lördag 12 januari 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 2

Solen skiner men det är kallt! Knappt 14 grader just nu. Innan jag tvingar sonen från datorn för att hänga med att köpa lite ved så ställer jag fram godisskålen!


Godisbit nr 1
Roscón! Årets roscón avnjöts förra helgen ute i det strålande solskenet. Vi åkte i år till Carrefour, Lidls sortiment nobbades totalt efter förra årets fiasko (i förra årets första Lördagsgodis skrev jag om det samt om detta traditionsfyllda bakverk). Sonen tvingades från datorn och fick vara med att välja vilken typ av fyllning det skulle vara: grädde, chockladtryffel eller något som jag tror är åt det vaniljkrämiga hållet. En kombinerad grädde och chokladtryffel fick följa med hem och den var riktigt god! Eftersom jag fuskat och lyft på "locket" så visste jag hur jag skulle skära för att sonen skulle få den lilla presenten, el regalo. Inlindad i lite plast låg en av De tre vise männen, Los Reyes Magos, i form av en porslinsfigur.
- Jaha, tyckte sonen och gav den till mig.
Vi var överens om att första årets present var den bästa, en söt liten porslinsuggla. År två var det en mindre söt panda, år tre glömde vi. Förra året var det också en porslinskung så nu har vi två av kungarna.

Bönan, la alubia, hamnade så klart i min bit.


Godisbit nr 2
Varuprov! Jag skulle beställa fler väderstationer och såg att vår leverantör även hade en grilltermometer i sitt sortiment. Den blev jag nyfiken på och frågade efter pris. I leveransen i veckan fick jag en att prova för se om det var något vi vill ta in i vårt sortiment! Galant! God jul till mig i efterskott!

Den är lite kul för man kopplar dosan till en app på mobiltelefonen via Bluetooth. Där kan man sedan ställa in alarm för tid eller temperatur. Den ska bli spännande att prova!

Godisbit nr 3
Mamma och pappa kommer! I går pratade jag med mamma, vi pratade om när de skulle komma hit: vid min födelsedag i februari eller senare i vår. Vi bestämde att de skulle försöka hitta biljetter där vid min födelsedag. Nu är det dags att skriva Saknar från Sverige-önskelistor!

21 kommentarer:

 1. Oj, vad olika man kan uppfatta temperaturen. Vi har lämnat snö och mörker i Stockholm för 10 dagar på Costa del Sol (Nerja) och tycker att vi kommit till paradiset. Solen värmer otroligt skönt och vi sitter ute på altanen tills den försvinner vid 18-tiden. Helt underbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl det där med att acklimatisera sig. Och förhoppningsvis har ni ett boende som är torrt, inte så fuktigt som det så lätt kan bli.

   Välkommen hit, Zanny! Både till bloggen och till Solkusten.

   Radera
  2. Jag går i långbyxor och jacka, med sjal runt halsen. Sitter och huttrar i bilen och skakar på huvudet åt folk som går i shorts och linne ... Såg det i dag och då var det som sagt 14 grader.

   Radera
 2. Tack!! Ja, man ser vilka som är på tillfälligt besök och vilka som bor permanent...Vi bor skyddat, högt upp mot bergen. 18 grader i skuggan här uppe i dag och betydligt mer i solen. När man är här tillfälligt kan man ju också kosta på sig en varm och behaglig inomhustemperatur.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja verkligen!
   - Turist! kan jag utropa där jag sitter bakom ratten!

   Radera
 3. Roscón känner jag igen. En gång ätit aldrig glömt liksom - yuck! Men för barn är det ju roligt med figurerna. Är inte sonen aningen för gammal för sådant;-) Sedan blev jag ju aningen förvånad att du som alltid bakar själv inte gav dig in i den "smeten". Måste bero på figurerna;-)

  Termometern verkar rolig om man är tekniknörd alltså;-)

  Jättekul att dina föräldrar hälsar på igen! Perfekt för lite presenter från Sverige ju:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja någon gång borde jag kanske prova på att baka en! Inte så svårt tror jag. Går säkert att hitta presenter att peta in. Roligt att du reagerar på det, jag har själv inte gjort det!

   Termometern provades i dag. Har lite synpunkter, måste provas igen.

   Radera
 4. Åh, vad sugen jag blir nu!

