onsdag 25 juli 2018

En liten kamrat här med?

Klimakteriehäxan skrev om sin gode kamrat där på skrivbordet, en liten söt och röd bordsfläkt. Kom på att jag har ju en också som man kan stoppa in i USB-kontakten på datorn för att få lite inbillad svalka. Med tanke på att det är 30 grader här i mitt lilla rum så är det ju behövligt och den lille fläkten ligger i skålen på en armlängds avstånd. Sagt och gjort ...

Så här ser den ut:


Smäcker och inte så iögonfallande. När jag sedan tryckte i gång den kom jag ju genast ihåg varför den mest ligger i skålen (10 sekunder):


Alltså, det funkar ju inte att ha den där i fejjan! Mannen min köpte den för två-tre år sedan för han tyckte den såg så kul ut där den svalkade kassörskan på elbutiken, han behövde dessutom en liten fläkt till en liten dator (eller vad det nu var) han hade som hela tiden blev för varm. Datorn (eller vad det nu var) är numer kasserad och mannen min köpte en stor fläkt istället. Den roliga lilla fläkten blev liggandes i skålen på mitt skrivbord.

Konstigt, va?!

Kanske man kan inaktivera lamporna? Ja, medelst hammare går det ju i alla fall.

Vart tog nu hammaren vägen ...?

😀

EDIT några timmar senare:


Tänk vad lite svart eltejp kan göra!

18 kommentarer:

 1. Hahaha! Tycker fläkten är hur söt som helst! Den blir man ju glad av. Okej så, inte direkt där den sitter nu på skärmen, men lite vid sidan om skulle jag nog gilla den skarpt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den är ju lite häftig, det håller jag med om. Men den kan inte sättas någon annanstans för dator och skärm är all-in-one och USB-kontakten sitter liksom där de sitter på undersidan. Hade varit bra med en på sidan ...

   Mannen min blev förskräckt och gömde hammaren. Undrar om man kan sätta en bit ogenomskinlig tape?

   Radera
 2. Bra att du kunde använda den lilla fläkten efter lite bearbetning. Men kanske kan du få till en längre sladd genom att byta den och då få fläkten mer vid sidan av. Värt ett försök. Bara lite lödning eller så. Har för egen del en perfekt lite bordsfläkt bredvid datorn som var svindyr men är väldigt effektiv. (Jag flyttar runt den efter behov.) I Stockholm är det nu på em +32 och alla fläktar är slut i butikerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är liksom som en vajer som man kan rikta så det får inte att flytta med en sladd för då blir det ingen styrsel ...

   Här är det inte slut än vad jag kan se men ge det några veckor till. Visst 17, vi måste nog köpa en till fläkt kom jag precis på!

   Radera
 3. Det var en ettrig liten jäkel. Den fläkten i kombination med extremvärmen vi har nu skulle nog orsaka en hel del yrsel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja. Ettrig jäkel var ett passande epitet!

   Radera
 4. Haha! Kreativ som alltid :-)

  Jag köpte också en sån där fläkt på MediaMarkt för några år sen för jag tyckte den var frän. Den fick dock sparken. Inte för ljusets skull, det gillade jag (gillar ju hysteriskt julblink också), den fick sparken för att det där med "fläkt" inte funkade. Knappt en liten vindbris gav den ifrån sig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, inte mycket till funktion, faktiskt. Fast lite brisar den.

   I sovrummet har vi en fläkt med vattenånga, som den här:https://www.aki.es/productos/climatizacion/ventiladores/portatiles/ventilador-portatil-equation-nebulizador.html

   Den är riktigt behaglig men jag gillar inte fläktar egentligen. Tycker det drar i ögonen. Fast OK man sover ju med ögonen stängda ...

   Radera
  2. Blir det inte fuktigt i sängen med den där ångan? Gillar den på utomhusrestauranger, men inomhus har jag aldrig sett nån sån.
   Vi har en väggfläkt som vevar runt i sovrummet och den är superbra! Sen vi skaffade den har vi inte behövt vardagsrumscampa (ute där AC-n är) och framför allt är den väldigt tyst också, fläkten, vilket är trevligt när man ska sova :-)

   Radera
  3. Nä, jag har aldrig känt att det skulle bli extra fuktigt. Vi har en takfläkt i sovrummet samt en i vardagsrummet. Den i vardagsrummet är OK, den i sovrummet låter en del så den använder vi inte.

   Radera
 5. Smart att komma på att det finns svart eltejp :) Det blev ju mycket bättre ... eller, ja, man KAN ju gilla alla färgerna :) men ... inte mitt emellan en själv och en datorskärm kanske! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, som sagt, inte mitt i fejjan! Fast som pryl är den kul.

   Radera
 6. haha, jag hade en sån där en gång. drev mig till vansinne då den skrev saker med illröd färg. KEEP COOL! I AM YOUR FAN! osv osv... ända tills den "pajade" och slutade med sin skrift. då blev den var helt ok och jag nötte ut den en sommar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det såg säkert kul ut på papperet men helt annan sak när man sitter där och ska koncentrera sig! Finns många sådana prylar i våra liv. Framför allt sådant som andra skaffat som man själv sedan ska stå ut med.

   Radera
 7. Det var den sötaste fläkt jag någonsin sett.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Söt är kanske inte det första ordet jag tänker på när jag ser den. Liten och frän, kanske.

   Radera
 8. Haha det var en riktig liten gullklimp! Tänk ändå vad det kan medföra att läsa Klimakteriehäxan ... och ja, din fläkt vann på att bli lite nertonad ... :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk vilka inlägg det kan bli av att läsa hos dig!

   Radera