lördag 1 juni 2019

Lördagsgodis 2019 vecka 22

Medan jag väntar på att lasagnen i ugnen ska bli klar så fyller jag skålen med godisbitar från den gångna veckan.


Godisbit nr 1
Blåbär! Var och handlade på Lidl i dag och de hade små hinkar på 500 g med stora blåbär. Och då menar jag stora! Som vindruvor! Som väntat så är de lite smaklösa men det gör inte så mycket. Stora härliga blåbär!
- Blåbärsmuffins! utbrast sonen hoppfullt när jag visade honom hinken.
- Nä, tänkte mig nog mer till flingorna. Eller bara ploppa in i munnen som de är.

Godisbit nr 2
Passen är klara! I torsdags fick vi meddelande om att våra pass är klara och finns på ambassaden i Madrid. Precis en vecka tog det. De ska dock skicka dem till konsulatet här i Málaga så förhoppningsvis har vi dem i våra händer alldeles strax.


Godisbit nr 3
Köphjälp! Jag har en tendens till att köra fast i saker och spåna in mig totalt på det. Lite som när jag letade efter kardemumma. Nu var mitt projekt att hitta senapsfrön. Simpelt, tänkte jag. Men nej, inte simpelt för jag kunde inte hitta det på någon av de vanliga butikerna. Till slut frågade jag vännen Fru Cuba var man skulle kunna tänkas hitta det. Hon visste och kunde köpa för hon var ändå i närheten! Så nu har jag en påse med senapsfrön.

Vad jag ska med det till? Det berättar jag när jag har provat. Hoppas det kommer som en punkt nästa Lördagsgodis.

Godisbit nr 4
Grannmiddag! Familjen Cuba tyckte det var dags för en grillkväll och det tackar man ju inte nej till! Så i går var vi där, jag hade med mig en paj på begäran av Fru Cuba - hon älskar min ost- och skinkpaj - och en äppelsockerkaka. De hade fixat allt det andra, vilken service!

Vi hade en trevlig kväll, ungarna badade i deras stora pool och satt faktiskt inte alls så mycket med näsorna i mobiltelefonerna. Bara en sådan sak!

12 kommentarer:

 1. Som vanligt, en påse härligt lördagsgodis. Det bästa med det var nog att jag plötsligt kom på att jag har blåbär i frysen! Tack för den :)

  SvaraRadera
 2. Trevliga bitar och en extra godisbit att de yngre badade i stället för att "mobila". Mysigt och trevligt med middag hos familjen Cuba. Och extra roligt att de gillar dina pajer.
  Smaktestad de stora blåbären på marknaden här i går. Men avstod. Ganska smaklösa.Men det fanns ju annat gott att tillgå.
  Perfekt att passen är klara och nu "bara" ska skickas till Malaga. Så kanske blir det en godisbit även att ta en tur dit.
  Trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite mobilande blev det ju så klart men inte konstant som det har varit ibland.

   Tror att gör man något med blåbären så blir det lite mer smak.

   Radera
 3. Tackar för Lidl i Spanien! Om man är svensk och gillar blåbär alltså:-)

  Det gick ju riktigt fort med passen, inte alls enligt spansk mentalitet. Surprise:-)

  Härligt med en grillmiddag. Du är ju så himla duktig med din aningen svenska matlagning, så din paj gjorde nog succé ikväll. Å äppelkakan. Härligt med andra som fixar största delen av maten när det är partaj;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Passen brukar ta en vecka, skriver de. Men tydligen hann de inom den veckan även skicka hit dem från Sverige och det är ju snabbt jobbat.

   Ja, skönt när man slipper göra allt själv! Fast jag brukar hjälpa till även när jag är bortbjuden.

   Radera
 4. nr. 1 Jag tror nog att det blir blåbärsmuffin oxå.
  nr.2 Det var snabbt fixat.
  nr. 3. Så bra det är med goda grannar.
  nr. 4. Som sagt, så bra det är med goda grannar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet i sjutton, har ingen lust att ställa mig och baka i dag ... Men det är bra med bra grannar.

   Radera
 5. Jag köpte också en sån där hink med blåbär (fast jag tror att det var på Aldi?). Blev lika besviken som vanligt. Dom SER goda ut, men attans vad smaklösa dom är. Blåbär ska för sjutton inte vara vita inuti! Det hör man ju på namnet.

  Grattis till dom nya passen! Ser ni också ut som muppar på bilderna? Om ni INTE gör det så kanske dom inte funkar. Man SKA se muppig ut på ID-handlingar ;-)

  Ska bli spännande att se vad som händer med senapsfröna. Kanske är bakmaskinen involverad? Det skulle inte förvåna mig :-D

  Vi grillade också med grannarna igår. Eller stekte i grillpanna i alla fall. Också väldigt trevligt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite lurendrejeri är det med de amerikanska blåbären, de är stora och ser så fina ut men ... Som du säger, de är inte ens blå inuti som de vi plockar i skogen.

   Vi har inte fått passen än, man ser ju bara fotot snabbt där på ambassaden. Som jag sa till mannen där, det blir väl bra, det blir i alla fall inte bättre än så.

   Nej, inga senapsfrön i bakmaskinen!

   Radera
 6. Vilket härligt lördagsgodis. Jag måste nog kolla på Lidl om de har såna där blåbär även här. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De hamnade i en söt kaka till slut, de var så himla tråkiga i smaken. De saknar syrlighet så som man är van vid från våra blåbär i skogen. Jag hoppas bara att de var nyttiga, rika på antioxidanter och liknade. Att de inte bara var stora ... Nåja. Jag kommer säkert köpa dem nästa gång igen, kan liksom inte låta bli!

   Radera