söndag 6 januari 2019

Skyltsöndag nr 104 - Radiotjänst

Hörde att de gjort om det där med kostnaderna för TV-licens, att det inte längre är en avgift för varje hushåll utan nu är en individavgift. Jag har nog alltid tyckt att det borde tas ut via skatten, det är ju en typ av skatt - vad de än kallar det för. Får dock inte riktigt ihop beloppen, det känns som att de borde få otroligt mycket mer pengar nu eftersom ingen längre kan smita undan samt att det är långt fler som får betala. Nåja, det finns säkert mycket uträknat och skrivet om det så det behöver jag väl inte ge mig in på djupare.

I alla fall ... Jag gick in på Radiotjänsts hemsida för att läsa lite om det och då hittade jag detta som Radiotjänst så stolt skyltar med:


OK ... Så vad står det? Egentligen?

100% av UR:s program textades på svenska under 2016
Vi har precis klivit in i 2019. Jag undrar ju lite där då över hur många av programmen som textades 2017 och 2018? Det var kanske inget att skryta över?

60h per dygn sänder SVT:s kanaler i snitt
Har jag missat något nu igen? Det senaste - dvs sedan egypternas storhetstid - är väl att dygnet har 24 timmar? Fascinerande då att de lyckas sända 36 timmar till varje dygn. I snitt.

4m lyssnar på Sveriges Radio varje dag
Fyra meter? Antal personer som står bredvid varandra på fyra meter? Vad kan det bli ...? Tio personer? Några fler om de står som en kö, antar jag. Men om det bara är 10-15 personer som lyssnar på Sveriges Radio per dag så kanske de borde ta sig en funderare.

(Liten förkortningslektion: m = meter, M = miljon. Dessutom ska det i svenskan vara mellanslag mellan siffra och enhet. Så det så!)

~ ☺ ~

Jag tycker att tillfället passar alldeles utmärkt att berätta att jag vunnit en t-shirt i en helt och totalt underbar Adventskalender-tävling hos Lotten Bergman. Jag har inte fått den än (jag ska be henne skicka till mina föräldrar för jag litar inte på Correos) men så här ser trycket ut:

Svaret på den luckan var Metropolis
och jag kunde det!

Kan det bli bättre, mer passande?!

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

19 kommentarer:

 1. 60 timmar per dygn...kan det vara ett önsketänkande eller??

  SvaraRadera
 2. Minst sagt otydlig skyltning hos Radiotjänst. Bättring behövs och uppdatering helt klart. (Med god vilja kan man tolka det som att det sänds 60 timmars olika radioprogram/dygn. Men formuleringen...)
  Stort grattis till vinsten! Jättesnygg tröja.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår ju vad de menar men som mannen min sa, det är ju pinsamt!

   Visst är den snygg!

   Radera
 3. Hahaha! Ja, du kanske kan föreställa dig hur jag skrattade här. Gott, länge och Högt. Till och med maken undrade vad som var så "funny". Nu vet han:-))))))

  Antar att mitt inlägg om "Public service"-avgift "triggade" dig att gå in på Radiotjänstens hemsida. Nåt jag inte orkade med. Hade tillräckligt svårt att researcha fakta om hur mycket vi betalade per kvartal 2018...

  Radiotjänstens skylt är ett dåligt skämt, minst sagt. Det kan (fel-)tolkas precis hur mycket som helst, vilket både du och jag gör. Mittenskylten är den enda som jag kanske kan ha överseende med - 60 timmars sändning av svt:s kanaler. Okej, svt1, svt2, svt24, svtplay. Å då är 60 timmar liksom inte så mycket att skryta med heller om jag tänker efter...

  T-shirten är absolut rätt person som vann - DU alltså. Skrev i en kommentar hos Ama idag där jag undrade hur vi skulle klara oss utan dig. (Skulle dock inte vilja vara din man;-)

  Nu vet jag ju att jag skriver otroligt slarvigt i mina kommentarer. Inte orkar jag rätta heller. Så jag kan tänka mig att du river ditt hår varje gång du läser en av mina kommentarer. Fortsätt gärna med det. Ja, du får hemskt gärna även i fortsättningen läsa och kommentera mina inlägg:-))))))

  Tusen tack för veckans skyltning (enligt mig). Stort tack för länken också:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Härligt att du skrattar högt, då blir jag glad! Jo, det var din information som fick mig att kolla upp, jag gillar att kolla upp saker, gillar inte att inte veta.

   Jag håller med dig om mittenskylten. Jag läste den säkert 20 gånger och med någon timme emellan. Jag fattar ju vad de säger men den är i mina ögon fortfarande felformulerad. Inte OK.

   Det är stora skillnader på att vara ett offentligt företag med information till ett lands befolkning, en blogg samt kommentarer i en blogg. Jag vill inte ha fel i min blogg (det där med stenar och glashus) men visst finns de nog där. I kommentarerna kommer det mååånga fel från mig, framför allt för att jag har en tendens till att kasta om bokstäverna på vissa ord samt att tangentbordet är spanskt ...

   Mannen min? Jo, han suckar ibland men han är likadan på på ett annat sätt. Så han har inte så mycket att sätta emot.

   Radera
  2. Inte en timme mellan varje omläsning av raden så klart!
   (Om det var någon som hörde en krasch så var det en ruta ...)

   Radera
 4. Haha! Älskar din analys av Radiotjänsts hemsida där :-D

  Stort GRATTIS till vinsten - om någon är värd just den där så är det väl du :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Sitter och funderar på om jag ska skicka dem en länk till det här inlägget. Fast det kommer väl klassas som spam.

   Radera
 5. Heja Emma!
  Kanske ska vi föreslå dig som deras korrekturläsare, de verkar sannerligen ha behov av en sån som du. <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja kanske det! Finns väl en orsak till varför jag alltid fått sitta och korrekturläsa saker innan det går i tryck. Sedan missar man ju alltid något och det är det första man ser när man har den sprillans nya trycksaken i sin hand ...

   Radera
 6. Svar: Hahahaha:-))))) Spårviddshinder inte Spårvägshinder. Tack för dagens skratt när jag läste din kommentar:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojsan! *krasch*

   Oavsett vad så hade jag i alla fall inte vetat vad det var även om jag vet vad det är.

   Radera
 7. Nuuuuu är din vinsttröja på väg! (Till dina föräldrar dårå …)

  SvaraRadera
 8. Och nu har den kommit fram till Tullinge. Snygg!
  Mamma

  SvaraRadera
 9. En liten påminnelse bara: Det är lördag idag... :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att du håller koll!Ska rota runt lite och se om jag hittar något gott.

   Radera