar sig att det ska kika fram en liten apa där någonstans.
  Hoppas det ordnar till sig med örat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De där palmerna brukar vara tillhåll för de gröna arorna som för ett fasligt liv! För en svensk är det väldigt exotiskt.

   Tack, örat fixar sig nog!

   Radera
 5. Aj, aj, aj... Förutom att det faktiskt heter öronpinne så är det faktiskt skitsvårt att ens få armbågen i närheten av örat. Så jag använder också öronpinnarna till örat (fast inte så långt in). Och ibland när jag städar extra noga också. I lägenheten, alltså ;-)

  Det var verkligen trångt om saligheten där bland alla palmer i rondellen - superfin!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, det bidde visst lite för långt in. Och inte särskilt rent heller. Nog för att jag har spetsiga och vassa armbågar (vilket sonen kommenterade så sent som i går, faktiskt) och är rätt rörlig i kroppen men nä, det går liksom inte med armbågen. Skulle behöva en led till på överarmen. Misstänker att det är därför läkarna säger det.

   Ja, det är många vackra palmer på liten yta. En palmdunge. Kan man säga så, tro?

   Radera
 6. Den där första palmrondellen ger Robinson Crousevibbar. De två trianglarna ger inga vibbar alls.
  Jag blev i fjol sommar döv på ett öra och är så ff. Dövheten orsakad av vare sig öronpinnar eller armbågar. Det snabba återbesök till Audiologen jag skulle kallas till blir nästa vecka, alltså efter 9 månader. Då får jag se vad som händer, eller i bästa fall höra på båda öronen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror som sagt att de där refugerna är vackrare en annan tid på året. Det är ju inte så lätt att skapa planteringar som är vackra året om och dessutom kräver minimalt med vatten och skötsel.

   Jag hoppas att du får hjälp nu nästa vecka. Att ha nedsatt hörsel är verkligen ett handikapp.

   Radera