lördag 19 januari 2019

Lördagsgodis 2018 vecka 3

Sådär ja! Jag hittade några godisbitar ur veckan!

Jag vet, inget bra kort för det syns inte exakt.
Men som vägledning så står tallen en bit in på trottoaren.
Någon paparazzi kommer jag aldrig bli för då hade jag ju klivit ur och fotat ordentligt.

Godisbit nr 1
När man väljer att skratta i stället för att gråta! Vid sonens skola är det ofta totalt kaos på morgon och eftermiddag när alla bilförare ska hitta en parkeringsplats eller stanna för att lämna av/plocka upp det käraste man har. En eftermiddag i veckan hittade jag en bra parkeringsplats och knöglade mig in i den. Fickparkering får man antingen till på en gång eller så är det fram och tillbaka tjugo gånger.

Platsen framför mig blev ledig och en lycklig mamma stannade till och backade in och jag såg på en gång att det där kommer aldrig att gå, hon måste ju vrida på ratten! Mamman som gick på trottoaren såg det också och stannade nyfiken till för att se hur det skulle avlöpa. Parkeringsmamman insåg också att det inte gick så hon körde ut igen för ett nytt försök. Men i stället för att vrida på ratten och försöka få plats i den stora rutan så backade hon bara snett bakåt så bakdäcken - eller i alla fall ett av dem - stod uppe på trottoaren! Jag bara gapade. Tittade på Trottoarmamman och hon bara gapade. Parkeringsmamman gapade inte, hon verkade nöjd och stod kvar, färdigparkerad. Själv tog jag fram mobilen och tog ett kort. Jag tittade på Trottoarmamman som såg att jag fotade och hon började skratta, jag flinade tillbaka.

Tänk så kul man kan ha det när man har tråkigt och bara sitter och väntar.


Godisbit nr 2
Härliga former på paprikorna! Som någon slags exotisk frukt eller alien ligger de där i butiken, pimiento para freir, paprika att steka. Ibland kallas de även för italiensk paprika. Glänsande blanka och vackert gröna, med sin milda smak och krispighet är de goda att lägga på smörgåsen också. Eller som namnet antyder, goda att steka i olja eller grilla dem. De är också goda att lägga in på serbiskt sätt.

Godisbit nr 3
Återfunnet paket! Vi har trasslat så med en leverans av en väderstation. Skickades från oss i slutet av november för att levereras till kunden i Portugal. Allt har krånglat: det försvann, spårningen funkade inte, försvann igen, hittades, tre gånger försökte de leverera trots att vi bett dem returnera till oss (vi gav upp och skickade med annat företag). För att runda av det hela så levererade de till grannen i stället eftersom kunden vägrade ta emot, han hade ju redan fått det han beställt. Surt är det också att vi åker på att betala frakten tillbaka från Portugal. Fast just nu är vi bara glada att paketet har kommit till rätta.

56:e editionen med vinnarna 2016.

Godisbit nr 4
Roligt studiebesök! Sonen kom med en lapp i handen innan jul. Han behövde tillstånd och 3 € för att få åka med på ett studiebesök på Coca-Cola vid Málaga Flygplats. Han var dock konfunderad över vad Lengua hade med Coca-Cola att göra. Vi var lika konfunderade vi.

I går var i alla fall besöket och sonen tyckte det var kul, de hade fått se filmer och gå en runda uppe på en balustrad där de kunde se ut över fabriken. Två Coca-Cola-flaskor var fick de dricka men sonen hann bara med en innan de skulle åka igen. Dessutom hade de fått varsin bok.

Nu när jag bläddrade igenom boken förstod jag äntligen vad Coca-Cola har att göra med Lengua. De anordnar varje år en skrivartävling där en elev ur varje region vinner, en vinnare över hela Spanien koras också.


I boken finns det 24 korta berättelser, de som vann. Jag vill också skriva!

14 kommentarer:

 1. Roliga och goda bitar!
  Ja, man får inte roligare än man gör sig och att se när någon parkerar eller kör ut från en parkering kan verkligen ge upphov till goda skratt. Kul här med en parkeringsmamma som hade humor. (I Torrevieja finns poliser på plats vid de flesta skolorna både på morgonen, när eleverna ska hem för lunch och när skolan är slut för dagen. De har också tämligen god koll på hur det parkeras och var.) Men då kanske man inte fått sig detta goa skratt.
  Visst är dessa paprikor goda! Saknar dem här, men de finns i Hötorgshallen men är tämligen dyra. Men det kan det vara värt.
  Kul med besök på Coca cola. Kanske ska sonen vara med och skriva ett bidrag. Eller finns det även en "klass" för föräldrar. Kanske?
  Trevlig kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Poliserna är här på morgonen, de står vid övergångsstället. Eller sitter i bilen ... Inte så många knop alla gånger men närvaron är bra och hjälper till.

   Visst är paprikorna goda, ja! Konstigt att de inte finns i Sverige, padrón vet jag att jag såg någon gång då och då.

   Kliar i fingrarna att skriva. Sonen sa just att han kan ju inte vara med för han kan inte skriva på spanska. Google Translate, kanske? :D Eller kanske de accepterar engelska? Vore ju kul om han skrev!

