tisdag 10 juli 2018

Vibrerande

Utsikten vi har över över Arroyo de la Miel och Medelhavet är verkligen njutbar! Jag önskar vi var där nere vid havet just nu men än har vi faktiskt inte tagit oss ned. Det har varit mycket med skola och en hel del på jobbfronten för oss båda så det fanns inte riktigt möjlighet. Dessutom var vattnet så kallt, 20 grader är ingen höjdare. Vattnet har långsamt börjat värmas upp men med värmen har också las medusas, maneterna, kommit. På appen InfoMedusa får man färska rapporter och foton från stränderna, barnen roar sig med att plocka upp hinkvis i stället för att bada i vattnet som nu mäter 24 grader och utmed kusten åker båtar med stora fångstnät för att ta det värsta.


Som sagt, värmen har kommit. Som jag har klagat de senaste månaderna över kylan! Nu gick det ju så klart åt andra hållet, 34 grader, 29 i poolen, 30 grader inomhus, kallvattnet i kranen är strax över 30 det med.


Men trillingblomman, bougainvillean, trivs! Det är så där så färgerna vibrerar i värmen, en värme som vibrerar den med. När man ser denna kaskad med färg som är så intensiv är det inte svårt att förstå varifrån inspirationen är hämtad till de vackra klänningarna med volanger i sprakande färger som spanjorskorna bär vid festliga tillfällen.


Medan andra växter kämpar med värmen så njuter trillingblomman. För den är det fest nu!

I kväll blir det nog årets första kvällsbad! Åh, så njutbart!

14 kommentarer:

 1. Värmen verkar vara sen till er. Maken kom nyligen hem från Costa Blanca och har haft det hett om öronen sen mitten av juni. Men nu stannar nog värmen kvar hos er när den väl anlänt. När jag lämnade torrevieja i början av juni var det där runt +25 och för mig är det ganaks lagom. Så är det nu här i Stockholm och även ytterligare några grader vissa dagar.
  Härligt med dina vakcra trillingblommor. Hoppas att min i Spenien också frodas i värmen. Lär väl få se i höst...
  Njuter nu på balkongen här hemma i sena kvällen och det är riktigt behagligt med +23.
  Önskar dig en fin vecka och kanske blir dte en tur till havet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har legat kring 25 några veckor nu, egentligen behagligt för hjärnan fungerar. Den är lite halvslö(are) när det är 30 och över det.

   Radera
 2. Skrattar gott - igen här! Njutbar är ju Dittes uttryck, som du också har anammat. Njutflykt nästa säger jag bara;-)
  Skulle inte åka ner till havet heller om jag hade 29 grader i poolen, och där får man inte ens sand mellan tårna;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ena utesluter inte det andra! Vi älskar sand mellan tårna och när vi åkt på charter har vi alltid sett till att ha gångavstånd till stranden för det är där vi ändå är hela dagen även om pool finns vid hotellet.

   Och som mannen min säger, det är himla härligt att efter en dag på stranden hoppa i poolen!

   Radera
 3. Så du sitter där nere och klagar över kylan och här sitter jag och klagar över värmen. Här utlovas fortsatt 25-30 grader Tänk så det kan bli.
  Så vacker trillingblomman är.
  Kvällsbad låter ljuvligt. Ha de gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja så vi klagar! Fast jag klagar inte över kylan längre och eftersom jag har gjort det så bör jag nog inte klaga över värmen heller.

   Badet var riktigt härligt!

   Radera
 4. Vilken bougainvillea du har, underbar!
  Varmt t o m i Wales, efter walesiska mått mätt.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, just nu är den jättevacker! Var nere för några dagar sedan hos grannarna Familjen Cuba och då såg jag hur vacker den var på håll, den härlig färgklick!

   Men fy f-n vad jobbig den är att hålla efter med alla sina taggar. Och så skräpar den något otroligt så jag skulle tänka efter några gånger innan jag planterade en i värmen här. Men som sagt, just nu är den helt underbart vacker!

   Ha det bra i Wales, njut. Ska titta in hos dig senare, nu måste jag jobba undan lite.

   Radera
 5. Fantastisk färg och ljuvlig blomstring.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, färgen är verkligen fantastisk - när den sitter på en blomma. :)

   Radera
 6. Vilken utsikt! Svårt att inte bara sitta där och njuta istället för att få något gjort? ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har en tendens till att fastna i köksdörren och bara stå där och titta. Vi har - kanske som tur är - ingen riktigt bra sittplats så man kan njuta av det på samma sätt som när man står eftersom vi har en mur som då skymmer sikten något.

   Där vi bodde förut hade vi nästan ännu bättre utsikt, då bodde vi dessutom 800 m från havet så vi kunde se och ibland höra vågorna, dessutom såg vi Fuengirolas hamn. Jag saknar det men å andra sidan har de ju byggt en massa lägenheter där nu så utsikten är ju i alla fall förstörd, vågorna hade vi inte hört för bullret från bygget i alla fall.
   Skrev om det här:
   https://solsomsol.blogspot.com/2015/05/en-fd-kulle.html
   och här:
   https://solsomsol.blogspot.com/2016/05/den-fd-kullen.html

   Radera
 7. Säg bara till ifall du behöver hjälp att klippa till den där bo... bou... bog... trillingblomman :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han är hjärtligt välkommen! Har både sekatör och numer även en häcksax - ingen används särskilt ofta ...

   Underbart att du verkar må så bra nu att du orkar strosa runt bland oss andra!

   Radera