söndag 13 januari 2019

Skyltsöndag nr 105 - Ett leende

Den här skylten har jag åkt förbi såååå många gånger men har aldrig lyckats ta kort på den eftersom jag oftast har kört. Eller så har jag glömt när mannen min suttit vid ratten.

Construimos sonrisas - Vi bygger leende

- Men! Det är ju hjälmar! utbrast mannen min när vi för några veckor sedan körde förbi den.

Det hade tagit honom cirka fyra år att upptäcka det jag sett på en gång.

Oavsett så gillar jag den där stora skyltningen och eftersom den suttit där så länge så är nog New York Clinic väldigt nöjda med den.

Kortet togs av sonen på min begäran, han tvingades ifrån datorn en stund för att hänga med och köpa ved uppe vid Benalmádena Pueblo. När jag klev ur bilen så möttes jag på en gång av ljudet från en säckpipa. Det var inte där hos vedgubben utan någonstans i närheten, på andra sidan vägen. Hade de någon tillställning?
- Trevligt med musik, tyckte jag lite skrattande medan vedgubben plockade ihop veden åt mig i sin skottkärra.
- Nej, han spelar varje dag! tyckte vedgubben.
- Är det en granne? Någon som bor där alltså?
- Ja.
- Och han spelar varje dag? frågade jag och ryste vid tanken.
- Ja, svarade han och bara skakade på huvudet.

När jag satte mig i bilen igen frågade jag sonen om han som suttit kvar inne i bilen hade hört säckpipan?
- Ja, och inte spelade han bra heller!

Bullrande maskiner och hundjävlar som skäller är vad vi hela tiden (knappt) står ut med. Men hade grannen tagit fram en säckpipa hade jag nog laddat luftpistolen. Det kan inte vara så lätt att laga en säckpipa, tänker jag.

~ ☺ ~

Vill du se fler skyltningar kan du klicka på etikett Skyltsöndag här i bloggen. Glöm inte bort att kika in på förvaltaren BP's Skyltsöndag! Här är alla medverkare.

14 kommentarer:

 1. Säckpipa kan väl vara trevligt :) men om grannen spelade varje dag - och inte ens bra ... ja, då hade jag nog lånat ditt luftgevär ;)
  Såg inte att det var hjälmar förrän jag läste texten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du hade nog gärna fått låna det - ivrigt påhejad av resten av grannskapet, kan jag tänka mig!

   Radera
 2. Säckpipa kan jag tycka låter bra i rätt sammanhang. Men de hörs ju bra så att ha en granne som tränar skulle jag inte gilla. Inte grannar med skällande hundar heller. Även nybörjare på fiol kan vara en pina men där är ljudet inte direkt så högt. Tursamt nog har vi det ganska tyst där i bor i Stockholm.
  PS Att det var hjälmar på bilden såg jag också genast.En rolig skylt är det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 'Amazing Grace' vid ett slott i Skottland är rätt ställe och rätt sammanhang och då blir det ju magiskt1 Även om jag endast sett det på teve, måste vara en upplevelse att vara på plats.

   Man har nog ögonen inställda på olika saker, tror jag!

   Radera
 3. Säckpipa hör till mina favorithatobjekt när det kommer till musicerande. I hård konkurrens med porom-pom-pom-mannen. Och som en händelse så såg vi en säckpipeblåsare nere vid en av stränderna nu i helgen. Hujedamig!

  Rolig skylt! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att det tillhör ditt och BP:s favorithatobjekt! Tänkte på er när jag hörde det, faktiskt. För som sonen sa, det var inte bra. Men alla har väl rätt att lära sig. Kan de inte sätta hörlurar på dem så endast spelaren hör?

   Radera
 4. Haha, jag tänkte TÄNDER när jag såg bilden ... texten ledde mig också åt det hållet!

  SvaraRadera
 5. En av det fyndigaste affischer - text OCH bild - jag sett. Riktigt, riktigt bra. Eloge till kliniken respektive deras reklambyrå. Den skylten skulle inte jag heller byta ut i första hand.
  Säckpipa är också ett av mina favo hatobjekt. De instrumentet gör ont, ungefär lika ont som när någon "spelar fel" på en violin. Får ståpäls fast tvärtom bara vid tanken.
  En absolut toppen skylt! Tusen tack för den och länken:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, den har suttit där sedan vi flyttade hit och jag vet ju inte hur länge innan dess. Den ser fortfarande snygg ut så jag tror att de har bytt ut den emellanåt, solen och vinden gör ju fort sitt.

   Som jag skrev till Ama, jag tänkte på dig och henne när jag hörde spelandet.

   Radera
 6. Det är "bett" i den skylten.
  En granne som varje dag spelar samma instrument, säckpipa eller nåt annat och dåligt dessutom, är ingen bra utgångspunkt för grannsamverkan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja verkligen bett i den!

   Och grannar med instrument ... När vi bodde i lägenhet i Väsby var det en religiös kvinna som bodde ovanför oss och hon spelade piano. Hon var visserligen duktig men VARJE lördag och söndag spelade hon och det var samma repertoar. Och ALLTID när jag skulle sätta mig med franskan jag studerade då. Vi försökte prata med henne, gick inte. Hon pratade i stället om att hon skulle börja ge pianolektioner! Kronofogden kickade ut henne sedan.

   Radera
 7. Det där med musicerande grannar är inte alltid trevligt. I vår lilla by i Italien har vi en trumpetspelare som fortfarande efter 10 års övande fortsätter spela fel på samma ställe när han trumpetar ut "When the Saints".
  På avstånd kunde vi i somras höra en mycket duktig operasångerska när hon sjöng upp sig, det var vackert så jag rös.

  Säckpipa eller fiol av någon som inte kan, NEJ TACK. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Något instrument av någon som inte kan ...!

   Radera