lördag 16 mars 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 11

Här kommer det Lördagsgodis!


Godisbit nr 1
Läsplattan i solen! Så himla skönt att sitta där en stund! Just nu läser jag boken jag lånade åt mamma när hon var här. Det var nämligen så att den bok hon hade med sig låg kvar i flygplanet när de steg ur vid Málagas flygplats. Eftersom mitt bibliotek här med fysiska böcker är väldigt magert så hittade vi en bok som jag lånade från Stockholms Stadsbibliotek, laddade ned den på min e-boksläsare och så lånade hon den. Hon var lite skeptisk innan men tanken på att inte ha något att läsa var inte så lockande så efter en snabb lektion i att väcka e-boksläsaren till  liv och trycka sig fram till nästa sida så satt hon sedan där i solen och läste.

När mamma i förra veckan fyllde år (grattis igen, mammis!) hade pappa köpt henne en egen e-boksläsare! Jodå, hon förstod varför jag så älskar min e-boksläsare och såg fördelarna: den väger inte så mycket, man tappar inte bort sig när man tappar greppet, inga sidor som blänker i solen, lätt att ta med sig i handväskan om man vet man ska sitta och vänta ...


Godisbit nr 2
Smarta lösningar! Jag älskar när någon har kommit på något som är så där superenkelt och självklart och man tänker att varför har jag inte tänkt på det själv eller varför gör inte alla så här?

I det här fallet är det något så simpelt som en påse öglor med skruv köpt på järnaffären. Oftast brukar man ju få slita av papparket och så har man sedan skruvar, öljetter, spikar, o-ringar - eller vad nu innehållet är - i hela arbetsbänken och (verktygs-)lådan. Någon kom på att om man vänder och har en stängbar öppning nedåt så finns informationen och innehållet kvar!

Om det är någon som undrar vad jag skulle med öglan till så skruvade jag den i en vinkork och satte fast på nyckelknippan. Nu hittar jag husnycklarna lättare i handväskan! Som sagt. älskar smarta och enkla lösningar!

Godisbit nr 3
Nya favoriter i matväg! Jag hade tunnskivat nötkött hemma, det närmaste jag kan hitta lövbiff, och så hade jag köpt färska lasagneplattor. Det borde man kunna göra något gott av! Jag hittade ett recept på lövbiffslasagne som jag så klart modifierade - ja, jag är hopplös - och jisses så gott det blev! Tyckte mannen min och jag, i alla fall. Sonen är inte så där superförtjust i sådant där han inte ser vad han äter - det kan ju finnas lök i! - så han satt mest och petade. Men det bryr jag mig inte om, jag kommer definitivt att göra min lövbiffslasagne igen!

12 kommentarer:

 1. Trevligt godis även den här veckan. Och jätteroligt att din mamma också gillade e-boks läsaren. Jag och den kommer inte alls överens. Har testat flera gånger och men riktigt bra varianter. Så jag har gett upp.Istället laddar ner och lyssnar på böcker via Storytel och är förtjust i det. Lyssnar gärna när jag är ute på mina dagliga promenader.
  Lövbiffslasagne låter väldigt gott och allt kan ju inte passa alla i en familj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att du inte riktigt kommer överens med e-boksläsare och det är ju helt OK det med. Du har i alla fall försökt och inte kategoriskt sagt nej. Blir dock nyfiken på vad det är som gör att det inte faller dig i smaken.

   Nej, allt passar som sagt inte alla och ibland måste någon ge med sig lite. Det är ingen som kommer svälta i alla fall.

   Radera
 2. 1. Snabba ryck av din pappa när kan köpte en läsplatta till din mamma! Snacka om bra reklam från din sida där:-)

  2. Andra stycket i Godisbit 2 förstår jag inte, men väl tredje stycket. Å om du tappar husnycklarna i poolen eller i havet håller korken dom simmande;-)

  3. Vanlig lasagne gillar jag inte. Alltför geggig för min smak. Men lövbiffslasagne låter betydligt bättre:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var kul att mamma tog den till sig så! Hoppas hon blir nöjd med sin Letto (jag har ju en Sony så de är inte helt lika).

   Om andra stycket så titta på bilden på påsen, Oftast brukar den där biten man ska klippa bort vara gömd under pappersviket. Så då sliter man bort allt, papperet försvinner (ibland är det bra att veta till exempel vad det är för storlek på saken i påsen) och dessutom är de inte alltid återförslutningsbara med zip-lock så som påsen på bilden.

   Radera
 3. Vilken jädra smart lösning på påsen. Att ingen kommit på det innan är ju konstigt. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Visserligen är det ju lite snyggare om man gömmer zip-lock och klippkant under pappersviket men då är ju funktionen borta.

   Radera
 4. Jag var också skeptiskt till läsplatta först, men det var innan jag hade testat ;-)

  Himla finurlig förpackning! Oftast tycker jag att förpackningarna mest är inbrottssäkra och det är stor risk att man skadar sig innan man kommer åt innehållet... :-D

  Lasagnen lät himla god :-) Jag kan dock känna igen mig där med sonen... Jag brukar också pillra runt för att spana efter eventuella morötter. Och jag såg allt att såna fanns med i receptet ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är förpackningen finurlig!

   Morötterna ska vara finrivna så de ger ju bara fyllighet. Man kan ju hoppa över om man vill. Vad gäller löken så kan jag ju tillägga att det är f-n inget problem med att ösa på rå lök på korven och den råa löken i hamburgaren slukas utan problem. Så i mina ögon är det en fix idé och då kan han få sitta där och peta bäst han vill emellanåt. Finns faktiskt gränser för hur länge jag ska stå och finhacka löken.

   Radera
  2. Rå lök på korven ska vara rostad lök ...

   Radera
 5. Min Letto har nu så pass många år på nacken att den börjar tacka för sig .. kanske dags att titta efter en ny. :) Ska titta mig igenom djungeln av e-plattor ;) Visst är det smidigt!
  Härligt att det går att låna från biblioteket oavsett var du är :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt suveränt att kunna få låna alla böcker på Stadsbiblioteket, jag är så tacksam för det. Åh, påminnelse! Dags att säga till om ett år till så jag inte stå rutan möjlighet att ladda ned!

   Nu är du ju en van användare men jag skrev för ett tag sedan saker man kan tänka på när man ska köa en e-boksläsare:
   https://solsomsol.blogspot.com/2018/06/ebokslasare-vad-ska-man-tanka-pa.html
   Kanske det hjälper ... Haha, ser nu att du redan har kommenterat i den tråden och att du redan då funderade på ny! Attans vad tiden rinner iväg ibland!

   Radera