lördag 8 april 2017

Lördagsgodis vecka 14 2017

En vecka som har varit lite stressig, knökig och bökig samt sorglig (med det som hände i Stockholm) men som så klart ändå har sina fina och goda stunder! Plockar som vanligt upp några få av dem ur min godispåse.

Godisbit nr 1
Det är äntligen färdigmålat här hemma! Tre dagar var målaren här, det gick inte direkt fort och vi hoppas att Miguel, han som vi hyr av, inte betalat per timme. Men fint blev det!


Det ser egentligen ut som innan men uppfräschat och utan lossade puts och färg på väggar och tak. Den stora frågan är nu hur det kommer bli med klockan denna gången ...

Godisbit nr 2
Påsklovet har börjat ... Vi slipper vakna av väckarklockan på morgonen veckan som kommer. Gu så skönt!

Godisbit nr 3
Torsdagens middag som sonen glatt gjorde merparten av. Vad bjöd han på då? Jo, han gjorde potatismos (inte pulver, det kommer inte innanför dörren i det här huset). Sedan stekte han nötköttsstrimlor (som jag skurit, än vägrar han skära kött) och kebabkryddade (som vi blandade ihop själva). Detta serverades sedan med tortillabröd, sallat, majs, tomatskivor och yoghurtsås. Kebabrulle, helt enkelt. Jättegott!

15 kommentarer:

 1. Sv: Stort tack för sin utförliga kommentar och förklaring på att min analys inte stämmer på alla :) Vi är alla olika - och det är allt för lätt att utgå från sig själv, men inte alltid lika lätt att få med alla vinklingar!
  Att misstänksamhet mot andra kan födas ut kunskapen av allt ont som sker är naturligtvis lika logisk som min tanke att den främmande utanför min bubbla är det. Allt beror på vem man är!
  Lyfter ödmjukt på hatten för din kloka vinkling på mitt inlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva,

   Jag har svarat på detta intressanta ämne i din blogg.

   Radera
  2. :) Jag varar både här och där ;)
   Sv: Det är intressant hur olika vi agerar på saker - ja, inte bara du och jag utan alla människor. Orättvisorna är svåra att stå ut med - och det är ju bra, för den dagen vi står ut med dem så vet vi att de aldrig kommer att ta slut - men det är också, i min värld, viktigt att agera på dem, peka på dem och skrika högt. Inte för att mitt introverta jag tycker att det är så himla kul, utan för att jag inte klarar av alternativet; knyta handen i fickan och irritera mig i oändlighet. Det om något förstör min sinnesfrid.
   Mitt nya land är Sverige - inte för att jag inte är född här utan för att jag bodde utomlands i så många år att jag missade mycket av landets utveckling och fortfarande, 15 år sedan jag kom tillbaka, inte kan med hur det uttrycker sig på många plan. Spännande, irriterande - och lärorikt.
   Tack för att du får mig att tänka till :) Det gillar jag!

   Radera
 2. 1. Spanjorer älskar att måla! på gator, på och inuti hus. De gör det visserligen långsamt och på ett sätt som man gjorde det på 1980-talet här, men det blir så mycket snyggare. Mera gedigen liksom Ja, jag undrar hur det blir med klockan;-)

  2. Den godisbiten glömde du visst;-)

  3. Sonens hustru kommer att tacka dig om sisådär 10-15 år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1, Ja, du . Det undrar jag med. Än står siffrorna där hullerombuller. det lockar mig så att låta dem vara så. Fast frågan är om jag klarar av det. :)

   2, Uppsidejsi! Korrigerat. jag måste ha sovit gott!

   3, Ja, jag hoppas det! Sa det vid middagen att jag noterar också mina recept varpå jag fick vettskrämda blickar från sonen. Jo, jag ska leva många år till ... Men det är lättare att minnas vad man gjort om man noterar det.

   Radera
 3. Så fint det blev målat och hoppas nu att allt mögel är borta. Och kanske blev det ordentligt gjort med den tid det tog.
  Skönt att vara utan klocka. Förstår er till fullo.
  Fint med middagen serverad och framstegen kommer ju.
  Kul för sonen att planera och fixa middagen. Och barn/ungdomar klarar oftast mycket mer än vad föräldrar tror, något jag lärt mig både av döttrar och barnbarn.
  Önskar er en trevlig söndag och ett bra påsklov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det där med att låta honom hålla i en vass kniv...
   - Akta fingrarna! Gör så här!
   Men han är jätteduktig, jag vet ju också vad jag själv faktiskt var kapabel till när jag var 12 år. Fast det är svårt att inse det.

   Ja, det är fräscht och fint. I morgon ska jag sy nya gardiner!

   Radera
 4. Svar: 2. Semana Santa alltså. Påsklov! NJUT och strunta i klockans "bitar".

  SvaraRadera
 5. Nymålat, slippa väckarklockan och riktigt potatismos gjort av sonen. Allt detta platsar förträffligt som lördagsgodis. Hoppas att ni får ett skönt och avkopplande påsklov.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag hoppas också på ett härligt påsklov!

   Radera
 6. Vad fräscht det ser ut! :-) Och det där med klockan behöver du ju inte bestämma förrän det härliga påsklovet är till ända. Innan dess behöver ni nog inte passa tider så noga ;-)

  Kul att det går så bra med sonens kulinariska utveckling :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det ligger nog något i det. Och urverket sitter ju där så man kan ändå förstå vad klockan är även om det är sifferlöst.

   Snart kanske jag bara kan säga till sonen att gå och fixa lite middag till oss!

   Radera
 7. Som vanligt en härlig godispåse!

  SvaraRadera