fredag 31 maj 2019

Mina bokmärken - nr 4: Den fria fantasin

Boklysten skriver så här på sin blogg:
"Vad har du mellan sidorna den här veckan? Är det senaste kvittot från ICA, ett gem från jobbet eller kanske du också alltid använder ett bokmärke? Är det inte dags att visa upp vad du använder just nu? Eller kanske du är som jag, samlar på bokmärken? Oavsett vad du använder, visa upp det!"

Marcapáginas número 4


Nada es más libre que la imaginación.
Inget är friare än fantasin.

Jag tycker det är helt underbart hur stark man är i fantasin! Hur den lilla flickan blir Marvel's Wonder Woman ...


... och den lille pojken guden Tor. Och hur det kan smitta över i det verkliga livet, förhoppningsvis på ett positivt sätt. Vuxen självinsikt och självkritik i all ära men det får aldrig bli på total bekostnad av den fantasi och magi som ändå finns i livet, som behövs i livet. För vad vore livet utan lite magi och fantasi?

Attans trist!


Sonen hade i skoluppgift att läsa "Oro de indias" (Indiskt guld) av Carlos Villanes Cairo. Vi stöttade den lokala boklådan och köpte boken där. På köpet fick vi det vackra bokmärket som jag hoppas att sonen tar hand om och visar den uppskattning det är värt!

Boken har han läst ut och hade prov på i måndags, det var en frivillig extrauppgift för dem som behövde bättra på betygen i Ciencias Sociales, samhällskunskap och historia. Sonen gjorde det relativt frivilligt. Han gnällde bara några gånger på att spanskan var så konstig, så gammaldags. Men det kanske bara var sättet boken är skriven på för den utkom 2006 så den är ju knappast gammal. Man kanske skulle ge den ett försök själv ...


📙

Vill du se vad andra har mellan sina boksidor så besök gärna Boklysten, BP, Gerd Hanneles bokparadis, Klimakteriehäxan och Mösstanten.

11 kommentarer:

 1. Vad duktig han är sonen! Jag slutar aldrig att imponeras :-)

  Ha en härlig fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, han är duktig. (När han känner för det. :D)

   Ha en härlig fredag du med!

   Radera
 2. Fina bokmärken och budskapet som medföljer gillar jag särskilt.
  Roligt att sonen ville göra testet och säkert gick testet bra. Fint att han tar skolansvarat så ni kan koppla bort det. Och lite gnölande kan man ju stå ut med som förälder. Att läsa böcker på det språket som är aktuellt tillför ju så mycket på olika plan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, gillar också budskapet samt att det är fint tecknat.

   Han tar ett visst skolansvar men att för oss koppla bort det helt funkar tyvärr inte riktigt. Han är duktig men vi vet ju att han har ännu mer att ge vilket lärarna också konstaterar. Vi vill ju så klart att han ska pusha sig själv lite men han är lite lat. :D

   Radera
 3. Läckra bokmärken, även om jag inte har den blekaste vem Marvel's Wonder Woman är. Min allmänbildning begränsar sig till fotboll som du kanske har märkt;-)
  Kul med att sonen gjorde testet. Å med tanke på att boken är skriven för 13 år sedan så förstår jag precis vad han menar. Det är inte bara det spanska språket som har utvecklats/ändrats. Om man läser svenska/engelska böcker som är skrivna för tio till tjugo år sedan så hamnar man i en helt annan värld, tycker jag alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, Marvel's är väl inte riktigt grej, det är ursprungligen serietidningar. Spindelmannen har du kanske hört talas om? Han är en Marvel-figur precis som Wonder Woman. Thor figurerar där med även om vi nordbor ju vet att det är ett annat ursprung.

   Ja, bra att han läste boken och gjorde testet, vi har inte fått svar än på hur det gick.

   Tycker du att det är sådan skillnad i språket på bara 20 år? Har inte tänkt på det. Jag läser ju emellanåt böcker från slutet av 1800-talet (som Sherlock Holmes och liknande) och där är det stor skillnad - en mycket underhållande skillnad.

   Radera
 4. riktigt upppiggande bokmärken, här mitt:
  https://hannelesbibliotek.blogspot.com/2019/06/favoritbokmarke.html

  SvaraRadera