onsdag 12 juni 2019

Hipp! Hipp! Hurra! Fem år i da'!

I dag är det exakt fem år sedan som jag postade mitt första inlägg. Det har blivit några sedan dess ... Det här är till exempel det 989:e inlägget som postas och bloggen har haft nästan 345000 besökare. Super kul! Hur många kommentarer jag har fått har jag ingen aning om längre för Blogger har tagit bort den statistiken.

Vad man däremot kan se är det som är mest populärt. Föga förvånade är det mitt inlägg om alla dessa konstiga spanska papper och förkortningar, alltså NIE, DNI, NIF, residencia, padrón... ¿QUÉ? Det inlägget har haft över 5500 besökare och ligger i toppskiktet varje vecka. Långt efter kommer det om att köpa begagnad bil samt att besiktiga bilen i Spanien med ca 700 på respektive. Mina sidor där jag samlat information om utflyktsmål och saker man bör fundera på inför en utlandsflytt är också populära med nästan 2300 respektive 3300 sidvisningar.

Min header  12 juni 2014

När jag började med att skriva denna bloggen var det några saker som var orsaken:
 • Det är många som ibland funderar över att flytta till ett annat land och vi som har gjort det har ju kunskap och erfarenhet som vi gärna delar med oss av. Kanske hjälper det andra att komma fram till sina beslut.
 • Jag sorterar upp tankarna när jag skriver, jag ser kunskapsluckor och tar då reda på mer. 
 • Att berätta för dem där hemma vad vi gör och vad som händer. Visst håller man kontakt per e-mail och telefon men bloggen är ett utmärkt redskap det med.
 • Att få skriva. Helt enkelt, rätt och slätt.

Min header sedan februari 2018

Vad jag inte riktigt räknade med, tänkte på eller visste om var de positiva sidoeffekterna av detta:
 • Mannen min sa vid något tillfälle att det var nog tur jag började skriva, att jag kunde skriva av mig frustration ibland. Annars hade jag blivit odräglig.
 • Att jag skulle ha en dagbok jag själv kunde gå tillbaka till, minnas tillbaka och lite uppleva igen.
 • Att jag med dagboken ser att oj, vad mycket vi ändå har gjort även om vi inte är duktiga på att "göra saker".
 • Att fokusera på något och med ett mål (ett blogginlägg) ta reda på ännu mer.
 • Alla härliga bloggvänner jag har fått, några har jag till och med träffat på riktigt!

Så otroligt roligt!

Ett litet PS!
Glöm inte kika in här i bloggen på fredag, då tänkte jag presentera mitt nya lilla projekt! 

Edit
Som Ama mycket riktigt påpekar i sin kommentar så är jag fel ute med två dagar, den första kommentaren publicerade jag den 14 juni. Hur klantigt som helst av mig! Men jag skyller på sömnbrist och dessutom så kommer det ju ett annat inlägg på fredag, mitt bokmärkesinlägg samt projektpresentationen. Så detta kortet får ligga kvar ...

16 kommentarer:

 1. Stort Grattis Emma både till den stora dagen och att du har fått så bra respons!!! Jag håller fullt med att det är även en sak som jag inte ångrar i mitt liv att byggt upp en kommunikationsplats där man kan tipsa och kommentera fritt. Dessutom att man har fått så många fina vänner och därav finns du som är bland mina trogna vänner. Jag är jätte tacksam att jag har funnit din blogg för man får sig alltid en tankeställare. Visst är det bra att kunna skriva av sig om sin vardag som inte är lik en annan÷))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Birgitte!

   Oj, ger jag dig tankeställare emellanåt+Hoppas det är i positiv betydelse.

   Radera
 2. Stort GRATTIS till dig, bloggen och till oss som har det stora nöjet att få läsa den :-)
  Många matnyttigheter har du delat med dig som säkerligen har hjälpt väldigt många på traven.
  Grattis till den stora responsen också - det gör det ju ännu mer peppande att skriva och dela med sig :-)

  PS: Inte för att jag vill vara sån, men ditt första inlägg är daterat den 14:e juni 2014... Men vad gör väl det? Vi är ju i Spanien :-D GRATTIS igen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ama!

   Jag hoppas att det har hjälpt folk, det har i alla fall hjälpt mig! Och visst är det peppande att få respons, utan den hade jag lagt av för länge sedan.

   Du vill visst vara sådan, försök inte! Takes one to know one ...
   Ojsidejsi! Men varifrån har jag fått att det är den 12:e? Kan det vara så att jag registrerade mig då på Blogger? Jo, tror att det var så. Och dessutom så är det ju Mina bokmärken på fredagar samt presentationen av mitt lilla projekt.
   Så. Nu har jag bestämt att det är så!

   Radera
 3. Stort grattis!
  Ja, det är underligt hur man börjar blogg och hur det sedan utvecklar sig.
  Hade inte en tanke på när jag började att jag skulle få så många bekanta och vänner, vissa som jag träffat, som dig t ex. Så berikande.
  Inte heller tänkte jag på den som en slags dagbok.
  Mycket positivt med Blogglandia!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Lena!

   Tur är det kanske att det utvecklas, trist vore det ju annars. Sedan att bloggen är lite spretig ... Det är kanske jag med!

   Ha det bra du med, här är det urtrist väder!

   Radera
 4. Vad kul, grattis. Jag älskar lite spretiga och humoristiska bloggar.
  Jagbara glad att jag hittat dig ❤️

  SvaraRadera
 5. Stort, stort GRATTIS till femåringen som förresten är väldigt mogen för sin ålder;-) Även om jag inte bor eller har för avsikt att flytta till Spanien så tycker jag om din blogg, ditt sätt att skriva och inte minst ditt Lördagsgodis. Fortsätt i samma anda:-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla BP! Vad roligt också att mitt Lördagsgodis uppskattas.

   Radera
 6. Stort grattis! Hoppas du har firat rejält!
  Kan känna igen tankarna här med att flytta till ett annat land. Och jag kan tänka mig att många som funderat på en flytt till Spanien haft extra glädje av allt du delat med dig av.
  Jag började blogga när vi bott i Peking i ett halvår och det är verkligen jätteroligt att se tillbaka på livet där, just som du också gör. Roligt är ju att få respons på inlägg. J
  Jag har ju läst din blogg länge och det har varit roligt att följa hur d blivit för er i Spanien. Kan ju jämföra med våra år i Peking på visst sätt. Bra att skriva för sin egen skull och även att andra har glädje av det. En blogg blir ju vad man gör den till. Och ofta tillsammans med andra.
  Kul att på fredag se vilket projekt du har å gång.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ditte!

   Jag hoppas att det har hjälpt folk, tror det för ibland kommer det ju mail och kommentarer. Jättekul!

   Radera
 7. Stort GRATTIS! Tack för alla glädjestunder och lärorika inlägg du bjudit på. Och tack för dina fröer som funnit sig väl till rätta på Getingstorp.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Steve,

   Vad roligt att du funnit dem lärorika. Kul att fröerna funnit sig väl till rätta även hos dig!

   Radera
 8. Men oavsett någon dag hit eller dit så säger jag STORT GRATTIS till fem bloggår! Hipp, hipp, hurra! Så kul! :)

  SvaraRadera