söndag 15 juli 2018

Skyltsöndag nr 90 - Lidl för tredje gången

Strax före midsommar frågade jag kassörskan på Lidl om de skulle ha öppet på söndagar i år med men hon visste inte hur det skulle bli med det.
- Vi kommer sätta upp de där små skyltarna när det är bestämt, sa hon och pekade på den där dosan där man slår in pinkoden för ovanför den sätter de ibland upp små skyltar med denna typen av information.


De hoppade visst de små skyltarna! Från denna veckas sitter där på fasaden en skylt som är några hundra gånger större.

De har även satt upp andra skyltar:


Lite svårt att fota där genom fönstret men det står i alla fall att man måste ha t-shirt på sig för att gå in i butiken. De har nog tröttnat rejält på alla turister och jag förstår dem. Det är inte särskilt trevligt med barbröstade och svettdrypande "roast beefs" i matbutiken. Egentligen ingen annanstans heller, när jag tänker efter.

~ ☺ ~

 

De har på stolparna under parkeringstaket satt upp dessa skyltar också: Prohibido fijar carteles, förbjudet att fästa posters. Blir inte det en oxymoron?

~ ☺ ~


Detta skyltar väl mest om att en del människor saknar några väsentliga beståndsdelar.

~ ☺ ~


En stor skylt inne vid äggen om de olika klasserna på hönsens liv och leverne. På Lidl säljs inte ägg från burhöns. Bra det.

~ ☺ ~


En värld av skyltar när man står där och väntar på sin tur vid kassorna. Jag gillar fortfarande den där hasta luego-skylten på väggen, den är jättesnygg!

Men de har även något annat som jag också tycker är supersnyggt!


Deras kartonger som de har frukt och grönt i. Kolla vilken snyggt skyltad kartong för pärontomater!


De har alltså olika kartonger för respektive innehåll. Visst är de läckra!


De finns i olika storlekar också. Vad som gör det ännu bättre är att man får ta dem, helt gratis! Klart jag nappar på det, kan ju inte motstå dessa för de är så himla användbara och snygga. Mannen min gillar ju så klart inte att jag släpar hem dem men jag passar på när han inte är med. Han har (nästan) slutat gnälla om det.


De kan till exempel staplas på höjd och bli ett litet temporärt soffbord, några till skapar en ståpulpet till laptopen ...


  ... samt användas vid den påbörjade röjningen i sonens garderob ...


... eller där bakom dörren som jag nämnde i går. Här stod innan papperskassar och kartonger travade på varandra, jättefult och hopplöst att hitta något. Titta så snyggt det blev nu! När jag tröttnar på det eller om kartongerna blir lite slitna så är det ju bara att bära till återvinningen!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

20 kommentarer:

 1. Du har nu gett "bagladyn" ett ansikte. Fast med lådor, och bara ett litet ansikte där i speglingen i fönstret :-D

  Jag gillar också den där "hasta luego"-skylten hos Lidl. Står och dräglar över den varje gång jag väntar på att komma fram till kassan :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja! Box lady. Fast då känns det som bag-in-box och det köper jag inte (längre).

   I de där lådorna ligger ju mest projekt och möjligheter, dvs tyger, urvuxna kläder och trasiga jeans som ska bli något annat någon dag.

   Radera
 2. Många talande skyltar var det här. Jag måste hålla med att bara överkroppar är inte tilltalande i butiker så jag ger tummen upp här.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tummen! De tilltalar inte på serveringar heller, möjligen om det är som en (glass-)bar på stranden.