   Radera
 2. 1. Hahaha! Nu förstår jag spanjorernas kreativa parkering på otillåtna platser ännu bättre. Är inte duktig på fickparkering heller. Brukar dock inte hamna på trottoaren utan minst en halv meter från trottoarkanten. Min man brukar säga: Ok, I'll walk to the curb then...

  3. Då väderstationen troligen var betydligt dyrare än frakten så är det ju ändå bra att paketet har kommit till rätta.

  4. Stor eloge till CocaCola. Vilken rolig idé med studiebesök och ännu bättre med en skrivartävling! Fantastiskt! Å nu har du ju din chans - hjälp sonen (läs: skriv hans story). Han, jag menar du kanske vinner. Älskar idén!!!
  Tre Euro är ju ingenting för det studiebesöket. Fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Bara inte man står en halvmeter ut på gatan så är det väl ok. Den varianten ser man har med, där de backar in och fronten är ute på gatan. Särskilt när det bara ska plockas upp. Kaos som följd blir det eftersom alla måste väja.

   Synd att man måste skriva på någon av de spanska språken eller franska. Google Translate?

   Radera
 3. Man vet inte om man ska skratta eller gråta ibland när man ser hur dom parkerar här... Papperspåse att hyperventilera i är inte dumt att alltid ha med sig ;-)

  Otroligt billigt för ett sånt studiebesök! Undrar just vad det var som dom betalade för egentligen?

  Tack för godiset! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag har några opublicerade bilder på parkeringar som definitivt är papperspåseläge.

   Själva besöket var nog kostnadsfritt, de 3 € var nog för transporten, förutsätter att de åkte Grupo Paco Pepe (säg det fort tre gånger!), dvs buss.

   Radera
 4. NR. 1. Att lära sig fickparkera kräver mycket träning. För mycket för de flesta att vilja lägga tid på. Då bjuder de i stället medtrafikanter på ett gott skratt.

  nr. 2. Paprika ska vara kall och krispig. Det tycker i a f jag.

  nr. 3. Inte visste jag att Postnord börjat etablera sig på den Iberiska
  halvön.

  nr. 4. Coca-Cola är på hugget i de flesta sammanhang.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är banne mig inte lätt att veta var man har sin bil alla gånger! Minns en gång när jag skulle fickparkera med min PT Cruiser som har världens sämsta svängradie (men jag förlåter den för det) och jag lyckades på första försöket, blev rena skolexemplet! Kompisen som satt med i bilen var djuuupt imponerad!

   Grillad paprika är supergott! Precis som padrón som man steker i olja och strör över lite flingsalt. Har du smakat? Det är liksom två helt olika saker.

   Radera
 5. Gott skratt förlänger livet och ganska så underhållande att se på när andra parkerar illa.
  Häftig form på paprikorna. Älskar grillade med olivolja och så kan man skiva paprika och steka ett ägg i mitten.
  Kul att dina föräldrar kommer på besök lagom till din födelsedag.
  Kul med lite variation såsom ett studiebesök på Coca Cola fabriken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rolig idé där med ägget i mitten. Fast jag tror det skulle bli ramaskri här hemma och jag serverade det:
   - Vad har du gjort? Sabbat ägget?

   Ja, ser verkligen fram emot att de kommer hit! Det har gått ett år redan.

   Radera
 6. Varför lära sig att fick-parkera när det funkar ändå, liksom ;)
  Skriva. Ja, bara gör det :) och använd INTE Google translate :) Fick en (ganska kort) meddelande från en av min mans yngre finska släktingar och testade Googel translate ... det blev svenska ord ... men inte mer :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gjorde idag en nästan perfekt fickparkering: backade in och sedan liiite framåt!

   Radera
 7. Kan det vara så att Ni anlitade Seur, det är ett transportföretag som ständigt misslyckas med att leverera i Portugal.
  Deras datasystem är enbart designat för att klara spanska postnummer på 5 siffror, medan vi i Portugal använder 4+3 siffror.
  För enkelhetens skull kapar då systemet de tre sista och så försöker de gissa var mottagaren kan finnas.

  Jag hade ett paket som kom till en omlastningscentral 20 km bort, men sedan misslyckades de ett otal gånger under två veckor att leverera, några gånger skyllde de på att kunden inte var på plats, vilket var helt fel.

  PostNord använde (i alla fall tidigare) datasystem som fungerade i Sverige, även om de nu verkar kasta paketen omkring sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klockrent! Visst var det SEUR vi anlitade och inte anlitar igen.
   Grejen är ju att de började klanta sig redan på "hemmaplan" dvs i Spanien. Och någonstans borde de ju förstå att om mottagaren säger att den ska skickas tillbaka så leverera man inte till grannen! Ungefär att jamen nu är det inte mitt problem längre!

   Vi har flera gånger varit med om att speditörer ljugit och sagt att det var ingen hemma, både vid upphämtning och vid lämning. En gång var det TNT som sa det när vi gnällde medan när jag pratade med chauffören så sa han att han varit sjuk den dagen och hans chef hade sagt att de inte skulle hämta upp! De förstår inte vad de ställer till med.

   Radera