lördag 7 juli 2018

Lördagsgodis 2018 vecka 27

Innan jag drar igång grillen för entrecoterna (erbjudande på Carrefour, knappt 11 € kilot) så måste jag ju bjuda er på lite mums ur veckan!


Godisbit nr 1
Aha-upplevelser! Jag har använt nål och tråd så länge jag kan minnas och eftersom jag ofta ändringssyr så är ju en sprätt ett perfekt hjälpmedel. Jag har haft några olika modeller genom åren och nästan alla har sett ut som den på bilden, med en liten plipp på den kortare spetsen.

I dag fattade jag vitsen med plippen: om man stoppar in den beplippade spetsen under stygnen som ska sprättas är det bara att dra vidare genom hela sömmen! Gör man det med den oplippade spetsen så sprättar man inte bara upp sömmen utan hela tyget om man inte är vaksam (jupp, det har hänt!). Tog mig cirka 40 år att lista ut det där ...


Godisbit nr 2
Rosépepparträd! De är helt otroligt vackra! Jag har en riktig svaghet för träd som hänger: tårpil, hängbjörk, hängsälg ... En nyare bekantskap för mig är rosépepparträdet som växer med gracila vackra grenar och blad, nu och en bra bit in på hösten är de fyllda med vackra hängen av röda rosépepparkorn! Ståtliga träd som kan bli ca 10 meter högt.

Förresten, visste ni att rosépeppar inte är peppar? Det tillhör inte samma familj och kallas ibland på engelska för falsk peppar.

Oavsett, ett väldigt vackert träd och dess kvistar är otroligt vackra att dekorera till exempel buffébordet med!


Godisbit nr 3
Närhet och tillhörighet! Tänk så djupt han har nästlat sig in i våra hjärtan, den där lille kissemissen som vi inte ens får röra! När Familjen Cuba var här i förra veckan så var han med oss, gick runt bordet och jovisst fick han en munsbit här och där. Kommer jag först upp på morgonen så sitter han utanför köksdörren och tittar in, har någon vaknat före och öppnat dörrar och fönster så ligger han "traktor" inne på köksgolvet och väntar på mig (han ligger med framtassarna fint invikta under sig, lugn och fin). Senaste tiden så lyfter han inte ens på huvudet när vi går förbi, kanske att han öppnar en lite ögonglipa för att checka läget lite.

6 kommentarer:

 1. Godisbit ett ?????
  Godisbit 2 ????, Gillar inte rosépeppar
  Godisbit 3 YEESSSSS, för den fina bilden, men var finns Tramse;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1, Men aha-upplevelser är väl en godisbit?
   2, Men visst är det vackert!
   3, Han ligger där till vänster bakom krukorna och rör inte ett morrhår när vi går förbi eller fotar!

   Radera
 2. Det var allt en himla tur att du inte "dränkte" Tramse, hade kunnat ta tid att komma tillbaks dit där ni har kommit nu :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror det också! Fast han hade nog fortfarande kommit och tiggt mat.

   Radera
 3. Skrattar gott åt din första godisbit :) Igenkänningen är stor ;)
  Rosépeppar! Det var fashion ett tag och vi använde det ... men den hade jag nu glömt bort. Där ser man ... och här går jag och tror att jag inte bryr mig om mode ;)
  Tänk vad de hittar i ni ens hjärta - och även de minsta små tecknen på kärlek får all världens betydelse :) Underbart!
  Sv: Jo, jag har en snäll chef som omvandlade hela förra veckan till sjukskrivning - det fick mig genast att må bättre :) faktiskt! Nu kan jag istället njuta av de dagarna vid ett annat tillfälle - som i jul kanske :)
  Oh ... bilder på handarbete ... njae ... det tål att tänka på :)
  Tack för din kommentar hos mig - full med uppmuntran och omsorg. Den gör minst lika gott som kycklingbuljongen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du har rätt det där med rosépeppar! Ett tag var det i alla recept.

   Hoppas magen är bättre!

   Radera