   Radera
 3. Här fic jag lära mig ett nytt ord igen - oxymoron. Aldrig hört talas om. Å om jag läser var det betyder förstår jag fortfarande varför skylten är en sådan - oxymoron alltså. Min IQ tillåter liksom inte det;-)
  Hasta luega skylten är hur cool som helt, helt olik vanlig Lidl-reklam, åtminstone här.
  Håller helt med dig att dessa kartonger är skitsnygga. Nu vet jag inte om jag skulle vilja ha kartonger med olika grönsaker på ståendes i vardagsrummet eller bakom dörren, men i köket skulle jag absolut kunna tänka mig dom. Å då fyllda med det som visas på kartongen, inte med tygrester med mera. Som tillfälliga "garderobrensningslådor" är de också helt okej.
  Tusen tack för en väldigt varierad skyltning från Lidl. Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med oxymoron, att det sitter en skylt om att inte sätta upp skyltar! :D

   Haha, kartongerna står inte i vardagsrummet, de står i sonens garderob och bakom dörren i ett heludda utrymme vi har, just nu är det som ett litet hobbyrum där symaskin trängs med mannen mins lödarbeten.

   Radera
 4. Kul skyltning, som alltid.
  Skyltar mot bara överkroppar behövs i Sverige, jag gillar inte närkontakt med främmande mäns magar ��

  SvaraRadera
 5. Känner inte igen Lidl ett dugg från dina skyltar, o det är säkert bra. Olika länder olika stilar. Vad jag vet har Lidl alltid söndagsöppet här, det gäller nog att följa övriga butiker. Fräscha grönsaker tycker jag de har, men det är sex mil för mig att åka till närmaste butik.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi upptäckte Lidl när vi var i Spanien 2012. Butikerna är lika de svenska men ändå inte. Den som vi har en kort promenad hemifrån är dessutom ganska ny då den gamla butiken revs ned till grunden och byggdes om 2016. De håller på att göra det med alla butiker verkar det som.

   Radera
 6. Vi handlar jämt på Lidl när vi reser, men aldrig hemma av någon anledning. Men trevligt med variation om inte annat ;) (Jag har försökt kommentera från mobilen tidigare, men det verkar inte komma fram?)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår hur du menar, utbudet är inte samma i Sverige, det är roligare här!

   (Men vad tråkigt att höra! Jag har inte sett några kommentarer från dig på ganska länge. Vet att Blogger haft trassel sedan det där med GPRS eller vad 17 det nu heter.)

   Radera
 7. Återbruk! Heja dig :)
  Bra med en affär som faktiskt talar om att folk ska ha kläder på sig när de handlar (läs: män, på överkroppen)! Det borde fler butiker ha!
  Fint skyltinlägg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var precis nere på Lidl igen och hittade två superfina kartonger med paprikor på så dem la jag under kundvagnen. När jag kom ut i bilen var det bara en, det var tydligen någon mer som gillade dem ... Och nej, den hade inte bara åkt av.

   Radera
 8. Kul med Lidl och kreativiteten. Har också sett en del av dessa "skyltar" på Lidl i Tore. Gillar också de fiffiga grönsakskartongerna, men har inte haft en tanke på att ta hem dem. Men du har hittat fiffiga användningsområden. Nu är vår "stuga" inte så stor så kartongerna får stanna på Lidl eller tas om hand av andra.
  Har även sett kartongerna här på Söder hos Lidl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är de snygga! Om man inte behöver dem så är det säkert någon annan som behöver.

   Radera
 9. Har Lidl inte ägg från burhöns...mums så goda ägg det måste vara !!!
  Å de söta grönsakskartongerna, jag förstår att du tar hem dem, så användbara de kan bli!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De har inte det här i alla fall, vet inte hur det är i Sverige men skulle tippa på att det är lika.

   Ja, det är superbra, de där kartongerna!

   Radera
 10. ♫ ♫♪♪ Lördagsgodis, hej, hej, lördagsgodis... ♫ ♫♪♪
  :-D
  Mel: Sommartider, hej, hej (om du inte förstod det :-D )

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förstod det! :D

   Måste ta mig till affären och se om jag hittar lite lördagsgodis till dig då, förstår om du har abstinens nu efter dina senaste eskapader!

   Radera