söndag 26 maj 2019

Grattis på mors dag!


Titta på min orkidé som envist blommar sedan mamma gav mig den i februari. Några få blommor har torrt fallit av men nya knoppar har hela tiden slagit ut. Jag tittade för ett tag sedan och då var inga nya knoppar där och jag tänkte att nu kommer de blommor som finns att blomma klart och sedan blir det stängelavklippning.

Men nu när jag sänkte ned krukan i veckans vattenbad såg jag att det finns nya ärtstora knoppar igen och ett frodigt grönt blad har börjat bildas i bladrosetten!

Helt fantastisk! Lika fantastisk som min mamma!

En stor kram på mors dag!

4 kommentarer:

 1. Vilken fin liknelse! Och orkidéer är fantatsiska.(Är de enda krukväxter jag har hemma och alltid är det några som blommar .)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pratade precis med mamma och vi tycker det är fantastiskt hur länge den har hållit med tanke på att det är en Lidl-växt. Man ska inte döma växten efter butiken, helt enkelt. :)

   Radera
 2. Vilken fin! Jag fick ett par orkidéer av en grannfru som skulle åka hem till Norge. Ställde ut dom på terrassen (finns ju inga fönsterbrädor här på gott och ont). Jag kan meddela dig att dom inte gillar att stå i direkt solljus. Nej, det gillar dom inte alls. Anders hann inte ens fram med sekatören ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har inte heller fönsterbräden så min får trona på matbordet bakom gardinerna.

   Om du tänker på var och hur dessa orkidéer normalt växer så är det inte så konstigt att stackarna tvärdog. De kommer ju från djungeln och klänger sig fast i uppe i trädkronornas skugga. Fukt och inte i direkt sol, alltså.

   Radera