  Vår roscón hade grädde, och den var fantastiskt god!!! Vi måste köpa en större nästa år.

  Jag hade hoppats att svärfar skulle ha en med chokladtryffel, men vi fick ingen alls hos honom, där som det, tack vare olika familjemedlemmar, brukar finnas flera stycken att kalasa på! Snopet. Skönt dock att vi slapp den hembakade, som en släkting brukar ta med...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Ni slapp den hembakade! Så himla kul kommentar med tanke på det BP skrev ovan. Det gör ju att jag knappt vågar. Eller nej, tvärtom! Klart jag måste prova!

   Hade jag fått bestämma hade vi köpt en mindre men jag är duktig på att säga nej så när den skulle köpas knep jag igen. Vi köpte mellanstorleken. Och det var ju det där med att den var kombinerad som gjorde att jag gick med på den dubbelt så stora. Attans tur den vad god!

   Radera
 5. Så bra att er roscón smakade bra. Den bit jag testade gjorde det inte. Alltför söt. Men testat har jag.
  Kul med grilltermometern. Hoppas du kommer med ett utlåtande när du testat den ett tag- Vi har en liknande men digital från "Sagaform". Fungerar perfekt.
  Trevligt att dina föräldrar kommer och kan ta med en hel del av dte du saknar.
  Trevliga godisbitar även denna vecka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använde den i går i ugnen, funkar jättebra men är lite osäker på Bluetooth-anslutningen inne med tjocka väggar. Ska så klart prova den mer.

   Radera
 6. Roscón har jag fortfarande inte testat... Ett tips till dig kan ju vara att gå ut och köpa ett helt gäng med såna så ni får kompletterat med den tredje kungen - nu är det säkert rea på dom. Eller så kan du kanske ta till det där fuskknepet du har och lyfta på locket redan i affären... ;-)

  Termometern verkar fiffig, om den nu funkar som den ska...

  Kul med sånt finbesök på gång! Kul att få hjälp med födelsedagsfirandet. Lite oturligt för dig bara att du har den kortaste födelsedagsmånaden av alla... Fast nästa år får du ju en dag extra :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar om det är samma i alla årets eller om det är olika? Kanske borde kolla nästa år, köpa två små i stället för en större? :D Tror inte det skulle uppskattas om jag lyfte på locket där i butiken men folk gör så konstiga saker så ...

   Radera
 7. Grilltermometer kopplad till mobilen... det är väl ändå överkurs.
  Innan jag skickar den här kommentaren så måste jag läsa en gång till. Jodå, jag hade läst rätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om jag tycker att det är överkurs, det beror kanske på vad man har för vanor och hur man bor? Det är ju superbra att sätta dit termometern i ugnen och sedan kunna ta med sig mobilen, sitta med gästerna i en annan del av trädgården eller i huset utan att behöva springa och kolla hur temperaturen stiger hela tiden. Det går ju så himla fort ibland.

   Radera
 8. Jag sitter på Arlanda, på väg till Bangkok. Förmiddagen i Stockholm var solig och fin men nu väntas snö.
  Vad roligt med besök av föräldrarna till födelsedagen. Bästa godisbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är definitivt den bästa godisbiten!

   Så nu är det sista svängen dit eller? Trevlig resa!

   Radera
 9. :) Ler åt att du jobbade för att sonen skulle få kak-skatten, men att du fick den ändå :)
  Så trevligt att ha anledning att skriva önskelista från Sverigebutiker :) Februari är en bra månad att fylla år! Helt klart! ;)
  Sv: Minns inte alls vilken det var :) och inte om den var läskig heller! Antagligen hade jag full upp med att vara lite småstolt och kaxig över mitt tilltag ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kakskatt! Roligt ord. Han är en sådan tonåring nu ...

   Radera
 10. I år blev det ingen Roscón tårta. Vi hade syndat under Julhelgen och fick en stor tårta från vår snickare. Så inte är det synd om mig. Du får skriva mer om termometern om den fungerar bra. Spännande. Så roligt att dina föräldrar kommer på besök och lagom till din födelsedag 🤗
  Vi har lite besök på gång som väntas framåt våren. Ha en bra dag Emma!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jamen då har du ju ätit en massa gott i alla fall!

   Har provat termometern en gång, ska leka vidare med den vid annat tillfälle.

   Radera