söndag 27 januari 2019

Skyltsöndag nr 107 - Not a Lot

Som jag ju nämnde i veckan promenerade mannen min och jag utmed paseon i Fuengirola medan vi väntade på att bilen skulle servas. Det är onekligen skönt att då sätta sig ned en stund i solen, ta en kaffe och kanske en läsk.


Vi stannade till på serveringen Not a lot. Det är en dansk som driver den och det är snyggt och prydligt.

 
Som namnet säger så har de kanske inte så mycket på menyn men det är ju inte alltid av ondo. Bra priser också.

Innan vi vandrade vidare gick jag för att pudra näsan. Och wow! Vilken guldgruva för en Skyltsöndag:


Från 1980 av Joe Petagno

Vackra skyltar i plåt satt uppsatta på väggen inne hos Damernas.


Annonsen är gjord av Erik Ludvig Henningsen
(29 August 1855 – 28 November 1930)

Där inne bjöds det även på mer i skyltväg:


Någon hade kladdat på den vackra spegeln. Men vad stod det?


Ja, det där såg jag ju först efter att jag konstaterat att kranen var lite pajko och inte riktigt ville sluta rinna så jag pillrade runt lite och till slut slutade den.


Det står "SOAP: DON'T take me home!!!" Nej, det hade jag inte tänkt, även om den där attans handtvålen tar slut lite väl fort på den toalett som sonen använder. Fattar inte riktigt vad han gör ...

Den där texten har säkert kommit dit på förekommen anledning. Trist.

När jag gick ut från Damernas så gick jag förbi Herrarnas och där var dörren öppen, ingen inne. Och jodå, visst fanns där fler vackra skyltar:


Nej, jag gick inte in på Herrarnas, jag stack bara in armen och fotade dessa två. Fanns det fler längre in så var det inget jag såg.

1985 av Finn Bjerre Wibroe & Partners

Mannen min var dock inne på herrarnas och när han kom tillbaka frågade jag honom om det stod något på spegeln där inne.
- Skrivet på spegeln? sa han och det var ju svar nog.

Men jag måste säga att jag tycker inte att serveringen lever upp till sitt namn, Not a Lot. Jag tyckte att det var en hel del där som platsade i ett bidrag till Skyltsöndag!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

17 kommentarer:

 1. Härlig skyltning! Flera skratt blev det när jag tittade. Och att hitta skyltar på toaletter kan vara nog så givande och uppiggande. Kul med en avstickare hit. Visst är det skönt att slå sig ner på en servering så här. Något vi i Torrevieja gör varje dag. Och roligt att titta in på för oss nya caféer och restauranger. Många "gamla" säkra kort blir det ju också. Riktigt kul med detta ställe. Och kanske blir det snart ett nytt besök här i Fuengirola för att botanisera bland caféerna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk på toaletterna har jag hittat fler bidrag! Måste bara hitta dem i bildarkivet ...

   Radera
 2. Nu skrev du själv vad jag hade tänkt att säga, nämligen att namnet Not a lot är totalt missvisande. Tänk att en promenad och en fika kan resultera i världens roligaste bildkavalkad till en Skyltsöndag:-) Plåtskyltarna är ju hur läckra som helst och lyfter upp ett tråkigt toalettbesök. Även texterna på speglarna är helt okej, de går ju inte att missa.
  Ett toppen bidrag:-) Tusen tack för det och länkarna:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de emaljerade skyltarna är verkligen fina och de passar bra på en bar. Skulle vara läckra vid matbordet också även om jag inte dricker öl.

   Radera
 3. Så vackra skyltar och danskarna kan brygga öl dom :) Guldgruva var det verkligen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, skyltarna är jättefina! Är ingen öldrickare men har förstått att de kan det där med öl.

   Radera
 4. Vilka superläckra skyltar! Fast du skulle ha gått in på herrarnas och fotat alla även där - fegis! ;-)

  SvaraRadera
 5. Väldigt vackra skyltar. De här gamla plåtskyltarna är lätta att tycka om.

  SvaraRadera
 6. Vad trevligt det var att träffas!

  SvaraRadera
 7. Vilka underbara skyltar! Och det där med att tvålen tydligen försvinner... det får mig att tänka på att på mitt jobb har dom knutit fast diskmedelsflaskan (i ett snöre förankrat i diskbänken) så folk ska sluta stjäla diskmedlet. Ha, ha!

  SvaraRadera
  Svar
  1. På mitt förra jobb försvann handtvål och papper betänkligt fort också ...!

   Radera
 8. Jag vill ha alla skyltar!! Gillar dessa plåtskyltar!! Är det verkligen någon som snor med sig handtvål....
  Det är ganska så vanligt att männen inte lägger märke till något utöver deras behov😁😂😀
  Stället borde hetat: A lot🤗

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är många som gillar dessa typer av skyltar, de är verkligen jättefina. Stor bransch och mycket pengar verkar det som, särskilt om det är gamla - inte reproduktioner - i bra skick.

   För några år sedan gick det en serie med "snåljåpar", Superspararna. Där var det ett par som gick på toaletter och rullade av mängder av toapapper samt pumpade ketchup på MacDonalds och tog hem. Jag satt och undrade hur sant det var men antagligen var det väl det.

   När vi dricker kaffe på restauranger brukar jag på en gång ge servitrisen sockerförpackningen så någon annan kan få den. Ibland sparar jag dock för det är bra att ha någon enstaka hemma.

   Radera
 9. Du hittade verkligen en skylt-gruva :)
  Gillar verkligen metallskyltarna i gammal reklam stil - men vore kanske att gå för långt att öppna en bar bara för att få en god anledning att köpa in dem och ha plats för dem någonstans? ;)

  SvaraRadera